Pupunkorvat-sukkulentit saattavat olla söpöin kasvi, jonka olet koskaan nähnyt…

Jotkut mehikasvit näyttävät hyppiviltä delfiineiltä, pieniltä vihreiltä sydämiltä ja jopa ruusukukilta, mutta pupunkorvamaiset mehikasvit ovat kenties kaikkein suloisimpia. Monilaria obconica (joskus kutsutaan Monilaria moniliformis (Monilaria moniliformis)) näyttää pieneltä jänikseltä, kun se alkaa versoa uutta kasvua. Kaksi pitkää, kapeaa lehteä kasvaa suoraan ylöspäin pyöreästä tyvestä, kuin korvat jäniksen päässä. Ne näyttävät jopa hieman pörröisiltä!

Etelä-Afrikasta kotoisin oleva pupunkorvamokkulantti on kasvattanut suosiotaan viime vuosina sen jälkeen, kun sen "kawaii" (erittäin söpö) -ominaisuudet ovat levinneet Japanissa. Tämä kasvi on hauska lisä kevään tai pääsiäisen sisustukseen, mutta sitä voi olla vaikea löytää.

Pupunkorvat-sukkulentit saattavat olla söpöin kasvi, jonka olet koskaan nähnyt...Kasvaessaan tämä mehikasvi alkaa näyttää pieneltä pyöreältä pupupäältä, jonka yläosasta kasvaa kaksi korvaa. Showmeyoursucculents/Instagram

Jo kasvavan pupumokkulentin hankkiminen ei ole helppoa, sillä tämä kasvi on suhteellisen harvinainen huolimatta sen suosiosta verkossa. Jos löydät sen myynnistä, se on yleensä siemeninä (alkaen 4 dollaria, Etsy). Joissakin siemenlistoissa nämä mehikasvit kasvavat kirkkaan sinisinä tai violetteina, mutta vihreä on niiden ainoa luonnollinen väri. Vaikka voit aloittaa kasvit siemenistä, varaudu pitkään odotteluun. Kun aloitat siemenistä, voi kestää jopa viisi vuotta, ennen kuin saat kasvin, jolla on himoitun jäniksen näköinen ulkonäkö. Käytä mehikasveille tarkoitettua ruukkusekoitusta, jossa on erittäin hyvä salaojitus.

Kun pupunkorvamokkulantti on kerran kasvanut, se voi kasvaa jopa kahdeksan sentin pituiseksi. Pitkät "korvat" antavat lopulta tilaa valkoisille kukille, joissa on keltainen keskusta ja jotka muistuttavat tansy- tai boltonia-kukkia. Tämä kasvi tarvitsee säännöllistä kastelua ja kirkasta, epäsuoraa valoa. Toisin kuin muut mehikasvilajikkeet, jotka lepäävät talvella, pupumokkulat kasvavat suurimman osan kasvustaan kylmempinä kuukausina ja lepäävät kesällä. Tämän vuoksi ne sietävät kylmää säätä paremmin kuin monet muut mehikasvit. Niitä ei silti pidä jättää ulos pakkaselle.

Pupunkorvat-sukkulentit saattavat olla söpöin kasvi, jonka olet koskaan nähnyt...Jos haluat helpommin löydettävän vaihtoehdon, kokeile kasvattaa pupunkorvakaktusta. Marty Baldwin

Kun odotat, että pupumokkulenttisi siemenet kasvavat, voit ottaa jänisaiheesta vauhtia kuivuutta sietävällä pupunkorvakaktuksella (25 dollaria, Etsy). Tämä kasvi on yleisempi kuin pupumokkulentit, joten ruukkukasveja on helpompi löytää myyntiin. Tämä söpö kaktus kasvattaa pitkiä, litteitä tyynyjä, jotka muistuttavat hieman jäniksen korvia, eikä siinä ole teräviä piikkejä. Sijoita se paikkaan, jossa on kirkas valo, ja kastele sitä aina, kun multa tuntuu kuivalta.

Joko pupunkorvamokkulan tai pupunkorvakaktuksen (tai molempien!) lisääminen huonekasvikokoelmaasi lisää varmasti söpöyttä. Jos etsit muita harvinaisia mehikasveja kasvatettavaksi, voit löytää lajikkeita myös hauskoissa väreissä, kuten vaaleanpunaisissa ja lähes mustissa. Yksi mehikasvien kasvattamisen parhaista puolista on se, että useimmat tarvitsevat samanlaista hoitoa, joten jos hallitset tavalliset lajikkeet, kuten echeveriat ja kanat ja kananpojat, älä pelkää siirtyä epätavallisempiin kasveihin!