Puulattiatyypit

Ennen puulattian asentamista on tärkeää tietää saatavilla olevista puulattiatyypeistä. Seuraavien lajien hyvät ja huonot puolet, kustannukset ja suunnitteluvaihtoehdot: laminaatti, massiivikovapuu, suunniteltu kovapuu, bambu ja korkki auttavat varmistamaan, että hankkeeseen valitaan oikea lattia.

Puulattiatyypit

Hyvä lattia voi täydentää tilaa. Mukana Lamton laminaatti – 12.3mm AC3 – Pearl Leather Collection SKU: 15170236

Laminaatti

Laminaattilattia

Laminaattilattia valmistetaan puristamalla kuitulevykerroksia yhteen ja asettamalla kuitulevyn päälle valokuvakuvio puun jyvistä, kivestä tai laattakuviosta. Kun kuva on lisätty pintaan, lattiaan lisätään suojapinnoite, joka auttaa estämään vaurioita ja antaa lattialle viimeistelyn.

Puulattiatyypit

Hyvä puinen ��lattia sopii yhteen ja yhdistää kaiken huoneessa olevan. Mukana Jasper Suunniteltu kovapuu Handscraped Collection, Natural. SKU: 10068966

Se on kustannustehokas vaihtoehto, joka kestää tiettyä kulutusta. Jos haluat helpon asennuksen, valitse click-lock. Lankut napsahtavat yhteen ja ne voidaan asentaa muiden lattioiden päälle. Ihanteellinen myös asuintiloihin, ja jotkin tuotemerkit saattavat jopa rakentaa sen vedenpitävällä ytimellä, jolloin sitä voidaan käyttää alueilla, joissa vesi voi olla ongelma. Suosittelemme, että tutustut takuuseen tarkkaan ennen sen asentamista kylpyhuoneeseen.

Laadukas laminaatti ei vastaa aidon puulattian ulkonäköä ja tuntua. Alueet, joissa lankut liittyvät toisiinsa, kuluvat ajan mittaan huomattavasti, ja kun vaurioita syntyy, niitä ei ole helppo korjata. Kosteus vaurioittaa laminaattia helposti, ja kun vaurio syntyy, sitä ei voi korjata. Jos laminaattia ei ole asennettu oikein, se ei ole houkutteleva mahdollisille vuokralaisille tai ostajille.

Merkistä ja tyylistä riippuen laminaatti maksaa 0,50-6 dollaria neliöjalkaa kohden. Laminaatissa on erilaisia tyylejä, jotka sopivat mihin tahansa sisustukseen. Laadukkaassa laminaatissa voi olla jopa kuvia oksista ja muista luonnollisen puun ominaisuuksista.

Massiivikovapuu

Kovapuulattiat

Massiivikovapuulattialankut valmistetaan yhdestä puupalasta, ja niiden paksuus on 18-20 mm. Laudat tehdään kielekkeellä ja uralla, jotta ne sopivat yhteen asennusta varten. Puulajista riippuen tietyt lattiat ovat kovempia kuin toiset. Mitä kovempi lattia on, sitä vähemmän se on altis kolhuille ja naarmuille. Lattia voidaan hioa ja viimeistellä useita kertoja sen kauneuden palauttamiseksi, ja kertojen kokonaismäärä määräytyy kielen syvyyden mukaan lankun yläreunasta.

Massiivikovapuu on erinomainen tapa lisätä kodin tai yrityksen ulkonäköä. Se myös mahdollisesti lisää kodin tai yrityksen arvoa, jos se myydään myöhemmin.

Massiivikovapuu turpoaa kosteissa olosuhteissa ja supistuu, kun alue kuivuu. Muodonmuutos voi muuttaa lattian ulkonäköä ja aiheuttaa ongelmia. Asennus on monimutkainen prosessi, ja parhaan ulkonäön saavuttamiseksi se on tehtävä erittäin huolellisesti. Tämä on kallein vaihtoehto puulattioita ostaville.

Hinnat vaihtelevat puulajin ja raakamuodon hinnan mukaan.

Engineered Hardwood

Suunnitellut lattiat

Suunniteltu kovapuu valmistetaan kolmesta neljään puukerrosta, jotka liimataan yhteen 14 mm:n paksuiseksi lankuksi. Päälle levitetään noin 4 mm:n paksuinen aito puupinta, jotta sitä voidaan hioa ja viimeistellä tietty määrä kertoja vaurioiden, kulumisen ja kulumisen merkkien poistamiseksi.

Suunniteltu kovapuurakenne tuottaa vakaamman tuotteen. Suurempi vakaus tarkoittaa, että se on vähemmän altis huoneen lämpötila- ja kosteusolosuhteiden aiheuttamille muutoksille. Tämäntyyppinen lattia on houkuttelevampi kuin laminaattilattia, mutta se on myös edullisempi kuin massiivikovalattia.

Tyylistä ja tuotemerkistä riippuen puulattiat maksavat 2-11 dollaria neliöjalkaa kohden. Kovapuulattioita on saatavana eri tyylejä, jotka sopivat mihin tahansa sisustukseen.

Bambu

Bambulattiat

Bambulattiat ovat peräisin Aasiassa tunnetuista bamburuohon varsista. Lattiat valmistetaan Kiinassa, ja niitä on saatavana eri tyylejä ja pintakäsittelyjä, jotka sopivat erilaisiin sisustusvaihtoehtoihin. Koska se on trooppinen ruoho toisin kuin puiden puu, se kestää luonnostaan kosteutta. Lattia valmistetaan puristamalla kuituja yhteen korkeassa paineessa.

Bambu ei ainoastaan kestä kosteutta, vaan se on myös ympäristöystävällinen ja optimaalinen valinta niille, jotka haluavat rakentaa "vihreästi". Kasvi kasvaa nopeammin eikä sen uudelleen kasvaminen kestä yhtä kauan kuin tyypillisen lehtipuun, joten se ei edistä metsäkatoa. Bambulattia on pehmeämpi kuin perinteiset lehtipuut, joten se ei aiheuta kipua, jos sen päällä seisotaan pitkiä aikoja. Lattian pehmeys vähentää myös melua.

Bambun huonoja puolia ovat sen hinta ja hauraus. Huolimatta siitä, että se on kestävä lattiatyyppi, se on alttiimpi kolhuille ja naarmuille kuin muut puulattiat. Kiinasta tuonnin kustannusten ja asennuksen aikana vaadittavan huolellisuuden vuoksi bambu on paljon kalliimpi vaihtoehto kuin perinteinen lehtipuu.

Bambulattioiden hinta vaihtelee 2 ja 8 dollarin välillä neliöjalkaa kohti.

Korkki

Korkkilattia

Korkkilattiat tulevat korkkitammen kuoren korjuusta. Näitä puita kasvatetaan laajalti: Espanjassa, Portugalissa, Algeriassa, Italiassa, Marokossa ja Tunisiassa.

Yksi korkkilattioiden parhaista puolista on, että ne ovat ympäristöystävällisiä, koska korkki on kestävä ja uusiutuva luonnonvara. Materiaalin luonnollinen kauneus sopii mihin tahansa sisustukseen. Korkin rakenne mahdollistaa luonnollisen mukavuuden ja pehmeyden, joka vaimentaa iskuja. Siksi c��rk-lattiapinnoitteiden käyttö on hyvä sovellus tiloissa, joissa ihmiset ovat jaloillaan pitkiä aikoja. Korkkilattioiden käyttö vähentää liikenteestä tai tavaroiden pudottamisesta aiheutuvaa melua myös korkkimateriaalin rakenteen vuoksi. Materiaalin luonnolliset ominaisuudet tekevät siitä terveellisen, koska se ei ainoastaan kestä hyönteisiä, vaan se on myös hypoallergeeninen.

Yksi korkkilattian haittapuolista on sen hinta. Se on kalliimpi kuin muut puulattiavaihtoehdot. Maahantuonti-, materiaali- ja asennuskustannukset ovat enemmän kuin monet budjetit kestävät. Lattian pehmeän luonteen vuoksi huonekalut ja kengät vaurioittavat sitä helposti, mutta sitä voi ja pitää suojata aivan kuten mitä tahansa puulattiaa.

Korkkilattian kustannukset alkavat 3 dollarista laattojen osalta. Hinta nousee, kun kyse on laudoista ja tahroista.

Kun tiedät enemmän näiden puulattiatyyppien ominaisuuksista, valinta mihin tahansa projektiin on paljon helpompaa. Muista valita omaan budjettiisi, sijaintiisi ja sisustukseesi parhaiten sopiva.