Rullagenuan reivaus

Purjeen pinta-alaa voidaan myös pienentää ( reivata ). Rustien kohdalle ulottuva fokka toimii hyvin kovalla tuulella, mutta rullagenua pyrkii pullistumaan epämääräiseksi pussiksi, kun sitä reivataan. Kulussa en ole vaihtanut rullapurjetta, reivannut kylläkin ja aika herkästi. Muista siirtää skuuttipisteitä eteenpäin reivauksen verran ja tarkistaa purjeen kiertymä! Muototäyte joka takaa tasisen purjeen myös reivattuna ja aurinkosuoja joka samalla vahvistaa.

Pidä aina pieni veto purjeessa vaikka rullaat tai reivaat purjetta.

Myyty! – myydään bluebird 25 – itämeren paras ensivene

Rullagenuan reivaus

Isopurjeesta on syytä löysätä puomiliikkiä ja rullagenuasta nostinta jotta ei purjetta rasiteta. Onko se rullan käyttö varmasti niin helppoa ja varmaa ja reivaus toimivaa, entäs ne. Jos rullaa pitää reivata enemmän (jolloin se ei enään oikein toimi), niin voihan. Jos täyden rullagenuan pyörittää samankokoiseksi eli johonkin.

Täytteen kanssa toimii paremmin reivattuna, mutta paksu täyte tappaa. Isopurjetta on vähän reivattu ja rullagenuasta on ulkona vain pieni tilkku, mutta ohjusveneen komentosillalta saattaa nähdä, että keltaiseen haalariin pukeutunut. Eron huomaa vähentyneenä reiva – ustarpeena ja.

Lomavinkit: reivaamisen peruskurssi

Rullagenuan reivaus

Muutoksia reivaukseen ja latistukseen. Tulee rullagenuasta eli vain yksi keulapurje sallittu. Rullagenuan toppaus on valinnainen lisävaruste. Reivaus rullagenuan takia helppoa. Veneessa myös itseskuuttaava fokka.

Pitkäpaasi kulkee ketterästi vastaantulijoiden ryhtyessä reivaamaan. Kolmatta vuosisataansa seilaavassa. Reivaaminen on erityisen helppoa rullagenuan sekä isopurjeen lazyjack- systeemin ja avotilaan johdettujen pikareiviköysien ansiosta. Uusi rullagenua ja isoon 3s reivi Northilta Uudet vesihanat ja tiskiallas pentteriin. Hyvä kokoaan tilavampi ja asuttavampi vene Itämeren rannikoiden kiertämiseen.

Helppo ja hyvä purjehtia sekä käsitellä vaikka yksin. Purje 1: North Sails, Isopurje. Genua 1 (kilpailuihin) 55,3 m2. Tuuli oli pohjoisessa ja rullagenua veti mahtavasti.

Ajoimme puolella genualla ja isopurjeeseen oli rullattu ensimmäinen reivi. Etenkin yksinpurjehdittaessa fokka ja helposti reivattava ja.

Yle radio 1 • katso viestiketjua

Rullagenuan reivaus

Rullaiso ja rullagenua, helpot reivata. Toinen reivi pitäisi poistaa, mutta kannelle ei tehnyt mieli mennä. Pekka alkoi vetää rullagenuaa sisään. VESILLÄ LIIKKUMINEN – 36 – 45 solmua: 2 Reivi, 40. Isopurjeeseen otettiin ensim- mäinen reivi ja 135- prosenttiseen. Myötätuulessa, jos käytössä on rullagenua, on fiksua laskea isopurje alas ja vetää. Reivaamisen johdosta olen ehkä aina ollut hieman laiska.

Masto ja irronnut rullagenua oli asennettu kotkalaisella Veleiron telakalla, mikä hieman lisäsi. Sitä on helppo tarvittaessa reivata. Northin dacron rullagenua sekä genuan suojasukka n, 40 m2 (-09). Jussi nousi uniltaan ja olikin jo aika ottaa reivi isoon.

Mutta eipä niitä tässä kelissä saa esiintyä- kään. Eloisuudesta, ruoripaineesta ja reivaus -. Sen skuutti- kisko kiinnitetään vanttien.