Rappaus ohjuri

Metallinen, sinkitty profiili jolla saadaan aikaan helposti suoraa rappausta sisätiloissa. Aiomme rapata talomme ja kaipaamme vinkkejä siihen, miten saamme laastikerroksesta tasaisen ja kauttaaltaan yhtä paksun. Kauniisti rapattu seinä voi olla tunnelmallisempi kuin maailman kaikki tapetit. Tästä saat täydelliset ohjeet seinän rapaamiseen. Onko rappauslaasti valmis Nyt toimeen!

Mitenkä tehdään oikeaoppisesti väliseinätiilistä muuratun seinän rappaus?

Seinän rappaus: kuinka rappauskerroksesta saa tasaisen?

Rappaus ohjuri

Väliseinätiiliä en varsinaisesti rappaa, vaan ruiskutan kipsiä ohjureiden väliin. Listojen ja profiilien avulla rappaus saadaan sekä vaakasuoraan ja seinän. Ikkunalista toimii sekä ohjurina rappaukselle että muodostaa joustavan liitoksen. Kun tarvitaan nopeasti kovettuvaa laastia, esim. Kaksikerrosrappaus, Kahdella eri laastilla tehty rappaus, jonka paksuus on noin 8-15 mm.

Profiileja käytetään tarvittaessa ohjureina ja ne kiinnitetään alustaan. VWS GmbH joka valmistaa rappaustöissä tarvittavat rappaus ohjurit ja listat joita. SF-Laasti Oy tuo maahan myös TECHNO ja PAJARITO työkalut rappaus.

Fescoterm paksurappaus eristejärjestelmä 64 kb

KUVA 15: IKKUNAPIELI RAPPAAMALLA, PYSTYLEIKKAUS. Rappaus alkoi varsin vauhdikkaasti ja kuvista näkyy, että seinille on asennettu jo ohjurit paikalleen, joilla saadaan seinät mitoitettua suoriksi. Jos silosta pintaa halajat, niin melkeimpä rappaus olisi sopivampi. Rappauksen kuivuttua tovin, ohjurit irroitetaan ja rapataan raot umpeen. Tutustu myös rappaus ulkona ja puutalon rappaus.

Fescon Kuitulaasti on helppokäyttöinen laasti, johon on lisätty muovikuituja. Soveltuu kevytsora-, betoni-, kevytbetoni-, tiili- ja betoniharkkopintojen rappaukseen. Ammattilaisen ohjainkisko tarkkaan sahaukseen. Sopii Boschin G-sarjan käsipyörösahoihin.

Alustan tulee olla puhdas, kiinteä ja pölytön. Rappaus Sakret BAK -kuitulaastirappauksen on oltava 6-10 mm vahva ja sen. Eristepinnan käsittely: EPS-pinta. Auringonvalo vaikuttaa muottiharkkoon siten, että pitkäaikaisessa UV- säteilyaltistuksessa.

Apulista myös antaa rappaukselle. Monivistar Oy tekee kaikki omakotitalojen rappaukset ( julkisivun rappaus, sokkelin rappaus ) aina ammattitaidolla ja aikataulussa. Rappaus on kautta aikojen ollut suosittu julkisivujen. Kunnon toppareilla, ohjureilla, vetolaudalla ja tietysti hyvällä laastisatsilla tekijämies rappasi tasaista pintaa niin muurattuun kuin betonipintaiseen, kynsillä.

Listaa liimatessa karmin tulee olla puhdas ja kuiva ja lämpötilan väh.

Kolmikerrosrappauksen riskien

Rappaus ohjuri

Myrskypelti asennetaan suunnitelmien mukaan ja huomioidaan rappauksen. Tärkeämpänä olen pitänyt seinän kostutusta ennen rappausta. Muistaakseni ei ollut mitään ohjureita tai lankoja sillä käytössä. Kovettunut rappaus voidaan pinnoittaa esim. Eivätkä aloita rappausta ennen kuin viat on korjattu.

Lauta toimii silloin ikään kuin ohjurina. Ovenpielet tasoitetaan ensimmäisenä ohjurien avulla, jotta pinta. Ohjurin avulla pinta saadaan tasaiseksi. Jos ilmanvaihto ei kohteessa ole päällä, rappauksen kuivuminen kestää kauemmin. Tässä kohteessa otetaan kuitenkin varman päälle ja. Mittauksien jälkeen ohjurien sijoitus paikalleen ja nousu merkinnät.

Kun tartuntapinta eli kynnet on kuivunut niin voidaan aloittaa rappaus. Pellit asennetaan verkotusvaiheessa. Kulmapelti muodostaa samalla rappauskulman vahvikkeen ja toimii ohjurina rapattaessa. Terä 60-hampainen, halkaisija 255 mm.

Sahauskulman säätö, ohjurit, purunpoisto sekä jatkettava pöytä.