Puikkokämmekkä leikkaus

Puikkokämmekkä (Dendrobium) kasvattaa uusia varsimukuloita. Nosta kasvi kukinnan jälkeen valoisaan paikkaan. Ostin siis nobilen orkidea:lta ja näyttää hyvältä, on ihmeen rehevä Kysyisin vaan että eikös tuossa kuvassa näytä olevan keiki? Itseasiassa niitä on kaksikin. Mädäntyneet, litteät ja huonot tummanruskeat juuret leikataan tyvestä asti.

Pitääkö orkidean kukinnan jälkeen leikata kukkavarsi pois?

Näin saat puikkokämmekän kukkimaan

Puikkokämmekkä leikkaus

Itse tein niin,kun kukkavarsi kellastui. Sen jälkeen kyllä alkoi lehdet kellastua ja viimein koko kukka. Pitkän harkinnan ja etsiskelyn jälkeen löysin tämän viehättävän puikkokämmekän. Niitä on ollut myynnissä erilaisia vaaleakukkaisia, mutta nyt.

Kuihtunut kukkaverso voidaan leikata aivan tyven niskalta pois. Kukinnan jälkeen muodostuu uusi verso, joka sitten puolestaan muodostaa seuraavan kukinnon. Tämä puikkokämmekkä, (Zygopetalum) on kotoisin Brasiliasta. Kasvi vaatii paljon valoa ja tasaisen kosteuden, mutta ei pidä erityisesti lehtien sumuttelusta.

Näin hoidat orkideaa oikein

Puikkokämmekkä leikkaus

Sain kavereilta jouluna lahjaksi komean orkidean, suomenkielinen nimi on ehkä puikkokämmekkä. Orkideat voidaan jakaa kasvutapansa mukaan kahteen eri. Toivottavasti onnistun tämän hoidossa. Onko Teillä kokemusta puikkokämmekän. Kaunis orkidea on haastava hoidettava. Puutarhurin tärpeillä pidät kasvin elinvoimaisena pidempään.

Annoin kuivahtaa, en ole vielä. Puuttuu: leikkaus Lopotin Toimelan pihaunelmia: Huonekasvien ihmettelyä toimela. Mullakin oli samanlainen ja yritti kukkia uudestaan muutamaan kertaan, mutta nuput aina ruskettuivat pois. Kukkavarsia ei kannattaisi leikata pois, jolleivät ne rusketu ja kuiva kokonaan. Kukkavarren kasvatus vie energiaa ja voi näin viedä pitkiä aikoja.

Dendrobium thyrsiflorum – puikkokämmekkä oli ihan kauniissa kukassa eli se. Versopistokkaat ovat samanlaisia kuin latvapistokkaat, ainut ero että kasvista leikataan latvat pois sivuhaaroista. Eli toisinsanoen oksien latvat. Leikkokukka on nimitys kukille, jotka leikataan varsineen ja asetetaan esille. Olit kattanut parhaimmat astiat.

Kuistillasi istutaan, kunnes kesken lauseesi, isä käskee autoon.

Puikkokämmekkä palkitsee viherpeukalot runsaalla kukinnallaan

Puikkokämmekkä leikkaus

Syödyt oksat pitää leikata keväällä runkoa myöten poikki, muutoin laho pääsee. HifiStudio – tuotemerkkien ja tuotteiden esittely, verkkokauppa sekä yritysinfo ja palvelut.