Portin tolpat

Voit käyttää tolppina sekä betonista valettuja että kestopuusta tehtyjä tolppia. Lopuksi pihaportti pitää kiinnittää paikalleen. On tärkeää, että pihaportin paikka. Mitä jykevämpi aita tai portti, sitä paremmin se on perustettava.

Parinkymmenen vuoden kuluttua on uusittava tolpat ja kaivettava.

Seinän äänieristys – katso teko

Portin tolpat

Tutustu Tolpat valikoimaan ja tarjouksiin tästä. Tilauksesi toimitetaan kätevästi kotiinkuljetuksella. Kolmas tapa kiinnittää tolpat maahan on yksinkertainen terästuki, joka lyödään lekalla. Portin korkeus tulee mitoittaa tolppien ja aidan korkeuden mukaisesti.

Meiltä löydät tukevat aitatolpat ja sidontalangat satosi kasvun parantamiseen, tolppia voi käyttää myös puutarhan ja pihan aitaamisessa välitolppina. Käytä portin tolppiin A-luokan painekyllästettyä puuta ja itse porttiin esimerkiksi hienosahattua, valmiiksi pohjamaalattua puutavaraa.

Puukaupunkien pihat ja aidat

Portin tolpat

Pihaportti on tehty vanhan mallin mukaan käsittelemättömästä puusta, mutta nykyaikaisin menetelmin kestäväksi. Portin pielien muuraus pontatuilla Leca Pilariharkoilla. Ruuvipaalut, pilariharkkojen ladonta ja ylin. RHS-putkesta hitsattua rakennetta jossa tolpat on tuettu. Olisi ehkä viisaampaa lähteä tekemään portin tolpalle kunnon. Tossa alempana oli juttua pihakiveyksestä niin tuli mieleen suunnitelmat portinpylväistä. Jossain vaiheessa pitäs laittaa portinpylväät tohon.

Porttiin sisältyvät seuraavat osat: 2 tolppaa (halkaisija 60 mm), portti, lukko ja 3 avainta, kahva, 2 tappia. Jos tontilla on jollain sivulla olemassa oleva aita, entisen aidan tolpat tai edes entiset. Portin tarve riippuu alueen rakentamismääräyksistä ja samalla kadulla. Sitten piti miettiä miten portin tolpat kiinnitetään. Päädyimme ratkaisuun jossa valamme kierretangot betoniin kiinni sen sijaan, että poraamme. ASENNUSOHJE – AUTOPORTTI METALLIAITA.

Säännösteltävät sylinterimäiset saranat. Tässä muutamia asioita joita pitää miettiä kun tarvitset aidan tai portin asennusta.

Takorauta taittoporttien hinnasto

Portin tolpat

Maastosta on kiinni se, miten hyvin tolpat saadaan upotettua maahan vai. Hyvä ratkaisu on tehdä portinpielet yhtenäisiksi. Voit esimerkiksi valaa maan alle yhden pitkän betonipalkin molempien porttien tolppien valua. Viime viikonloppuna oli vuorossa portin perustus. Jos voitte itse asentaa portin, aidan yms. Portin tolpissa käytä niin pitkää harjaterästä, että se ylettää lähes. Merkitse tolppien kohdat paaluilla tai maalilla mahdollisimman tarkkaan. Vedä linjalanka merkkipylväiden avulla siihen.

Portin asennusohje löytyy kiinteänä portin pakkauksesta. Aitatolppien ja kiinnikkeiden määrä riippuu aitaverkon korkeudesta ja tolpan tyypistä. Betonirakenteissa tietysti raudoitus. Jos teräsjalka ohjautuu vinoon, niin tolpan saa aina käännettyä suoraan. Ruuvasin kakkosneloset molemmilta puolilta. Aitaan sopiva portti viimeistelee kokonaisuuden ja lisää pihan turvallisuutta niin lapsi- kuin.

Aidat ja portit noudattavat tyyliltään rakennusta, johon ne liittyvät. Portin tolpan halkaisija 60mm, rungon läpimitta 40mm ja seinän paksuus 2mm. Tolppaan voi asentaa useita postilaatikkopaikkoja, mistä on hyötyä.