Pian kattoon lähellesi – Aurinkosuojalevyt

Pian kattoon lähellesi - Aurinkosuojalevyt

Aurinkosähköjärjestelmiä ilmestyy yhä useammalle katolle eri puolilla Amerikkaa, mutta niiden käyttöönottotahti ei ole ollut salamannopea. Miksi? Tärkein syy saattaa olla järjestelmän käyttöönottoon ja toimintaan liittyvät alkukustannukset, jotka asunnonomistajan on maksettava. Huolimatta valtion myöntämistä alennuksista, joita myönnetään kodin ympäristöystävällisiin parannuksiin, sekä energiayhtiöiden tarjoamista tehokkuuskannustimista aurinkosähköasennus merkitsee huomattavan suurta investointia.

Toinen suuri este on ollut esteettisyys. Aurinkoteknologia on ajan myötä muuttunut tyylikkäämmäksi, mutta jopa nämä vähemmän huomiota herättävät paneelit ovat monien kuluttajien silmissä visuaalisesti epämiellyttäviä. Dow’n uusi tuote, Powerhouse-sarjan aurinkokattotiilet, on kuitenkin valmis muuttamaan yleistä mielipidettä asiasta. Sen sijaan, että Powerhouse-sävylaatat ulkonevat kattorakenteesta, ne istuvat tasan ja myötäilevät katon kaltevuutta tavalla, joka tekee niistä ohikulkijoiden silmissä suurelta osin huomaamattomia.

Säänkestävä
Powerhouse-päällysteet ovat ensimmäinen aurinkoenergiatuote, joka on hyväksytty rakennussäännöissä kattomateriaaliksi. "Tämä tarkoittaa", sanoo Dan Pezolt, Dow Solarin kaupallinen johtaja, että nämä vyöruusut toimivat "ainoana sääsuojausmateriaalina sillä katon osalla, johon ne on asennettu". Aiemmat aurinkokattotuotteet ovat turvautuneet aluskatteisiin, jotka suojaavat kattoa säältä." Lyhyesti sanottuna, vaikka ne auttavat tuottamaan aurinkoenergiaa, nämä vyöruusut ovat todellakin vyöruusuja.

Yksinkertainen asennus
Jokaisessa Powerhouse-varjostimessa on "pistoke" ja "pistorasia", uros- ja naarasosat, jotka sopivat tiiviisti yhteen ennen naulaamista. "Aiemmat aurinkopeltipellitykset johdotettiin kannella", Pezolt selittää,
"Se vaati sähköasentajaa katolla ja esti vyöruusuja makaamasta tasaisesti. Tai jos johdotukset tehtiin kattokannen alapuolella, [sähköliitännät] vaativat satoja reikiä kattokannen läpi." Koska Powerhouse-vyöruusu on niin samankaltainen kuin perinteiset vyöruusut, asennuksen voi tehdä tavallinen kattoasentaja. Sähköasentaja huolehtii sitten johdotuksesta, johon kuuluu aurinkokattojen integrointi kodin sähkökeskukseen.

Hyvät ja huonot puolet
Aurinkokattotiilet sopivat mihin tahansa talotyyliin, ja ne hyödyntävät kattopinta-alaa paremmin kuin jotkin muut asuintalojen aurinkotekniikan tyypit. Siinä missä esimerkiksi katon laakso aiheuttaisi haasteita tyypillisesti mitoitetuille aurinkopaneeleille, tällainen liitoskohta ei ole ongelma aurinkovyöruusujen kohdalla.

Huonona puolena on se, että Powerhouse-vyöruusu on huomattavasti tehottomampi kuin tavanomaiset moduulit. Tämän seurauksena aurinkolaitteiden on katettava suurempi osa katosta, jotta ne tuottaisivat yhtä paljon sähköä. Aurinkopiipat eivät ole halpoja, vaan ne maksavat itse asiassa enemmän kuin moduulit, joita olemme tottuneet näkemään.

Powerhousen avulla kattoa kattamaanne katto-osuuteen ei tarvitse ostaa toista katemateriaalia. Tämä on hyvä uutinen, jos rakennat tyhjästä tai uusit kokonaan vanhemman talon katon. Mutta jos sinulla on kunnossa oleva katto, joudut poistamaan täydellisen hyvät kattotiilet asentaaksesi aurinkopaneelit.

Sopiiko se sinulle?
Jos mietit, sopivatko nämä kattopellitykset taloosi, tässä on muutamia punnittavia seikkoja.

– Tyypillistä tehoa varten tarvitaan vähintään 250 neliöjalkaa varjostamatonta kattopinta-alaa.

– Eteläinen altistuminen on ihanteellinen asuinrakennusten aurinkokennoille, mutta myös kaakko ja lounas ovat hyväksyttäviä.

– Katon kaltevuus on otettava huomioon; ihanteellinen kulma on sama kuin paikallinen leveysaste.

– Asennuksen hinta riippuu katostasi, sijainnistasi ja siitä, kuinka paljon sähköä haluat tuottaa aurinkoenergialla.

Karkean kustannusarvion saat Dow’n tarjoamasta laskurista. Huomaa myös, että saatavuus on tällä hetkellä rajoitettu tiettyihin markkinoihin, vaikka sen on tarkoitus laajentua, kun yhtiö avaa uuden tehtaan Michiganiin. Siirry täältä päivitettyyn luetteloon osavaltioista, joissa Powerhouse-sävyjä on saatavilla.