Perinteinen räsymatto

Laadukas puuvillamatto Maija tuo mieleen vanhat ja perinteiset räsymatot. Erona Maijaan ja ”mummon mattoihin” on Maijan trendikäs kuviointi. Aina tyylikkäät ja kestävät räsymatot tuovat tunnelmaa kaikkiin koteihin. Uuden ajan räsymatot ja puuvillamatot ovat tukevia ja tiukkaan kudottuja. Perinteinen puuvillamatto meleeratulla raitakuosilla.

Vahvat värit yhdistettynä vaaleaan raitaan antavat matolle raikkaan ilmeen.

Kotikutoinen perinteinen räsymatto

Räsymaton kutominen perusopetuksen puolella on paljon kiinni siitä onko. Perinteisesti räsymattoa kudotaan kolmella sukkulalla, jolloin. Loruloimen kutomossa valmistuu kangaspuilla kudottuja eli käsityönä valmistettuja räsymattoja, puuvillatrikoomattoja ja muita mattoja. Lahjakortti räsymatto, perinnematto, käsityönä kudottu räsymatto. Luostarin ikkunoita – perinteinen räsymattokuvio. Nykyään räsymattoon tarkoitettuja kuteita.

KOTIMAINEN, PAKSU JA TUKEVA PUUVILLAMATTO. Riepumatto – riepumatto räsymatto matto kuvio kuviollinen raidallinen värikäs kirjava perinteinen abstrakti pinta kudottu käsityö toimikas.

Perinteinen suomalainen räsymatto malli

Perinteinen räsymatto

Tämän Pin-lisäyksen löysi Leena Takaluoma. Tee omia löytöjä ja tallenna ne Pinterestiin. Perinteisillä raitakuvioilla trikoomatonkuteilla kudottu palttinainen räsymatto. Puuvillamatto on edullinen ja perinteinen tapa luomaan kotiisi uutta tunnelmaa.

VALITETTAVASTI VÄRIT KUVISSA EIVÄT TOTEUDU AINA PARHAALLA MAHDOLLISELLA TAVALLA. KLIKKAAMALLA KUVAA ISOMMAKSI, SAAT. Räsymaton nostaminen design-tuotteeksi on ollut Rasinmäen elämäntyö. Saari- räsymatto on monivärinen perinteinen puuvillamatto kotiin tai mökille. Helppohoitoinen matto eteiseen, keittiöön, makuu- tai olohuoneeseen.

Hilla matto on vesipestävä, kodikas sekä kestävä. Anne Aalto syöttää kudetta loimille ja painaa sen tiiviisti kiinni edellisen kuteeseen. Tästä on syntymässä perinteinen suomalainen räsymatto. Sirkka Suvanto sai lapsuudessaan seurata, kuinka kangaspuut kolisivat ja suvun naiset taikoivat kuteista perinteisiä räsymattoja.

Sundnborn- matto on kudottu leikatuista kangassuikaleista perinteiseen tyyliin. Raikas perinteinen räsymatto hapsuilla. Matto on ohut ja ryhdikäs, voi pitää molemminpuolin. Suomessa on kudottu perinteisesti räsymattoja.

Mattofriikki seuraa vanhojen suomalaisemäntien raitoja

Materiaalina käytetään esimerkiksi vanhoja käyttötekstiilejä tai tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalista. Laine on Mervi Pesosen suunnittelema perinteinen raidallinen räsymatto, toteutettuna uudella twistillä ja taitavasti värejä yhdistellen. Räsymatto on ollut suomalaiskotien tunnusmerkki jo parinsadan vuoden ajan.