Parhaat tavat puhdistaa puukoolatut parketit

Parhaat tavat puhdistaa puukoolatut parketit

Jasper Engineered Hardwood – Baltic Oak Collection / SKU: 15001759

Toisin kuin perinteiset kovapuulattiat, jotka valmistetaan massiivipuusta, puukerrostalot valmistetaan eri kerroksista. Kovapuulattioiden pintakerros on aitoa puuta, ja sen alla olevat kerrokset ovat tyypillisesti tiheää kuitulevyä tai vaneria. Tämä koostumuksen ero tarkoittaa, että kovapuulattioilla on erilaiset puhdistusvaatimukset. Jos haluat varmistaa, ettet vahingossa vahingoita lattioitasi, tutustu parhaisiin tapoihin puhdistaa kovapuulattiat.

4 vinkkiä puukerrosten puhdistamiseen

Valmistajan suosittelema nestemäinen puhdistusaine

Eri tyyliset puulattiat vaativat erilaisia puhdistusaineita. Kun etsit nestemäistä puhdistusainetta, on tärkeää valita sellainen, jonka on valmistanut tai suositellut sama yritys, joka on luonut lattiasi. Jos käytät vääränlaista nestemäistä puhdistusainetta, voit vahingoittaa kovapuulattiaa vakavasti.

Jos et ole varma, minkä tyyppistä puhdistusainetta sinun tulisi käyttää, voit ottaa yhteyttä valmistajaan ja pyytää sen suosituksia. Kun olet saanut selville nestemäisen puhdistusaineen, jota voit käyttää lattiallesi, löydät sen yleensä paikallisesta rautakaupasta tai jostakin suuremmasta tarvikeliikkeestä.

Nestemäinen puhdistusaine poistaa likaa ja tahroja erityisen tehokkaasti. Kun olet valmis aloittamaan lattian puhdistamisen, levitä pieni määrä nestemäistä puhdistusainetta suoraan puulattialle. Pyyhi puhdistusaine sitten sienellä tai mopilla. Jos tahra tai lika ei lähtenyt ensimmäisellä kerralla, lisää puhdistusainetta, kunnes saat sen poistettua.

On tärkeää muistaa, että nestemäistä puhdistusainetta ei saa jättää lattialle liian pitkäksi aikaa, ja varmista, että pyyhit kaiken sen pois tahran puhdistamisen jälkeen. Ylimääräinen puhdistusaine voi vahingoittaa lattiaa enemmän, jos se jää sinne liian pitkäksi aikaa. Alueen huuhteluun ei tarvitse käyttää vettä, kun olet lopettanut puhdistuksen.

Jos sinulla on pieniä kulmia tai tiloja, joihin et pääse mopilla, saattaa olla helpompaa puhdistaa käsin. Tässä tapauksessa kaada pieni määrä nestemäistä puhdistusainetta puhtaaseen rättiin. Puhdista sitten rätillä varovasti likainen alue lattiasta.

Parhaat tavat puhdistaa puukoolatut parketit

Älä käytä liikaa vettä.

Ylimääräinen vesi on puulattioiden vihollinen, ja se voi aiheuttaa peruuttamattomia vaurioita tai tahroja, jos se jää lattialle liian pitkäksi aikaa. Elämässä tietysti tapahtuu, ja silloin tällöin lattialle roiskuu jotain. Kun näin käy, varmista, että pyyhit sen heti pois. Kun siivoat vuotoa, muista pyyhkiä varovasti sen sijaan, että hankaisit tai käyttäisit voimakasta painetta. Liiallinen painaminen lattiaan voi painaa nesteen kerroksiin ja aiheuttaa vahinkoa.

Paitsi että vuodot voivat aiheuttaa vahinkoa, myös liiallinen veden tai nesteen käyttö puhdistuksessa voi vahingoittaa kovapuuta. Siksi et koskaan halua käyttää puhdistamiseen läpimärkää moppia. Varmista sen sijaan, että moppi on vain hieman kostea. Jos lattialle jää ylimääräistä puhdistusainetta moppauksen jälkeen, pyyhi se pyyhkeellä.

Kuivamoppaa ja imuroi päivittäin.

Parhaat tavat puhdistaa puukoolatut parketit

Riippumatta siitä, minkälainen lattia sinulla on kotona, lika ja lika voivat aiheuttaa ongelmia. Kun kävelet lattialla, nämä hiukkaset toimivat hankaavina aineina, jotka voivat naarmuttaa pintaa ja altistaa sen vaurioitumiselle. Siksi yksi parhaista tavoista pitää puulattiat puhtaina ja turvassa vaurioilta on kuivamopata tai imuroida ne päivittäin.

Käytä kuivaa mikrokuitumoppia lattialle päätyneen lian puhdistamiseen. Se poimii tehokkaasti roskat ja lian ilman vahingoittumisen vaaraa. Jos päätät imuroida lattiat moppaamisen sijasta, muista kytkeä lyöjäpalkki pois päältä. Jos imurissa on asetus paljaille lattioille, käytä sitä. Jos näin ei ole, varmista, että valitset korkeimman asetuksen, jotta lyöjäpalkki on mahdollisimman kaukana lattiasta. Tämä estää imuria jättämästä naarmuja lattian pintaan.

Ennaltaehkäisevä huolto

Parhaat tavat puhdistaa puukoolatut parketit

Jasper Engineered Hardwood – Baltic Oak Collection / SKU: 15001759

Hyvällä ennaltaehkäisevällä huollolla puhdistusten välillä voit varmistaa, että koneistetut kovapuulattiasi pysyvät kauniina monta vuotta.

Ensinnäkin haluat varmistaa, että talossasi on oikeat ympäristöolosuhteet. Pyri pitämään lämpötila 65-75 Fahrenheit-asteen välillä ja kosteus 35-55 prosentin välillä. Puu reagoi lämpötilan ja kosteuden muutoksiin. Jos ilma talossasi on liian lämmin tai kuiva, lattian puu voi haurastua ja mahdollisesti halkeilla tai halkeilla. Toisaalta, jos ilmassa on liikaa kosteutta, puu voi paisua ja vääntyä.

Koska on tärkeää pitää lika poissa lattialta, kannattaa harkita kynnysmattojen asettamista kaikkien ulko-ovien ulkopuolelle, jotta lika pysyy poissa ennen kuin se pääsee taloon. Voit myös laittaa maton sisäänkäynnin sisäpuolelle lisäsuojaksi. Varmista vain, että puhdistat matot säännöllisesti. Jos haluat suojata lattiasi keittiössä sattuvilta roiskeilta, puuvillaiset aluematot tiskialtaan, lieden ja jääkaapin edessä toimivat parhaiten, koska puuvilla on helppo pestä. Varmista vain, ettet käytä mattoja, joissa on kumipohja, sillä ne voivat vangita vettä alleen.

Jos haluat auttaa ehkäisemään naarmuja ja jälkiä lattialla, älä käytä huonekaluja, joissa on vierintäpyörät, koska ne voivat aiheuttaa vahinkoa. Laita sen sijaan huonekalujen jalkojen pohjaan kangasliukuja. Näiden liukujen ansiosta huonekalut liikkuvat helposti lattialla naarmuttamatta sitä. Muista vain puhdistaa liukukiskot ajoittain, jotta niihin tarttunut lika saadaan poistettua. Kannattaa myös pitää lemmikkisi kynnet leikattuina ja kengät hyvässä kunnossa naarmujen välttämiseksi.

Suunnitellut puulattiat ovat suosittu valinta koteihin niiden kauneuden ja kestävyyden vuoksi. Näillä hyödyllisillä puhdistusvinkeillä voit varmistaa, että lattiasi pysyvät kauniina vielä vuosia.