Sininen moskeija

Barbabamaisen muotonsa se lainasi kaikille Istanbulin moskeijoille – myös naapurissa seisovalle Siniselle moskeijalle. Teksti Antti Helin Pääkuva Sininen. Rakennukseen kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa vähintään ulkoa päin. Sininen moskeija kuuluu Istanbulin ykkösnähtävyyksiin. Sinistä moskeijaa on mukava ihailla myös muualta Sultanahmet-kaupunginosan alueelta, etenkin sen edessä olevasta puistosta, jossa on mukava istuskella ja.

Suomen hitaasti lämpenevä kesä saa satunnaisen turistin tähyilemään äkkilähtöjä.

Maanantaiaamu on hyvä aika vierailla sinisessä moskeijassa

Sininen moskeija

Tässä kuvien kera viisi hyvää. Omat kuvani sisätiloista pääsääntöisesti epäonnistuivat, tuo sisätilakuvaaminen vaatii. Liity kanta-asiakasohjelmaamme Hotels. Hyvä saatavuus ja erinomaiset hinnat. Varaa netissä, maksa hotellissa. Lisäksi voit käydä ostoksilla Suurella Basaarilla ja pitää kahvitauon.

Säveltäjä, Söderberg Kimmo Jouni Juhani. Sanoittaja, Korpi Jarmo Juhani.

Istanbulin sininen moskeija

Sininen moskeija

Esittäjä, Levymerkki, Levyn nimi. Istiklal Cadessin ostoskatu, Beyoglu. Kahviloita ja gallerioita Tünel Geçidi – kadulla. Turkkilaiset ikinä käytä siitä nimeä Sininen Moskeija. Istanbul sopii erinomaisesti kaupunki- ja kulttuurilomakohteeksi.

Mekan Masjid al Harami on ensimmäinen moskeija. Muita kuuluisia moskeijoita ovat esim. Yleensä moskeijoissa voivat vierailla myös ulkopuoliset. Naisilta saatetaan edellyttää huivin käyttöä moskeijassa. Asu on siis vapaa myös naismatkailijoilla – lukuun ottamatta moskeijavierailuja. Siniseen moskeijaan mennessä naiselle käypä asustus on. Meiltä saat markkinoiden parasta laatua! Nyt ilmainen toimitus, tutustu.

Sumusta piirtyi vasemmalla esiin mahtava moskeija. Topkapi-palatsi oli vuosisatojen ajan ottomaanien imperiumin ydin. Valitsin Sinisen moskeijan ja Galatan tornin auringonlaskun aikaan. Laskeva aurinko kuulemma valaisee Bosporin salmen ja sen rantamat.

10 vinkkiä: sadunhohtoinen istanbul

Sininen moskeija

Sinisiä moskeijoita on todella monta, mutta Istanbulissa. Hagia Sofia on ehtinyt toimia. Sultan Ahmet Camii fotoğrafına ve videosuna bakın. Nimensä moskeija on saanut loistavasta. Lähin lentokenttä on Istanbulin Atatürkin lentokentälle, 14 km. Jokainen turisti tietää Sinisestä moskeijasta (jonka nimi on Sultanahmet- moskeija), joka tunnetaan uskomattomista keramiikoistaan.

Aktiivikäytössä oleva moskeija on hämmentävä kokemus. Tämän jälkeen, osmanien ajalla, Hippodromin rakennelmat suurilta osin purettiin ja käytettiin Sinisen Moskeijan rakennusmateriaaleiksi. Sulttaani Ahmedin moskeija on moskeija Istanbulissa. Muinainen Konstantinopoli hurmaa eksoottisuudellaan.