Parketin hionta itse

Parkettilattian hionta kotikonstein. Olisiko hyviä ohjeita hiontaan? Puutarhan moniottelija Kati Jukarainen otti projektikseen maalata kodin tumman parketin valkoiseksi. Katso, miten ammattilainen hioo lattian.

Opettele oikea tekniikka, jotta et hio lattiaasi pilalle.

Parketin ja puulattian hionta

Olen jonkin verran kokenut ja huolellinen remontin tekijä, takana pari suurehkoa asuntoremppaa joissa olen. Parketin hionta tehdään hiomakoneella, jonka käyttö ei ole aivan yksinkertaista. Nyt tarvittaisiin neuvoja parketin hiontaan ja lakkaukseen. Kannaako homma yrittää hoitaa itse vai suosiolla turvautua ammattilaiseen? Vanha parketti hiottiin ja lakattiin uudelleen ja miten upea siitä tulikaan!

Ja ajattele, että olet itse ollut mukana työssä, hienoa! Ensitöiksi hän teki karkean hionnan massiivisella hiomakoneellaan.

Parketin hionta – näin saat modernin raikkaan lopputuloksen

Jo silloin tuli selväksi, että parketin hionta ja kunnostaminen ei ole tee-se- itse -puuhaa. Itse aine tuskin on kovin hellävarainen, mutta käsittelynä tämä on parketin kannalta paljon hellempi toimenpide kuin hionta. Naarmuja parketissa ja kolhuja lautalattiassa? Käsipelillä työhön ei kuitenkaan kannata ryhtyä, vaan hiontaan kannattaa hankkia tai vuokrata toimivat työkalut. Kerminen sanoo, että itse työ on kuitenkin kevyttä ja helppoa. Moni sanoo, että uuden parketin saa samaan hintaa kuin vanhan hionnan, mutta itseäni vähän epäilyttää.

Itse en ehdi, jaksa tai halua tehdä mitään. Muuttaessamme kyselimme uuden talon parketin hiontaa ja remppajätkä kävi. Olisi vaan pitänyt itse olla joka minuutti paikalla varmistamassa työnjälki, mutta. Se on joskus ajanut sellaisella koneella, ja sanoo että " harjoittelisi kyllä.

Puhalletaan lattiaasi uutta eloa hionnalla tai harjauksella ja pintakäsittelyllä. Kun puu samalla sävytetään, voi koko tilan ilmeen muuttaa. Paljonko parketin hionta maksaa? Tässä artikkelissa esitellään Urakkamaailman kautta kilpailutettuja parketin hionta -urakoita ja niiden toteutuneita hintoja.

Muun muassa hiottavan alueen koko, parketti- tai puulattian materilaali ja lähtökunto.

Paljonko parketin hionta maksaa

Jotenkin tuntuu tyhmältä ajatukselta koko parketin poistaminen ja. Lienee tuo lattian hionta yksi arkisimmista asioista rintamamiestalollisille. Jos vanha parkettisi miellyttää edelleen silmääsi ei sitä ole yleensä mitään järkeä vaihtaa vaan tällöin sen hiominen ja lakkaus uuden veroiseksi on taloudellisin. Kilpailuta palvelua parketin hionta ja lakkaus tarjoavat yritykset paikkakunnalla Joensuu. Välihionta tulee ohjeistaa ensimmäisen pohjalakkauskerroksen jälkeen.

Vanhan parkettilattian huoltokäsittely lähtee aina liikkeelle parketin kunnon. Ennen varsinaista valmiin pinnan työstöä parketti hiotaan. Sähkökäyttöinen parketin – ja puulattian hiomakone, varustettuna pölypussilla. Soveltuu lattiapintojen hiontaan ja tasoitukseen. Massiivipuuta ei voi herkästi hioa puhki, mutta viilun ja parketin hionnassa kannattaa tarkistaa, paljonko niissä on hiontavaraa. Jos hionta arveluttaa, kannattaa. Sain päähäni maalata vanhan tumman parketin valkoiseksi. Itse puu on vaaleaa, mutta petsi oli alunperin tummaakin tummempi.

Puuttuu: itse Kannattaako lattia kunnostaa vai uusia? Jos pohjatöitä ei ole aikanaan tehty hyvin, lattia voi notkua eikä tasokas hionta onnistu. Myös tee-se- itse –asentajat saavat Säkkiseltä neuvot parhaisiin.