Pitäisikö seinät maalata ennen jalkalistojen asentamista?

Lyhyesti sanottuna ei. Suosittelemme jalkalistojen asentamista ennen seinien maalaamista (myös kaiteiden maalaamista!). Tässä postauksessa käsitellään syitä tähän.

Seinien maalaaminen ennen jalkalistojen asentamista

Ensimmäiset ajatukset saattavat saada sinut uskomaan, että seinien maalaaminen ensin on paras tapa edetä – varsinkin kun olet poistanut kaikki vanhat jalkalistat, arkkitravit ja maton.

"Sisäänleikkausta" ei tarvita.

Yksi valtava etu, joka saavutetaan maalaamalla seinät ensin, on se, ettei seinissä tavallisesti olevien puuosien – jalkalistojen ja kaiteiden – ympärille tarvitse tehdä mitään "leikkauksia".

Voit maalata seinät nopeasti ja tehokkaasti telalla ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa siveltimeen.

Maalaa myös jalkalistat.

Jos maalaisit seinät ennen jalkalistojen asentamista, voisit säästää aikaa ja tehdä työstä hieman helpompaa.

Jos maalaisit jalkalistat ennen niiden asentamista, sinun ei tarvitsisi huolehtia siitä, että maalia joutuu juuri maalatuille seinille!

Ongelmat, joita saatat kohdata, kun maalaat seinän ennen jalkalistan asentamista

Olet siis päättänyt maalata seinät ensin, ja nyt olet valmis asentamaan jalkalistat. Kova työ saattaa olla jäämässä tekemättä, varsinkin jos törmäät johonkin näistä ongelmista:

Pistorasiat

Pitäisikö seinät maalata ennen jalkalistojen asentamista?

Image Credit – Tripadvisor

Jos et ole jo ajatellut näitä, ne saattavat aiheuttaa sinulle ongelmia.

Koska asennat uudet jalkalistat, on turvallista olettaa, että kyseessä on huoneen täysimittainen uusiminen. Entä se pistorasia, jonka olet juuri huomannut olevan vinossa?

Sinun on nyt asennettava se uudelleen! Sano hyvästit ihanalle maalipinnalle – on mahdollista, että sinun on maalattava alue uudelleen, kun olet lopettanut.

Vanhemmat talot

Kaikki eivät asu uudessa modernissa talossa. Yhdistyneessä kuningaskunnassa monet talot ovat yhä pystyssä ja niissä on asuttu monta vuotta (jopa vuosisatoja!) sitten.

Silloin heillä ei ollut sellaisia työkaluja ja laitteita, joita ammattilaisilla on nykyään käytössään. Tämä tarkoittaa, että kaikki mittaukset eivät olleet tarkkoja.

Jos esimerkiksi olet vaihtanut sekä kaarisäleikön että jalkalistan, olet saattanut valita leveämmän kaarisäleikön.

Jos ovenkarmisi sattuu istumaan hyvin lähellä seinän päätyä, saatat huomata, että leveämpi kaarisäleikkö vaatii enemmän tilaa istuakseen tasaisesti.

Monissa vanhemmissa taloissa seinät eivät ole täysin suorakulmaisia. Jos tämä vaikuttaa sinuun, sinun on ehkä poistettava osa seinän rappauksesta, jotta arkkitravi mahtuu paikalleen.

Tämä taas tekee tyhjäksi seiniin levittämäsi tuoreen maalikerroksen, ja joudut aloittamaan sen uudelleen!

Jalkalistojen asentaminen ei ole siistiä työtä.

Pitäisikö seinät maalata ennen jalkalistojen asentamista?

Yleisesti ottaen uusien jalkalistojen ja arkkitravien asentaminen voi olla melko sotkuista.

Laudat on epäilemättä leikattava mittojen mukaan, leikattava ja muutettava koko prosessin ajan. Kaikki tämä aiheuttaa pölyä, joka voi levitä seinille (varsinkin jos käytät MDF-jalkalistoja)!

Usein lautaa ei laiteta suoraan seinälle, vaan sitä työnnetään seinää vasten useita kertoja, jotta varmistetaan, että se sopii täydellisesti, ennen kuin se kiinnittyy seinäpintaan.

Tämä tarkoittaa, että uusi maali voi naarmuuntua, kun levyt asennetaan – ei hyvä uutinen!

Asenna jalkalistat ennen seinien maalaamista.

Kuten tämän postauksen alussa mainitsimme, suosittelemme uusien jalkalistojen asentamista ennen seinien maalaamista.

Näin säästyt paitsi jälkikäteen tehtäviltä korjaustöiltä, myös ajalta ja vaivalta yleensä.

Jalkalistat viimeistellään myös valkoisella tiivistemassalla, joka voi aiheuttaa tahroja seiniin. Tämä on ongelma, varsinkin jos olet maalannut seinät muulla kuin valkoisella. Maalaamalla seinät jälkikäteen säästät aikaa tässäkin asiassa.

Kuten näet, jalkalistat kannattaa asentaa ensin. Toivottavasti tämä viesti on auttanut sinua!