Posliiniastioiden leimat

Arabian sataan vuoteen mahtuu lukemattomia astiamalleja ja koristeita. Jokaiseen esineeseen liittyy kappale pöytäkulttuurin historiaa. Syötä ostoskorissa koodi talviale, niin saat 20 % alennuksen! Astian iän saa useimmiten selville pohjaan painetuista tehtaanmerkeistä tai – leimoista.

Jokaisen valmistajan merkinnät ovat erilaiset.

Nettiekstra: helka kertoo mitä tähdet tarkoittavat

Posliiniastioiden leimat

Mistäköhän löytyisi semmoinen paikka missä olisi kuvia erilaisista leimoista joita on esim. Sitten minua kiinostaisi;kun sain. Piippuleimassa on piirros Arabian ensimmäisestä tunneliuunista. Arabian 1-laadun tuotanto on leimattu massaan painetulla massa- tai värileimalla. Designleima voi olla kirjainyhdistelmä, kuvio.

Käsinmaalattuja esineitä on leiman sijaan myös signeerattu Arabia-tekstillä.

Suomen antiikki ja keräily oy

Posliiniastioiden leimat

Lisää muistilistalle Poista muistilistalta. LOMONOSOV sirotinpari, vanha punainen leima USSR. Alla on esitetty kaksi kuuden merkin posliini leimaa ​​Shun Zhi kaudelta. Näissä esineissä on vankka eurooppalainen leima.

Posliini astioiden uraani-yhdisteet. Arabian tehtaan merkeillä eli kansankielellä pohjaleimoilla on suuri merkitys astioitten iän selvittämisessä. Ne ovat olleet merkki tehtaan takuusta tuotteelle:. Siitä ei näe tarkkaa vuotta, mutta leimoista voi suurin piirtein päätellä, milloin astiaa on valmistettu.

Leimat ovat esillä Arabian sivuilla. Astioiden pohjassa on nykyisin muitakin leimoja kuin tehtaanmerkki. Helka kertoo Akille mitä tähti leima posliiniastian pohjassa merkitsee. Leimaamisessa on käytetty eri aikoina monenlaisia tapoja, Vesanen kertoo.

Leimaa en löytänyt mistään kirjasta enkä netistä. Onnea upeiden venäläisten posliiniastioiden keräämiseen! Käsinmaalattu kotimainen tarjoilusetti, lautanen, Bavarian leimalla, halk.

Piirtelyä posliinitussilla

Posliiniastioiden leimat

Tulee mieleen venäläinen posliini. Tarkistapa googlaamalla noita numeroita. Arkisessa käyttökeramiikassa on hyvin vähän tunnistamista helpottavia erityispiirteitä. Fajanssi- ja posliiniastioissa ajoituksessa auttavat leimat. Ruosteiset ankkurit, kanuunankuulat ja posliiniastiat koristivat seiniä.

Kotimaiset posliiniastiat ja kivitavara ovat suosittuja, mutta myös esimerkiksi. Toisaalta vaikkapa Arabian leima ei suoraan kerro astian arvoa. Valkoiset posliiniastiat kokevat muodonmuutoksen, kun ne saavat. Arabian alunen oli varmasti posliinia, koska pohjassa on Arabian leima. Meiltä on osasta lähteneet muös leimat konepesussa.

Osaan lautasista se leima laitetaan lasitteen alle, osaan lasitteen.