Ruostumattomasta teräksestä valmistetut keittiöaltaat

Olipa tyylisi tai budjettisi mikä tahansa, löydät tarpeisiisi sopivan ruostumattomasta teräksestä valmistetun tiskialtaan. Saatavana vakiomalleina, saumattomina upotettavina kokoonpanoina ja jopa näyttävinä esiliina-malleina, ruostumattomasta teräksestä valmistetut altaat ovat suosittu valinta.

Hyvät ja huonot puolet

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut altaat ovat suosittuja, koska ne ovat edullisia, kestäviä ja helppohoitoisia. Pesualtaat täydentävät ammattilaistyylisiä laitteita, ja niitä on saatavana monenlaisia kokoja ja kokoonpanoja. Saatavilla on sekä ylä- että ala-asennettavia malleja; ala-asennettavat mallit helpottavat siivousta, koska niissä ei ole huulia, johon ruoka ja roskat jäävät kiinni, mutta ne ovat yleensä kalliimpia. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut altaat kestävät myös lohkeilua ja halkeilua, mutta ne naarmuuntuvat todennäköisesti jokapäiväisessä käytössä ja niissä näkyy usein vesilaikkuja. Vaikka ne on helppo puhdistaa, ne vaativat säännöllistä huoltoa näyttääkseen parhaalta. Jos niitä ei pyyhitä säännöllisesti, ne voivat nopeasti näyttää likaisilta. Jotkin pesualtaat – erityisesti huonolaatuisemmat mallit – voivat olla äänekkäitä, kun pesualtaaseen pudotetaan jotain. Kun vertaat lavuaareja, muista tarkistaa ruostumattoman teräksen vahvuus. Tyypilliset mittaluokat vaihtelevat 16:sta 23:een; mitä pienempi mittaluokka, sitä paksumpi materiaali on ja sitä paremmin se kestää kolhuja ja naarmuja. Ihanteellinen on pesuallas, joka on valmistettu 16- tai 18-luokan ruostumattomasta teräksestä.

Etsi myös pesuallas, jossa on pesualtaan alla suihkupinnoitteita ja/tai ääntä vaimentavia tyynyjä melun vähentämiseksi. Vertaile myös pesualtaan pintakäsittelyjä. Kiillotettu tai peilipintainen pinta näyttää hyvältä näyttelytilassa, mutta sitä on vaikeampi huoltaa kotona. Jos haluat helpomman huollon, harkitse harjattuja tai satiinipintoja, jotka auttavat luonnollisesti peittämään naarmut ja vesilaikut. Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen lavuaarien puhdistaminen

Pyyhi pesuallas säännöllisesti kostealla sienellä ja karhenna kuivaksi, jotta ruostumattomasta teräksestä valmistettu pesuallas pysyy hyvännäköisenä ja vesilaikut vähenevät. Puhdista pesuallas perusteellisesti vähintään kerran viikossa, jotta se näyttää aina parhaalta. Saatavilla on erityisiä ruostumattoman teräksen puhdistusaineita, mutta voit käyttää myös erilaisia tavallisia kotitaloustuotteita, kuten ruokasoodaa, yleispuhdistusjauhoja tai soodaa. Kloridia sisältäviä puhdistusaineita ei suositella, koska ne voivat aiheuttaa korroosiota; jos käytät tällaisia puhdistusaineita, muista huuhdella pesuallas heti niiden käytön jälkeen. Välttääksesi ruostumattoman teräksen naarmuuntumista käytä hankaamatonta liinaa tai sieniä ja työskentele naarmujen suuntaisesti (ei niitä vastaan). Älä käytä teräsvillaa, lankaharjaa tai hankaavia sienityynyjä.

Puhdista kaapit, pesualtaat ja työtasot – NOPEASTI!