Saat siistin pyykkihuoneen näillä siivoushakkeilla

Milloin olet viimeksi siivonnut pesukoneesi Entä kuivausrumpusi Jos et muista, et ole yksin. Mutta jos käytät aikaa kuukauden tai kahden välein pyykinpesuhuoneen kohteiden, kuten katon, lattioiden, laitteiden ja muiden kohteiden syväpuhdistamiseen, pyykinpesukone pysyy tehokkaampana pidempään. Tässä oppaassa käydään läpi kahdeksan yksinkertaista vaihetta, joiden avulla saat pesuhuoneen puhtaaksi. Se on helppoa, lupaamme sen.

Vaihe 1: Puhdista pesukone. Saat siistin pyykkihuoneen näillä siivoushakkeilla

Pyykinpesukoneen puhdistaminen ei ole vain ulkonäön vuoksi – prosessi auttaa poistamaan myös letkuihin ja putkistoihin kertyvät kerrostumat.

Käynnistä tyhjä, tavallinen pesuohjelma kuumalla ja käytä pesuaineen sijasta kahta kuppia etikkaa. Yhdistä etikka ja vesi ja käytä tätä seosta koneen sisäpuolen hankaamiseen. Suorita vielä yksi tyhjä, tavallinen pesuohjelma kuumalla lämmöllä pelkällä vedellä. Pyyhi koneen ulkopinnan ylä- ja sivupinnat yleispuhdistuspyyhkeellä.

Käytä pölynimurin letkulaitetta poimiaksesi varovasti koneen takana olevat pölyt ja roskat.

Vaihe 2: Kuivausrummun puhdistaminen Saat siistin pyykkihuoneen näillä siivoushakkeilla

Vaikka puhdistaisit kuivausrummun siivilän joka kerta, kun lataat kuivausrummun, nukka jää silti pois. Nämä pienet nukkapallot estävät vaatteitasi kuivumasta kunnolla ja ovat merkittävä palovaara. Pidä itsesi turvassa puhdistamalla nukkaerotin joka kuukausi. Puhdista nukkaerotin käyttämällä kuivausrummun nukkaharjaa aukon puhdistamiseen. Imuroi harja puhtaaksi ja toista prosessi, kunnes nukka ei enää poistu.

Etsi myös tahrat kuivausrummun sisältä. Värikynät, muste, väriaine ja muut aineet kulkeutuvat koneeseesi ja ovat sitten hankalia poistaa. Tarkka prosessi vaihtelee tahran mukaan, mutta voit oppia täältä, miten tavalliset tahrat poistetaan kuivausrummusta. Lopuksi, kuten pesukoneen puhdistamisen yhteydessä, pyyhi koneen ulkopuoli puhdistusliinalla ja imuroi kuivausrummun takaa.

Toimittajan vinkki

Harkitse ammattilaisen palkkaamista kerran vuodessa puhdistamaan kuivausrummun tuuletusletku ja -putki. Tämä tehtävä auttaa pitämään koneen tehokkaana.

Vaihe 3: Puhdista muut laitteet. Saat siistin pyykkihuoneen näillä siivoushakkeillaJay Wilde

Vaikka ne eivät olekaan esityksen tähtiä, silitysraudat, höyrylaiteet ja muut pienkoneet ansaitsevat silti hieman huolenpitoa, jotta pyykkitupa olisi puhdas. Puhdista silitysrauta kerran kuukaudessa astianpesuaineella, etikalla, ruokasoodalla tai suolalla. Täytä sitten säiliö tislatulla vedellä, aseta silitysrauta korkealle ja anna höyryn puhdistaa silitysraudan tuuletusaukot luonnollisesti.

Käytä etikkaa ja höyrylaitteen korkeaa lämpöasetusta mahdollisten roskien poistamiseen. Hävitä etikka ja kuumenna sitten tislattua vettä höyrylaitteessa. Pyyhi muut laitteet desinfioivilla räteillä tai yleispyyhkeillä pöpöjen poistamiseksi.

Vaihe 4: Pyyhi työtasot ja kaapit. Saat siistin pyykkihuoneen näillä siivoushakkeilla

Kuten keittiössä, käytä yleispyyhkeitä kaappien, työtasojen ja laitteistojen puhdistamiseen, jotta pesuhuone on täysin puhdas. Tämä vinkki on olennaisen tärkeä bakteerien pitämiseksi loitolla, ja se poistaa kaikki naarmut ja tahrat ennen kuin ne ehtivät jäädä pysyvästi. Riippuen käyttötarkoituksesta, pyri pyykkihuoneen pyyhkimiseen viikon tai kahden välein.

Vaihe 5: Raikasta pyykkikorit. Saat siistin pyykkihuoneen näillä siivoushakkeilla

Saattaa tuntua vastenmieliseltä puhdistaa pyykkikorit ja -korit. Niihinhän mahtuu vain likaisia tavaroita, joten mitä järkeä on pitää ne puhtaina Jonkin ajan kuluttua nämä tavarat voivat alkaa haista, mutta säännöllinen puhdistus pitää ne raikkaina. Pyyhi muoviset pyykkikorit ja -korit kostealla rätillä ja yleispuhdistusaineella. Anna kuivua ennen käyttöä.

Puuastioiden sisältö poistetaan, sisäpuoli imuroidaan ja sisälle levitetään ruokasoodaa. Jos mahdollista, vie se ulos tuulettumaan muutamaksi tunniksi. Heitä kangaskoreja pesukoneeseen tuotteen hoitolapun mukaisesti.

Vaihe 6: Täydennä tarvikkeiden varastointia. Saat siistin pyykkihuoneen näillä siivoushakkeilla

Harva asia on turhauttavampi kuin kiirehtiä tekemään hätäpyykki ja huomata, että pesuaine on loppu. Siisti pyykkitupa ei ole täydellinen ilman riittäviä varastoja. Tee inventaario pesuaineista, huuhteluaineista, valkaisuaineista, kuivausaineista ja muista aineista. Lisää sitten ostoslistallesi kaikki tuotteet, jotka ovat vähissä.

Vaihe 7: Pelottele pölypuput pois. Saat siistin pyykkihuoneen näillä siivoushakkeilla

Lopeta aivastelu ja aloita sen sijaan pölyjen pyyhkiminen. Pölytä katot ja kruununlistat imurin letkulaitteella ja käytä sitten pölyhuiskua ympäri huonetta. Kiinnitä erityistä huomiota nurkkiin, koloihin ja mahdollisiin avohyllyihin. Jos pesuhuoneessa on kattotuuletin, pyyhi pölyt vanhalla sukalla tuulettimen jokaisesta lamellista.

Vaihe 8: Moppaa lattia. Saat siistin pyykkihuoneen näillä siivoushakkeilla

Puhdas pyykkitupa ei ole valmis, ennen kuin moppaat lattian. Säästämällä tämän vaiheen viimeiseksi varmistat, että kaikki lattialle päätyneet pölypuput, likahiukkaset jne. lakaistaan pois. Siirrä roskakorit, korit tai muut helposti siirrettävät esineet pois tieltä. Aloita pesuhuoneen yhdestä nurkasta ja moppaa sitten osissa, kunnes koko pesuhuoneen lattia on puhdas. Anna kuivua ennen kuin kävelet sen päällä.