Piimälimppu vuokaan

Mausteiset piimälimput maistuvat erityisen hyvältä kinkun ja sinapin kanssa, mutta. Vuokaan leivottu piimälimppu sopii erinomaisesti esimerkiksi voileipäkakun. Ruisjauhot tuovat piimälimppuun rouheutta, ja siirappi ripauksen imelyyttä. Piimälimppu tehdään vuokaan, ja on kädenkäänteessä uunissa!

Mausteinen limppu maistuu voin ja juuston kanssa.

Liemessä jennin piimälimppu

Piimälimppu vuokaan

Itsetehty limppu on myös oivallinen lahja ystäville. SEKOITA AINEKSET TAIKINAKSI JA KAADA KAHTEEN VOIDELTUUN VUOKAAN JA PAISTA 175. Aivan ihanaa kylmän voin kanssa. Leikkasin leivän aivan liian kuumana kun en malttanut odottaa maistiaisia.

Jouluinen piimälimppu valmistuu alle kahdessa tunnissa. Nopeatekoinen piimälimppu (1-2 vuokaleipää).

Gluteeniton ja laktoositon piimälimppu

Piimälimppu vuokaan

Kaada taikina vuokaan ja sirottele pinnalle kaurahiutaleita. Täytteistä perinteisimmät ovat mäti. Mulla on vähän ongelmana se, että jouluna leivän pitäisi ehdottomasti olla tuoretta ja mielellään itseleivottua, mutta mä en näistä. Lämmitä piimä kattilassa noin 41 asteiseksi. Ei tarvita kuin hetken lämmitys täysillä, kattila.

Paljon erilaisia siemeniä, hedelmiä ja pähkinöitä sisältävä piimälimppu sopii. Laita taikinapallot kahteen isoon vuokaan tai leivo neljäksi pieneksi, pyöreäksi limpuksi. Anna kohota liinan alla vielä puolisen tuntia. Ohjeella tulee kaksi limppua leipävuokaan, voi tehdä myös ilman vuokaa. Tämä leipä tuli kyllä nopsaan, lukuunottamatta paistoaikaa. Ja hyvääkin terveellisyyden lisäksi.

Laita pata tai vuoka kylmään uuniin ja anna uunin lämmetä 225 asteeseen. Nosta kuuma astia uunista ja kaada siihen jauhotettu taikina. Tämä piimälimppu on äidinäitini, pohjanmaalaisittain "isun". Sieltä varmasti löytyy ohjeita, joissa tuon kokoinen vuoka käytössä.

Makea ja nopea piimälimppu (gluteeniton

Piimälimppu vuokaan

Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Ainesosat: Finnish – VEHNÄJAUHO, vesi, HIIVALEIPÄVEHNÄJAUHO, siirappi, hiiva. Tee valitus loukkaavasta kuvasta. Tämän leivän ohjeen bongasin uusimmasta Leivotaan-lehdestä. Olen jostain syystä viimeaikoina innostunut leivänteosta ja usein. Leipä saa tumman värinsä ruusunmarjajauheesta.

Gluteeniton piimälimppu – Kotikokki. Alkuperäinen ohjeeni täältä KLIK. Tänään päätin kokeilla leipoa Piimälimppua, kun en ole ennen sellaista yrittänyt tehdä. Kokeilu onnistui todella hyvin, sain parhaimman. Ainekset sekaisin, vuokaan ja uuniin – ei voi leivänteko helpompaa olla! Perunainen vuoka, Perjantai-päivän leipä.

Toiset limput tein vuokaan ja toiset pyörittelin pyöreiksi leiviksi. Näin mausteisiin saadaan rehevyyttä ja eloa. Muuten leipä on perinteinen piimälimppu ja erittäin helppo valmistaa.