Philadelphian kukkanäyttely 2023 lupaa maagisia puutarhaelämyksiä.

Kahden FDR Parkissa vietetyn vuoden jälkeen maailmankuulu Philadelphian kukkanäyttely järjestetään jälleen sisätiloissa 4.3.-12.3.2023. Parin viime vuoden ajan pandemia ja sitä seuranneet pakolliset sosiaaliset etäisyystoimenpiteet saivat Pennsylvanian puutarhanhoitoyhdistyksen (PHS) luovan johtajan Seth Pearsollin ja muut näyttelykoordinaattorit järjestämään festivaalin ulkona vuosina 2021 ja 2022 vieraiden ja näytteilleasettajien turvallisuuden takaamiseksi. Näissä ulkoilmatapahtumissa, joiden teemat olivat "Habitat" ja "In Full Bloom", korostettiin puutarhanhoidon ja luonnossa oleskelun fyysisiä ja henkisiä terveyshyötyjä.

Philadelphian kukkanäyttely 2023 lupaa maagisia puutarhaelämyksiä.

Philadelphia Flower Show

Pearsoll sanoo, että hänen tavoitteenaan näissä kahdessa näyttelyssä oli järjestää tapahtuma, joka oli "rauhoittava ja rauhallinen" sen kaaoksen keskellä, jonka me kaikki koimme COVID-19:ssä. Tänä vuonna hän haluaa asioiden olevan erilaisia. Tämän vuoden Philadelphian kukkanäyttelyn teemana on "The Garden Electric", joka Pearsollin mukaan on rohkeampi, jännittävämpi ja juhlavampi teema, joka rohkaisee kävijöitä pitämään hauskaa kukkapuutarhojen keskellä, joissa on väripilkkuja ja oikkuja.

"Uskon, että tapahtuman on vastattava siihen maailmaan, jossa se elää, ja kukkanäyttelyssä esiteltiin kaksi teemaa, jotka olivat hyvin rauhoittavia ja rauhallisia, keskittyivät mielenterveyteen ja yhteyteen luonnon kanssa, koska yritimme tarkastella, mitä puutarhat ja puutarhaviljely voisivat olla ihmisille tällä hetkellä", Pearsoll sanoo. "Meillä on siis kaksi esitystä, jotka ovat rauhoittavia, rauhallisia, tyyniä, parantavia, palliatiivisia. Mutta kaikki tapahtumat eivät voi olla yhtä rauhallisia ja hillittyjä. Tässä paluussa sisätiloissa järjestettävään esitysmuotoon halusimme jotain juhlavaa ja jännittävää, provosoivaa ja rohkeaa."

Palatessaan Pennsylvanian kongressikeskukseen Pearsoll ja muut PHS:n työntekijät halusivat tehdä näyttelyyn huomattavia muutoksia, ja he ottivat oppia ulkoilmafestivaalista ja uudistivat lähes kaiken Philadelphia Flower Show’n ulkoasun ja esillä olevien puutarhojen osalta. Sisäänkäyntipuutarha, jonka pinta-ala on noin 10 000 neliöjalkaa, peittyy "mesh scrimiin", joka Pearsollin mukaan on puoliksi läpinäkyvä kangas, joka luo peittävän, kapseloidun tunnelman, joka on erilainen kuin tavallisesti avoin puutarha, jonka olemme tottuneet näkemään näyttelyssä.

"Kun astut sisään tähän hehkuvaan valotunneliin, joka on ulkopuolelta täysin valkoinen ja täysin peitetty, kuljet tämän valaistun pienen tunnelin läpi, ja sitten olet tässä kauniissa, maagisessa puutarhamaailmassa", Pearsoll sanoo. "Puutarhapenkeistä nousee kukkaveistoksia, yläpuolella on jättimäinen kukkakatos, ja valtava 20 metriä korkea kukkaseinä johdattaa vieraat näyttelyn keskelle." "Näyttelyn keskellä on valtava kukkaseinä. Kyse on täydellisestä kukka- ja puutarhaelämyksestä."

Mitä odotettavissa vuoden 2023 Philadelphian kukkanäyttelyssä?

Se, mikä kerran oli "valitse oma seikkailusi" -festivaali, on nyt enemmänkin opastettu kiertoajelu, jota Pearsoll kutsuu "kiemurtelevaksi kävelykaduksi", joka kiertää kongressikeskuksen ympäri, ja jossa käydään jokaisessa esillä olevassa puutarhassa, jonka ovat suunnitelleet näytteilleasettajat eri puolilta maata. Ensimmäistä kertaa näyttelyn historiassa useat näyttelysuunnittelijat rakentavat jopa 3 000 neliömetrin kokoisia puutarhoja.

Yksi näistä suunnittelijoista, Treeline Designzin päämies ja perustaja Iftikhar Ahmed, suunnittelee ja rakentaa 3 000 neliömetrin kokoisen näyttelyn, jossa käytetään paikallisesti kasvatettuja kasveja ja kukkia ja luodaan puutarha, jossa kunnioitetaan "sodan lapsia", erityisesti lapsia, jotka tällä hetkellä kärsivät Ukrainassa. Ahmed kertoo saaneensa idean metsäpuutarhan luomiseen sammalta, vettä, kasveja ja valaistusta käyttäen ukrainalaisen ystävänsä 6-vuotiaalta tyttäreltä, joka meni metsään etsimään "rauhankeijua", metsästä löytyvää mielikuvitusolentoa, jonka isoäiti sanoi suojelevan häntä sodan myllerryksessä. Ahmed rakentaa keijun talon kasvien ja kukkien keskelle.

"Haluaisin antaa tämän puutarhan kunnianosoituksen sotien uhreiksi joutuneille lapsille kaikkialla maailmassa, koska asioita tapahtuu, eikä kukaan puhu niistä lapsista, jotka kärsivät ja kuolevat", Ahmed kertoo suunnitelmastaan. " He saavat sairauksia ja heidät on karkotettu kodeistaan. He eivät näe vanhempiaan tai heidän vanhempansa kuolevat. Nämä kaikki ovat asioita, jotka ovat hyvin tuskallisia. Joten ajattelin sitä, ja sitten päädyin sanomaan: "Okei, luodaan tämä puutarha."""

Toinen näytteilleasettaja näyttelyssä on Ill Exotics, jota johtavat Franco Franchina ja Chris Urban, jotka luovat 850 neliömetrin kokoisen näytteillepanon, joka heijastaa suoraan "The Garden Electric" -teemaa. He rakentavat Studio 54:n kaltaisen installaation, joka on kunnianosoitus 1970-luvun lopun ja 1980-luvun alun Manhattanin diskokulttuurille. He pukevat mallinuket kasveihin, sammaleeseen ja kukkiin, jotta ne näyttäisivät nauttivan illasta tanssilattialla. "DJ-koppia" edustaa 160 gallonan akvaattinen säiliö, joka on täynnä vettä ja eläviä vesikasveja, ja "tanssilattia" on sumuisesta vedestä koostuva alusta, joka saa näyttämään siltä, että tanssit pilvien päällä.

"Kyse on siitä sähköisestä hetkestä, joka sinulla on, kun sinulla on yhteys luontoon", Urban sanoo. "Otimme sen ja käänsimme sen sähköiseen hetkeen, joka sinulla on, kun olet tanssilattialla. Teemme siis Studio 54:n version, jonka viidakko on ottanut haltuunsa."

Vuoden 2023 Philadelphian kukkanäyttely on myös ensimmäinen kerta, kun musta suunnittelijaryhmä luo näyttelyesineen, kun Black Girl Florists Network -järjestö tuo noin tusinan mustia naisia eri puolilta maata osallistumaan 600 neliömetrin kokoisen installaation tekemiseen.

Black Girl Floristsin toimitusjohtaja Valerie Cristostomo kertoo, että he käyttävät teeman mukaisesti värikkäitä kukkia, korkeita puita ja tuikkivia valoja.

"Olen ylpeämpi kuin mikään muu. Olen todella kiitollinen PHS:stä, ja siitä, että minulla on ollut mahdollisuus
Esitellä lahjakkuuttamme. Mielestäni se on askel oikeaan suuntaan, kun kyse on edustuksesta", Cristostomo sanoo. "Luulen, että ihmiset ymmärtävät, että kukka-alalla on mustia floristeja, mutta en usko, että ihmiset ymmärtävät, että meidän osuutemme on alle kaksi prosenttia."

Esillä olevien näyttelyiden lisäksi Philadelphian kukkanäyttelyssä on tavallinen markkinapaikkaosio, jossa on esillä myyjiä, ja vastikään keskitetty PHS Hamilton Horticourt, jossa on esillä palkittuja kasvinäytteitä. Koko tapahtuman ajan on myös kilpailullisia näyttelyitä esimerkiksi ikkunalaudan koristeluun, oviaukon koristeluun, miniatyyrikukkasuunnitteluun, kukka-asetelmiin, puristettuihin kasveihin, kasvitieteellisiin koruihin ja muuhun vastaavaan, joita vieraat voivat tutkia.

Myös musiikkiesitykset elävöittävät festivaalia, ja esiintyjiä ovat muun muassa SNACKTIME, DJ Aktive, RECPhilly, Zeek Burse ja Philadelphian koulupiirin oppilaat. Kaiken kaikkiaan tämän vuoden show on rohkea, jännittävä ja raikas. Lippuja voi ostaa nyt PHS:n verkkosivuilta.