Pihlajanmarjakoin torjunta

Omenakääriäisen ja pihlajanmarjakoin toukat poraavat käytäviä omeniin. Lue Viherpihan vinkit tuholaisten tunnistamiseen ja torjuntaan! Kypsyvien pihlajanmarjojen puuttuessa pihlajanmarjakoit etsiytyvät omenapuiden. Kotipuutarhassa pihlajanmarjakoin torjuntaan käyvät.

Koit aiheuttavat omenan pintaan tummia laikkuja, ja omenat ovat.

Myös rupinen ja ruma kelpaa puristettavaksi – näin saat

Pihlajanmarjakoin torjunta

Pihlajanmarjakoit iskivät pihlajanmarjojen puutteessa omenoiden. Se on kehrääjäkoiden heimoon kuuluva pieni perhonen, jonka. Torjunta on usein voitu yhdistää pihlajanmarjakoin torjuntaan. Oikea torjunta-ajankohta on yleensä ollut kesäkuun lopulla.

Punertava parisenttinen toukka syö hedelmiin renkaanmuotoisia käytäviä jättäen pintaan purukasan. Ammattiviljelmillä koin torjunta onnistui, mutta kotipuutarhan suojaaminen on vaikeaa.

Marjoilla helpohko tuholaiskesä

Pihlajanmarjakoin torjunta

Näiden torjunta ei aina ole tarpeen. Tällöin luontoon ei joudu torjunta -ainetta varmuuden vuoksi käytettynä. Valmiste tehoaa myös rapsikuoriaisiin ja omenakääriäisten muniin suorassa kosketuksessa. Valmisteen soveltuvuudesta pihlajanmarjakoin torjuntaan ei ole.

Käyttötarkoitus: Perhostoukkien torjuntaan omenaviljelyksiltä, perhos- ja pistiäistoukkien torjuntaan metsistä. Totta, se johtuu kemiallisen torjunnan vähentymisestä, jolloin kirvat, punkit, pihlajanmarjakoit ja kempit vioittavat hedelmiä. Myös ohutkuoristen kesälajikkeiden. Tavallinen omakotiasuja tuntee ehkä parhaiten pihlajanmarjakoin. Torjunnassa käytetään pyretriiniruiskutusta, kun toukat vielä näkyvät.

Kuivuuden haittoja on yritetty torjua jyräämällä erityisesti viimeisiä. Feromonit ja pyydykset Feromonit, pihlajanmarjakoi (Argyresthia conjugella). Tuhohyönteisten torjuntaan omenalta, päärynältä, parsakaalilta, punakaalilta. Erikoistutkija TUOMO TUOVINEN MTT:stä.

Hedelmäpuiden kevätruiskutus on perinteinen tapa torjua tuholaisia. Kynnysarvot on laskettu siten, että torjunta -aine kustannukset jäävät.

Näin torjut pikkuhirviöt puutarhassa

Pihlajanmarjakoin torjunta

On kaksi kasvintuhoajaa, joita on äärimmäisen vaikea torjua. Kun pääravintokasvia ei ole, siirtyvät pihlajanmarjakoit herkästi. Lempisten tilalla pihlajanmarjakoita yritetään torjua tänä kesänä. Rikkaruohoista, tuhoeläimistä ja kasvitaudeista on hyvä päästä ajoissa eroon. Luonnonmukaiset aineet ja hyvät työvälineet auttavat tuhojen ehkäisyssä.

Parin millimetrin pituista, kellanvihreää porkkanakemppiä voi torjua kylvämällä. Marjojen harmaahomeen torjunta kukinnan aikaan. Käytä kirvojen, perhos- ja pistiäistoukkien sekä muiden pehmeäihoisten hyönteisten torjuntaan. Mäntysuopaliuos vahingoittaa myös. Kapeasiipinen koiperhonen, jonka etusiivet ovat punaruskeat. Hyvä tuntomerkki on ruskea juova siipien puolivälissä. Vinkkejä muumiotaudin ja ruven torjuntaan. Ruven ja pihlajanmarjakoin turmelema omenavuosi täydentyi vielä muumiotaudin räjähdysmäisenä lisääntymisenä.

Omenarupi ja pihlajanmarjakoi. Torjunta: Kirvoja voi yrittää pitää kurissa suihkuttamalla kasveja laimealla. Torjunta -aineita löytyy, mutta ei vielä Suomessa, ja resepti.