Puulattiat keittiössä: Puurakenteet: Hyödyt ja haitat

Puulattiat keittiössä: Puurakenteet: Hyödyt ja haitat

Puulattioita on pitkään pidetty ylellisenä tapana tuoda tilaan lämpöä ja ajatonta tyyliä. Tätä perinteistä lattiavaihtoehtoa ei yleensä pidetä sopivana valintana keittiön suunnitteluun, koska se on erittäin altis vesivahingoille. Ennen kuin lasket kauniit kovapuut pois harkintasi lattiapintavaihtoehtona, punnitse tuotteen edut ja haitat ja tutustu muutamaan viimeistelyvaihtoehtoon, joiden avulla se kestää tämän kodin sydämen päivittäistä kulutusta.

Puulattiat keittiössä: Edut

Kovapuulattiaa kunnioitetaan ylellisenä, koska se tuo tilaan monia etuja. Se on ihastuttavaa katseltavaa, muotoilultaan ajatonta ja helppo viimeistellä aina kun tyylit muuttuvat. Harkitse kaikkia etuja, joita kovapuulattian käyttäminen keittiössäsi tuo mukanaan, kun päätät, minkä lattian asennat.

Ulkonäkö

Massiivipuulattiat tuovat esiin puun jyvän luonnollisen kauneuden ja saavat minkä tahansa huoneen näyttämään lämpimämmältä ja tyylikkäämmältä. Kovapuulattiat voi ostaa valmiiksi viimeisteltyinä tai viimeistelemättöminä, ja niitä on saatavana monissa eri sävyissä, joten on helppo löytää viimeistely, joka sopii mihin tahansa keittiön muotoiluun. Jos sinulla on avoin koti, sama lattiapäällyste ulko-ovelta koko oleskelutiloihin ja keittiöön voi auttaa saamaan tilan näyttämään laajemmalta ja yhtenäisemmältä.

Puulattiat keittiössä: Puurakenteet: Hyödyt ja haitat

Jasper Engineered Hardwood – Handscraped Collection / SKU: 10068964

Kestävyys

Kovapuuta pidetään yleisesti ottaen kestävänä tuotteena. Lankkujen paksun ja vankan rakenteen ansiosta ne on helppo hioa ja viimeistellä uudelleen aina, kun niissä alkaa näkyä kulumisen merkkejä. Käyttämällä tyynyjä jakkaran jalkojen ja ruokailutuolin jalkojen alla voit ehkäistä naarmuja, lommoja ja kolhuja keittiön puulattioissa. Erityisen vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, kuten liukuoven sisäpuolella tai ruokapöydän alla, aluematot voivat myös tarjota lisäsuojaa.

Lämmin jalkojen alla

Kovuusasteeltaan kovapuulattia sijoittuu keraamisten laattojen ja linoleumin väliin. Lämpimyys ja pehmeys tekevät siitä mukavan kävellä. Valitse pintakäsittely, jossa on keltaisia pohjasävyjä, niin se antaa myös visuaalista lämpöä.

Uudelleenviimeistelyvaihtoehdot

Kun päätät käyttää keittiössä kovapuulattiaa, on tärkeää viimeistellä lattiat erittäin kestävällä polyuretaanilla, joka on suunniteltu kestämään kevyitä roiskeita ja roiskeita. Samat öljypinnoitteet, joita käytät olohuoneen kovapuulattioihin, eivät vain ole tarpeeksi vahvoja keittiökäyttöön. Valitse sen sijaan polyuretaani, joka on suunniteltu estämään roiskeiden tunkeutuminen puun sisään, mikä vähentää vesivahinkojen ja ruokatahrojen mahdollisuutta. Polyuretaani tekee lattiasta myös helposti pyyhittävän.

Puulattiat keittiössä: Puurakenteet: Hyödyt ja haitat

Jasper Engineered Hardwood – Arizona Collection / SKU: 15000649

Puulattia keittiössä: Haitat

Kuten minkä tahansa lattiatyypin kohdalla, myös keittiön kovapuulattioiden valinnassa on haittapuolensa. Ennen kuin valitset minkä tahansa lattian, varmista, että otat huomioon tilan päivittäisen käytön. Kuinka monta ihmistä taloudessa on? Kuinka usein ja missä määrin teette ruokaa? Punnitse kaikki hyvät ja huonot puolet, jotta näet, onko se sopiva valinta kotiisi.

Ei vedenkestävä

Ei ole mikään salaisuus, että vesi ja puu eivät sovi yhteen. Pitkäaikainen altistuminen kosteudelle voi aiheuttaa kovapuulattioiden turpoamisen, vääntymisen tai jopa halkeamisen. Jos astianpesukoneesta tai lavuaarista tulee joskus vuoto, joka jää vaille huomiota, lattian osa voi vaatia korjausta tai jopa vaihtoa. Älä moppaa kovapuulattioita märkänä, sillä liika kosteus voi imeytyä lattian saumojen ja liitosten kautta.

Säännöllinen kunnossapito

Jos päätät käyttää keittiössä kovapuulattioita, päivittäinen kunnossapito auttaa niitä kestämään. Varmista ensinnäkin, että pyyhit kaikki sulavasta jäästä tai tiskialtaan roiskeista johtuvat vesivuodot välittömästi. Istuva vesi on kovapuulattioiden pahin vihollinen. Suojaa ne rasvalta tai kevyiltä roiskeilta sekä lieden että tiskialtaan äärellä lisäämällä pehmustetut ortopediset matot niille alueille, joilla seisot usein työskennellessäsi.

Koska keittiö on yksi kodin eniten käytetyistä huoneista, lattiat on syytä käsitellä uudelleen melko säännöllisesti. Onneksi kovapuulattiat voidaan hioa ja viimeistellä uudelleen niiden elinkaaren aikana.

Kustannukset

Kovapuulattiat ovat yksi kodin kaikkien huoneiden kalliimmista lattiavaihtoehdoista. Se on usein kalliimpi kuin keraaminen laatta tai ylellinen vinyylilattia, jotka molemmat ovat suosittuja keittiövaihtoehtoja.

Vaihtoehtoiset vaihtoehdot

Puulattiat keittiössä: Puurakenteet: Hyödyt ja haitat

Cabot-posliinilaatta – Redwood-sarja / SKU: 10083319

Voit nauttia keittiössäsi puulattian ulkonäöstä ilman sen haittoja valitsemalla sen sijaan puun näköiset keraamiset laatat tai ylelliset puuvinyylilankut. Sekä keraamiset laatat että luksusvinyylilaatat tulevat malleina, jotka tarjoavat puun ulkonäön, mutta niiden lisäetuna on, että ne ovat täysin vedenpitäviä. Korkki- ja linoleumilattiat ovat myös hyviä valintoja keittiöön. Korkki on luonnostaan antimikrobinen, ja linoleumi on yksi edullisimmista keittiön lattianpäällystevaihtoehdoista.

Oikean puulattian valitseminen keittiöön

Jos olet päättänyt valita keittiöön kovapuulattian, voit varmistaa parilla tavalla, että uudet lattiat näyttävät hyvältä monta vuotta. Jos valitset uudet kovapuulattiat, etsi puulajia, jonka kovuusasteikko on korkeampi. Mitä kovempi puulaji on, sitä paremmin se kestää päivittäistä liikennettä ja kosteutta, joita keittiöön tulee.

Kuusi ja mänty ovat pehmeitä, joten ne ovat huono valinta keittiön lattiaksi. Brasilialainen pähkinäpuu ja patagonialainen ruusupuu ovat kaksi kovinta ja kestävintä Harkitse kaappien ja ruokasalin kalusteiden pintakäsittelyä ja valitse pintakäsittely, joka täydentää tilan nykyisiä värejä ja sävyjä. Koska saatavilla on niin monia eri puulajeja ja pintakäsittelyjä, on helppo löytää juuri sopiva puulaji mihin tahansa kotiin.

Puulattiat keittiössä: Puurakenteet: Hyödyt ja haitat