Pohjolan poikakoti kokemuksia

Tyttöjen erityisyksikössä odotti kaksi. Juhani Saariston mukaan poikakodissa ahdistavnta oli se, ettei ollut ketään, jolle olisi voinut kertoa kurjista oloista. Joillakuilla haastatelluista oli myös hyviä kokemuksia. Oikeusasiamies on löytänyt Muhoksella toimivan yksityisen koulukodin, Pohjolakodin, toiminnasta jälleen laittomuuksia.

Pohjolakodin johtaja Kati Lehtola kertoo, että raportin esiintuomat ongelmakohdat. Ohjaajien ja nuorten kokemukset voivat erota toisistaan.

Dokumenttiprojekti: varastettu lapsuus

Pohjolan poikakoti kokemuksia

On kaksi maailmaa toinen on pohjolakoti tainen on sivili. Jukolan ja Aurora B( ent.kuttula)tavoin oman kokemukseni mukaan. On aamupäivä Muhoksella sijaitsevassa yksityisessä koulukodissa, Pohjolakodissa. Koulun ruokatauko on juuri loppumaisillaan, ja vajaa.

Räppäri on järkyttynyt Muhoksen Pohjolakodissa tehdystä murhasta. Nämä kokemukset jäi sitten ärsyttämään nuoria. Haasteellisesti oireileva nuori saa koulukoti Pohjolakodissa Muhoksella tiivistä huolenpitoa ja kokonaisvaltaista kasvatusta ja kuntoutusta. Suurin osa haastatelluista on ollut Pohjolan Poikakodissa Muhoksella, sillä laitoksen 75 entiselle.

Vuoden tiedekirja kertoo koulukotien vääryyksistä

Pohjolan poikakoti kokemuksia

Pohjolakodin käytännöt ovat joutuneet suurennuslasin alle sen jälkeen, kun se sai elokuussa moitteet eduskunnan apulaisoikeusasiamieheltä. Kyllä vain, tuolla Muhoksella "säilytetään" kaikkein häiriintyneimpiä tapauksia. Entinen pohjolan poikakoti nimeltää tuo laitos. Poikakoti kasvatti vain kierompaan suuntaan", pohtii Veijo Kekäläinen. Pohjolakodin entinen rehtori Jukka Kujala toivoo, että Suomessa syntyisi. Keskusrikospoliisi tutkii koulukoti Pohjolakodissa mahdollisesti tapahtuneita.

Yhdysvaltalaisen poikakodin synkkä historia sai vahvistusta hautatutkimuksissa. EDUSKUNNAN OIKEUSASIAMIEHEN TARKASTUS. NUORTEN YSTÄVÄT – PALVELUT OY:N KOULUKOTI POHJOLAKOTIIN. Kertokaa palstalaiset, mikäli teillä on kokemuksia näistä laitoksista! Nuorten Ystävät ry:n Pohjolakodissa henkilökunnan toistuvien pahoinpitelyiden. Muistan, kun poikakodin johtajaa tultiin palkitsemaan Muhokselle. Asian ytimen suhteuttaa nykypäivään kriittisin äänenpainoin tuolloinen Ypäjän Hevosopiston rehtori ja entinen Pohjolakodin rehtori. Muhoksella uhkauksella oli erityisen paha kaiku, sillä paikkakunnalla sijaitsi yksi Suomen tunnetuimmista koulukodeista, Pohjolan poikakoti.

Arkistonmuodostajaluokituksen alaryhmä. Pösö, Tarja: Vakavat silmät ja muita kokemuksia koulukodista. Pohjolan koulussa annetaan perusopetusta ja perusopetuksen lisäopetusta.

Perhekodissa tehty surma järkyttää – tällainen paikka on kyseessä

Pohjolan poikakoti kokemuksia

Koulukodit ja kasvatuslaitokset. Vierailin helmikuussa Muhoksella sijaitsevassa koulukoti Pohjolakodissa, jossa puoli vuotta aiemmin oli surmattu työntekijä. Viime heinäkuussa kaksi karkuteille. Osalla oli kokemusta ja osalla oli vain intoa. On Pohjolassa talo valkoinen, on Muhoksella talo valkoinen. Samalla kun kuuntelen isän ja pojan kertomuksia kokemuksistaan, tarkastelen. Maine oli jo vuosikymmeniä sitten.

Oulun Nuorten Ystävien ylläpitämän Pohjolan Poikakodin. Pohjolakotiin kuuluu lisäksi sijaishuollon yksikkö. Tapanin tarina aloittaa Pohjolan Poikakodista Yhteiskunnan tahra? Kuunneltuaan vain hetken hänen kokemuksiaan, toistelu tuntuu.

Ensimmäisten vuosien aikana Pohjolan poikakotiin oli sijoitettuna noin 50 nuorukaista. Olin varhaisteini kun kyseisiin paikkoihin jouduin,koulunkäynti vaikeuksien vuoksi. Niillä on sitä kokemusta mitä ei koulutetuilla hoitajilla ole. Yksityisten tyttökotien lopettaessa. Linnanniittu, Aarnisampo, Pohjola -koti (entinen pohjolan poikakoti ). Tuosta pitäisi selvästi saada jotain kokemusta, jos vain sopiva nainen kohdalle sattuisi.

Pois päästyäni työpaikkani toisella osastolla oli poikakodista tulleita nuoria.