Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen työtasojen edut, haitat ja kustannukset

Jos olet katsellut kokkiohjelmia, tiedät, että lähes kaikissa ammattikeittiöissä on ruostumattomasta teräksestä valmistetut työtasot. Mikään ei kestä kuumuutta, vettä ja tahroja paremmin kuin metalli. Kyllä, se voi naarmuuntua, ja sen ulkonäkö voi olla kylmä, jos sitä ei ympäröi lämpimät sävyt, mutta kun et halua huolehtia varovaisuudesta, metallisten työtasojen huolettomalle ylläpidolle ei ole vaihtoehtoa. Kestävyytensä ansiosta ruostumaton teräs on suosituin metallityötasojen materiaali. Lue lisää siitä, miten ruostumattomasta teräksestä valmistetut työtasot asennetaan, ylläpidetään, puhdistetaan ja budjetoidaan.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen työtasojen edut, haitat ja kustannuksetWerner Straube Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen työtasojen asennus

Kun olet päättänyt valita ruostumattoman teräksen, materiaali on leikattava kokoon ja asetettava puisen alusrakenteen päälle. Aloitteleville DIY-taitureille tämä prosessi on parasta jättää ammattilaisten tehtäväksi. Kun alusrakenne on valmis, se kiinnitetään peruskaappiin tai saarekkeeseen. Ruostumattomasta teräksestä valmistetuille työtasoille on saatavana erilaisia reunaprofiileja, kuten viistetty ja napakampi reuna, vaikka kääritty reuna on tyypillisin. Voit myös jatkaa materiaalia seinää pitkin ruostumattomasta teräksestä valmistettua taustalevyä varten.

Jos sinulla on kokemusta metallin työstöstä, voit mahdollisesti rakentaa oman metallisen työtason. Saumojen juottaminen vaatii ammattitaitoa, mutta työtason varsinainen kokoaminen kerrostamalla metallilevyä vanerin päälle on vähemmän monimutkaista. Kalliit metallityöt, kuten kupari, on kuitenkin syytä jättää asiantuntijan tehtäväksi.

Viimeistelytyypit

Valittavana on useita ruostumattoman teräksen pintakäsittelyjä. Harjatussa ruostumattomassa teräksessä, joka on suosituin pintakäsittely, on puun kaltainen suunnattu "raita". Harjattuja pintoja on usein myös keittiökoneissa. Peilipintaiset pinnoitteet ovat erittäin kiillotettuja ja heijastavia; tässä pinnoitteessa näkyy helposti sormenjälkiä. Mattapintaiset pinnoitteet, mukaan lukien antiikkimatto, ovat tylsiä, mikä auttaa piilottamaan sormenjäljet ja vesitahrat.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen työtasojen edut, haitat ja kustannuksetJohn Granen Ruostumattoman teräksen suorituskyky

Varmista, että investoit paksuun mittaan, joka ei kolhiintuisi, jotta saat pitkäikäisen ja suorituskykyisen metallisen työtason. Ruostumatonta terästä on saatavana eri mittaluokkia noin 14:stä (noin 1,4 mm paksu) 20:een. Mitä pienempi mittaluokka, sitä paksumpi, vahvempi ja kalliimpi materiaali. Ruostumaton 14-mittakaavainen teräs on yleistä kaupallisissa keittiöissä, mutta 16- ja 18-mittakaavainen teräs soveltuu hyvin useimpiin kotikeittiöihin.

Huolella ruostumattomasta teräksestä valmistetut työtasot kestävät helposti 20 vuotta tai enemmän. Jos olet huolissasi naarmuuntumisesta, vilkaise ruostumattomasta teräksestä valmistettua pesuallasta. Työtasot saavat ajan myötä saman harjatun ulkonäön, mutta ne voidaan tiskialtaan tavoin kiillottaa ja kiillottaa. Metalli voidaan myös tiivistää naarmuuntumisen estämiseksi.

Puhdista ruostumattomasta teräksestä valmistetut työtasot mikrokuituliinalla. Vedellä kostutetulla perussiivousvälineellä voi pyyhkiä pois useimmat sormenjäljet ja vesitahrat. Poista sotkut ja levitä teräksiset erikoispuhdistusaineet pyyhkimällä metallin pinnan suuntaisesti.

Kuinka paljon ruostumattomasta teräksestä valmistetut työtasot maksavat?

Metallityötasot eivät ole halpoja, mutta ne voivat olla edullisia, jos niitä käytetään keittiön korostuksina. Hinnat alkavat noin 60 dollarista neliöjalkaa kohti. Jos olet valmis tekemään yhteistyötä metallilevyliikkeen kanssa, voit ehkä alentaa kustannuksia antamalla heidän luoda työtasot. Toinen vaihtoehto on tehdä ostoksia ravintolatarvikeliikkeistä. Jotkut kodinomistajat ovat purkaneet metallipöytiä ja käyttäneet niiden yläosaa työtasoina ja saarekkeina.

Vaihtoehtoiset metallityötasot

Ruostumaton teräs on yleisin keittiöstä löytyvä metallityötaso. Sinkki, toinen suosittu vaihtoehto, on tinan näköinen. Voit myös käyttää kemiallista pintakäsittelyä, joka vanhentaa sinkkiä ja luo kirjavan värikuvion. Kuparista voi joutua maksamaan suuria summia, mutta joillekin kodinomistajille tämän upean viimeistelyn suuri räjähdys on sen arvoinen. Tiivisteen avulla kupari säilyttää voisen ruskeat sävynsä, mutta värien epäsäännöllisyys on odotettavissa. Jos kupari jätetään käsittelemättä, se myös patinoituu ajattomaksi vihreäksi pintakäsittelyksi.