Siemeniä etsimässä? Naapurisi voivat olla vastaus

Nyt kun kaikki etsivät siemeniä aloittaakseen puutarhan tänä keväänä selviytyäkseen uuden coronaviruksen aikana, monet siemenyritykset ovat hukkuneet tilauksiin, joten ne eivät ota vastaan uusia tilauksia. Mutta vaikka sinulla ei olisikaan ollut onnea siementen tilaamisessa verkosta tänä vuonna, voit ehkä löytää etsimäsi suoraan omasta yhteisöstäsi siementen vaihtokaupan kautta. Jotkin näistä tapahtumista järjestetään vuosittain puutarhakerhojen tai muiden ryhmien toimesta, ja vaikka ne saattavat näyttää tänä vuonna hieman erilaisilta sosiaalisen etäisyyden säilyttämistä koskevien ohjeiden vuoksi, useita tapahtumia järjestetään edelleen. Voit myös kokeilla oman pienen siemenvaihtopisteen perustamista ja kutsua naapureita osallistumaan.

Siemeniä etsimässä? Naapurisi voivat olla vastausJupiterimages/Getty Images

Juuri näin Sarah Trone Garriott… teki Windsor Heightsin naapurustossaan Iowassa. Hän oli tilannut siemeniä aikaisin ennen kuin monet yritykset lopettivat tilausten vastaanottamisen, joten hän päätti jakaa ylimääräiset siemenet. "En tarvitse 25 tomaattikasvia, joten aloin jakaa ne pieniin paketteihin ja kirjoittaa niihin siementen nimet, ja laitoin ne laatikkoon keinulleni", Garriott kertoo.

Hän ilmoitti yhteisönsä Facebook-ryhmässä, että hänellä on siemeniä jaettavaksi, ja naapurit vastasivat heti. "Jotkut naapureistani ovat käyneet poimimassa siemeniä ja jättäneet siemeniä, joita heillä on jaettavaksi", Garriott kertoo. "Se on ollut aika hauskaa! Se on tapa pitää yhteyttä naapureihini, kun emme voi seurustella samalla tavalla kuin ennen." Hän jatkaa.

Siemeniä etsimässä? Naapurisi voivat olla vastausSarah Trone Garriott on asettanut laatikollisen siemeniä naapureilleen, jotka voivat ottaa ja jättää niitä tarpeen mukaan. Sarah Trone Garriott

Jos haluat aloittaa siementen vaihdon naapureidesi kanssa, on helppoa perustaa Garriottin tapaan julkisesti saatavilla oleva paikka, jossa ihmiset voivat ottaa ja jättää siemeniä ilman, että heidän tarvitsee tavata kasvokkain. Varmista, että vaihdettavat siemenet on merkitty selvästi, jotta naapurit tietävät, miten siemeniä istutetaan ja kasvatetaan, ja säilytä paketit vedenpitävässä astiassa, kuten lasipurkissa tai uudelleensuljettavassa muovipussissa (varsinkin jos siemenet jätetään ulos). Levitä sitten sanaa; yritä lähettää viestiä naapuruston Facebook-ryhmiin, listapalveluihin tai Nextdooriin. Muista myös pestä kätesi ennen ja jälkeen kaupan.

Toinen vaihtoehto on siementen vaihtaminen postitse. Washington Gardener -lehden toimittaja teki sen tänä vuonna. Hän järjestää Washingtonin alueella vuosittain National Seed Exchange Day -päivänä (tammikuun viimeisenä lauantaina) henkilökohtaisen siementenvaihtotapahtuman, johon osallistuu satoja ihmisiä, jotka kaikki tuovat siemeniä jaettavaksi. Vaihtotapahtuman jälkeen hän jakaa jäljelle jääneet siemenet puutarhajuhlilla keväällä. Vaikka siementen vaihto tapahtui ennen kuin karanteenitoimenpiteet olivat tarpeen, Jentz järjesti postitse tapahtuvan jakelun kaikille jäljelle jääneille siemenille, koska useimmat tapahtumat, joihin hän olisi tuonut siemeniä, on peruttu tänä vuonna.

Vaikka Jentzin postitse tapahtuvan lahjoituksen määräaika on kulunut umpeen, verkossa on runsaasti muita siemenvaihtoryhmiä, kuten Seed Savers Exchange, Facebook-ryhmiä ja jopa Reddit. Jos siemeniä jää ylimääräiseksi vaihdon jälkeen, Jentz suosittelee niiden lahjoittamista. "Jos sinulla on ruokapankki tai jotain vastaavaa, voit tarjota siemeniä yhdessä ruokapurkkien kanssa", hän sanoo.

Puutarhasiementen löytäminen saattaa olla tänä vuonna hieman hankalampaa, koska niin monet ihmiset istuttavat juuri nyt voittopuutarhoja ja koristavat pihojaan kukilla, mutta voit silti löytää tarvitsemasi. Kokeile kääntyä ensin paikallisten ryhmien puoleen, jos haluat saada siemeniä nopeasti, tai verkkokaupan ryhmien puoleen, jos haluat enemmän valikoimaa. Pienellä kärsivällisyydellä löydät varmasti etsimäsi!