Pitäisikö sinun laatoittaa vinyylin päälle?

Uuden lattian asentaminen voi olla suuri tee-se-itse-tehtävä. Vaikka olisitkin tee-se-itse-mielinen, keittiön, perhehuoneen tai kylpyhuoneen päivittäminen voi olla suuri projekti. Jopa pieni jauhehuone, eteinen tai mutahuone voi olla paljon työtä, jos aiot tehdä sen yksin tai ystävien ja perheenjäsenten avustuksella.

Yksi mahdollinen tapa nopeuttaa ja helpottaa tätä työtä on laatoittaa vinyylin tai linoleumin päälle poistamatta ensin olemassa olevaa lattiapintaa. Tämä on mahdollista, mutta sinun on arvioitava lattiasi, jotta näet, onko se mahdollista sinulle ja kodillesi.

Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja ja selvittääksesi, pitäisikö sinun laatoittaa vinyylin päälle kodissasi.

Pitäisikö sinun laatoittaa vinyylin päälle?

Arvioi vinyylilattiasi.

Laatoituksen asentaminen olemassa olevan vinyylilattian päälle voi olla suuri ajansäästö. Jotta tämä voidaan kuitenkin tehdä tehokkaasti, lattiasi on oltava hyvässä kunnossa. Seuraavassa on muutamia asioita, joita kannattaa tarkastella, kun arvioit vinyylilattiasi, jotta näet, voidaanko se jättää paikoilleen:

Onko se vääntynyt tai käpristynyt?

Tämä on yleistä vinyylilattian seinien ja reunojen ympärillä, erityisesti kun materiaali vanhenee. Vääntynyt tai käpristynyt vinyyli ei muodosta kiinteää, vakaata pintaa uudelle laattalattialle.

Entä kyyneleet?

Vinyylilattian repeämät ovat kulumisen merkkejä, kuten vääntyneet ja käpristyneet reunat. Voit ehkä täyttää nämä repeämät ennen uuden laatan asentamista, mutta monissa tapauksissa vanhan vinyylilattian poistaminen on parempi vaihtoehto.

Mistä se on tehty?

Vanhat vinyyli- ja linoleumilattiat voivat sisältää ongelmallisia materiaaleja, kuten asbestia. Jos näin on, haluat todennäköisesti poistaa tämän materiaalin kokonaan ammattilaisten toimesta tai jättää sen paikoilleen. Et voi raaputtaa tai hioa vinyyliä tai linoleumia, jossa on asbestia, jotta uusi laattalattiasi kiinnittyisi kunnolla.

On tärkeää huomata, että tietyntyyppiset elastiset lattiat sopivat huonosti minkä tahansa laattatyypin alustaksi. Tällaisia ovat muun muassa kehäsidottu vinyylilevy, joka voi ajan myötä siirtyä, ja vinyyli tai linoleumi, jonka pehmustettu rakenne voi muuttua epävakaaksi.

Myöskään luksusvinyylilankkuja ei pitäisi laatoittaa, koska ne asennetaan kelluvasti ilman minkäänlaista liimaa. Tämä tarkoittaa, että laattalattioiden alla oleva luksusvinyylikerros voi ajan myötä siirtyä, mikä voi johtaa mahdollisiin halkeamiin laastissa.

Millainen on aluslattiasi?

Olet arvioinut nykyisen lattiapinnoitteesi ja se näyttää hyvältä ilman repeämiä, halkeamia tai vääntyneitä kohtia. Se on niin uusi, ettei se sisällä asbestia. Saattaa tuntua epäintuitiiviselta, mutta aluslattian arviointi on seuraava askel.

Pitäisikö sinun laatoittaa vinyylin päälle?

Cabot Slate -laatta Montauk Blue / SKU: 15188434

Sinun on tehtävä tämä, koska aluslattiasi on nyt kannettava laatan aiheuttama lisäpaino nykyisen lattiapinnoitteen päällä, jos et aio poistaa sitä. Tämä on erityisen tärkeää raskaiden laattamateriaalien, kuten liuskekiven, graniitin tai marmorin kohdalla.

Parhaan asennustuloksen saat, kun haluat aluslattian, jossa on mahdollisimman vähän taipumia ja taipumia. Kannattaa myös tarkistaa, ettei alustassa ole selviä merkkejä vaurioista. Ne voidaan korjata lisätuen tarjoamiseksi.

Pehmeät tai ohuet aluslattiat on myös korjattava tai vahvistettava lisävanerilla. Jos jätät tämän vaiheen väliin, saatat huomata, että laatta- ja laastisaumat halkeilevat ajan myötä, kun uusi laatta on paikoillaan.

Kuinka vaikeaa vinyylin poistaminen on?

Pitäisikö sinun laatoittaa vinyylin päälle?

Takla-posliinilaatta – Elite-sarja valkoisena / SKU: 15269051

Nykyinen lattiapinnoitteesi näyttää hyvältä, ja aluslattiasi vaikuttaa erittäin kestävältä ja kykenevältä kantamaan posliini-, keraamisen tai luonnonkivilaatan painon. Se tarkoittaa, että olet valmis ryhtymään töihin, eikö niin? On vielä yksi asia, joka on syytä pitää mielessä.

Kuinka vaikeaa nykyisen vinyylilattian poistaminen olisi? Jos työ näyttää suhteellisen helpolta tai kyseessä on pieni tila, kuten jauhehuone, on muutamia syitä harkita poistamista ennen laatoituksen aloittamista.

Yksi tärkeimmistä syistä on se, että lattiat saattavat olla liian korkealla, kun asennat laattalattian. Vaikka vinyyli ja linoleumi ovat yleensä hyvin ohuita – lähes aina alle 12 mm – tämä voi nostaa valmiiden lattioiden yleistä tasoa. Ylimääräinen korkeus voi olla erityinen huolenaihe, jos aiot käyttää ylimääräisiä aluslaattoja, kuten vaneria ja aluslevyä, nykyisen vinyylilattian päällä.

Pitäisikö sinun laatoittaa vinyylin päälle?

Salerno Ceramic Tile – Harbor Wood -sarja, valkoinen tammi / SKU: 15076925

Olemassa olevan vinyylin poistaminen muuttaa myös työn tyyppiä, joka sinun on tehtävä, ja joissakin tapauksissa tämä voi olla parempi vaihtoehto. Kun työskentelet olemassa olevan lattian päällä, sinun on ensin puhdistettava ja hiottava se perusteellisesti. Tämä voi olla aikaa vievää työtä, varsinkin jos hiottava lattia on suuri.

Saatat myös joutua korjaamaan tiettyjä lattian osia poistamalla pullistumat tai vaurioituneet kohdat ennen aloittamista. Jopa hyväkuntoisissa lattioissa voi olla pullistumia tai kohtia, jotka on korjattava, ennen kuin voit aloittaa työn. Et ehkä huomaa näitä, ennen kuin olet lähietäisyydeltä tutustunut nykyiseen vinyyliin tai linoleumiin.

Laatoituksen tekeminen vinyylin päälle: Ammattilaisten vinkit

Vinyyli tai linoleumi on huippukunnossa, aluslattiasi on käytännössä täydellinen etkä ole huolissasi lisäkorkeudesta, jonka sen jättäminen paikalleen antaa. Olet oivallinen ehdokas laattojen asentamiseen suoraan vinyylin päälle, jotta saat haluamasi uuden ilmeen.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua prosessin aikana:

Käytä aikaa lattioiden hiontaan.

Lattiahiomakone on hyödyllinen suurissa tiloissa, mutta voit tehdä tämän työn sähkökäyttöisellä käsihiomakoneella, jos kyseessä on pieni alue, kuten jauhehuone.

Puhdista lattiat perusteellisesti erikoispuhdistusaineella.

Vesi ja saippua voivat irrottaa ensimmäisen kerroksen, mutta haluat aloittaa mahdollisimman hyvästä pinnasta. Etsi turvallinen puhdistusaine, jolla voit tehdä syväpuhdistuksen, ennen kuin menet pidemmälle. TSP toimii erityisen hyvin tähän työhön.

Käytä oikeaa taustalevyä laatoitukselle.

1/4″ paksut sementtilevyt ovat ihanteellisia tähän asennukseen, koska et halua lisäkorkeutta, jonka 1/2″ levyt antaisivat. Voit käyttää myös vanerin ja sementtilevyn yhdistelmää, jos haluat vahvistaa aluslattiasi.

Tee koeajo taustalevyjen kanssa.

Näin varmistat, että ne sopivat paikalleen, ennen kuin käytät minkäänlaista liimaa. Varmista, että jätät 1/4 tuuman raon seinien ympärille ja lautojen väliin.

Kiinnitä taustalevyt ohutliimalla.

Työskentele nopeasti huoneen syvimmästä kohdasta käsin.

Teippaa saumat sementtiteipillä.

Kipsilevyveitsellä peität saumat ohuella liimalla.

Varmista, että ohutlaastiliima on kuivunut ennen laatoituksen aloittamista.

4 tuntia on ihanteellinen aika, mutta voit tehdä tämän työn perjantaina ja aloittaa asennuksen maanantaina varmuuden vuoksi.

Tarvitsetko apua?

Pitäisikö sinun laatoittaa vinyylin päälle?

Cabot-marmorilaatta Calacatta Gold / SKU: 15196155

Onko aika päivittää lattiat keittiössä, kylpyhuoneessa, perhehuoneessa tai eteisessä? Ehkä se vanha linoleumi mutahuoneessa kaipaa vihdoin poistoa? Voimme auttaa sinua vaihtamaan vanhat lattiat kestäviin, korkealaatuisiin posliini-, keramiikka-, liuskekivi-, marmori- ja graniittilaattoihin.

Ota yhteyttä koulutettuihin ammattilaisiimme jo tänään, jotta voimme auttaa sinua löytämään oikean lattiaratkaisun mihin tahansa tilaan talossasi. Meillä on valikoima ulkonäköä, josta pidät, aina muodollisen ruokasalin tyylikkäästä laatoituksesta ja pulverihuoneen kestäviin, kustannustehokkaisiin vaihtoehtoihin.

Voimme jopa auttaa sinua oppimaan lisää asennusprosessista. Ota yhteyttä jo tänään, niin saat projektisi käyntiin.