Silakka säilöntä

Maukkaat marinoidut silakat sopivat ruisleivän kera esimerkiksi alkuruuaksi. Silakan säilöntä etikkaliemeen? Osaisko joku antaa etikkaliemen reseptiä? Meidän perhe pitää kaupoissa myytävistä silakoista.

Espanjalainen escabeche on valkoviinissä ja appelsiinimehussa marinoitua sardiinia. Kotoisessa versiossa toimii tuttu silakka.

Silakan ravinto selkämeren saaristossa

Silakka säilöntä

Huuhtele silakat ja nosta ne laakeaan kulhoon. Sekoita vesi, etikka, suola ja sokeri. Kaada liemi silakoiden päälle ja anna niiden maustua jääkaapissa. Kuvan silakat on tarkoitus käyttää parin päivän päästä.

Jos haet pitempää säilöntä aikaa, kannattaa laittaa reilummin suolaa. Silakoiden tulee olla muodostuneessa Suolavedessä kokonaan peittyneitä jotta säilyminen. Lasimestarin silakat ja muut silakkareseptit ovat jouluna suosittuja.

Älä pilaa jouluasi – vain yksi kikka takaa kalan säilyvyyden

Silakka säilöntä

Silakka maustuu lasimestarin tapaan valmistetussa liemessä herkulliseksi joulukalaksi. Béchamel – vaalea peruskastike. Ja niin väärässä olen ollut: syksy on silakan parasta sesonkiaikaa! Vesien viiletessä silakat ovat pulskia ja niiden rasvapitoisuus on tapissa. Marinoitua silakkaa, broilerinmaksapaté ja paahtopaistia.

Säilöntä on helppo ja herkullinen konsti ottaa luonnon maut talteen ja luoda aivan uusia makuelämyksiä. Perinteisimmät säilöntäherkut syntyvät vihanneksista. Omien kokeumsteni perusteella raakana huolellisesti pakastetut kampelat ja silakat säilyvät kotipakastimessa hyväkuntoisina noin vuoden ajan. Silakka on Itämeren oma ekologinen herkku, jota on yleensä hyvin ja edullisesti saatavilla. Etikka antaa Arjan silakkarulliin makua, pirteyttä ja raikkautta.

Etikkasilakat valmistetaan säilömällä paistettuja silakkafileitä etikkaliemeen. Jos päivällisestä jää yli paistettuja silakoita, voi säilöä ne ja sinulla. Monien joulupöytään kuuluu tärkeänä osana kala, jonka kohdalla kannattaa olla erittäin tarkkana sen pilaantumisherkkyyden vuoksi. Aina vaan liian vähän tulee käytettyä ainakin meikäläisten keittiössä, vaikka se on halpaa, hyvää ja helppoa. Tämänkertaiset silakat eivät Cosmopolitan- silakoiden tapaan ole ihan sieltä.

Millä tavalla silakka säilötään raksia varten?

Resepti: voita & sokeria

Silakka säilöntä

Onko suolauksella vaikutusta saaliiseen? Väkäkärsämatojen esiintyvyyttä Saaristomeren silakoissa ja. Löydetyt loismadot säilötään denaturoituun alkoholiin ja lähetetään myöhemmin. Syksyllä nostin mieliinne silakan, tuon hopeaisen kalapahasen, joka meinaa jäädä. Maustesilakassamme ei ole etik- kaa ja sokeria, vaan silakat säilötään suolaveteen mausteiden kanssa. Kalan ja kalatuotteiden jalostus ja säilöntä.

Silakkafileet ja muu silakka: tuore tai jäähdytetty. Silakka, ravinto, pyydykset, eläinplankton, pohjaeläimet, mäti, kalat, kannibalismi. Kun perunat ovat lähes kypsiä, silakat, kerma ja tilli lisätään liemeen. Kalaa kypsennetään maun mukaan. Silakka on hieman silliä pienempi ja vähärasvaisempi, sillä. Kun raaka-aine lopulta saapuu sillitehtaalle säilöntä – ja jalostustiimimme ovat valmiina. Pienellä silakalla on ollut roolinsa niin Hansaliiton menestyksessä kuin suomalaisten kulinaristien keittokirjoissa.

Kuvittelepa, Samp, pienessä päässäsi paljonko meillä kalaakin säilötään ja silti omatekoisista ei ole raportoitu yhtään botulismitapausta.