Parhaat sinappisilakat

Nyt on ihan paras aika tehdä omia sinappisilakoita ja lasimestarin sillejä joulupöytään. Vanhanajan ruispiparkakut ja Sirpan parhaat piparit. Parhaat ruokaisat salaatit – 19 raikasta, herkullista ja täyttävää suosikkireseptiä! Kesällä uusien pottujen kanssa lyömätön yhdistelmä. Joulun juhlapöydässäkin täytyy löytyä.

Tarjoa sinappisilakat keitettyjen perunoiden kanssa joulupöydän alkupalana.

Erilaista kalaa joulupöytään

Maukas silakka purkissa Gluteeniton, maidoton. Valkosipuli- ja sinappisilakat on näppärä valmistaa samalla kertaa. Etikkamarinoi kaikki fileet ja jaa ne kahteen osaan. Jouluruokien haasteena on tehdä yhtä lajia riittävän vähän.

Tärkeää on, että kaikille riittää maisteltavaa. Päivittäinen ilahduttava ja terveellinen ruoka syntyy parhailta kasvattajilta hankituista ja osaamisella käsitellyistä raaka-aineista. Nämä curry- sinappisilakat löytyivät viime jouluna Yhteishyvä Ruokalehden.

Helppoa ja herkullista silakasta

Parhaat sinappisilakat

Silakka on maukkaimmillaan purkissa. Jos kaipaat perinteisiin sinappisilakoihin uutta makua, kokeile karkeaa. Sami Rekola: ”Klassikko, ja syystäkin. Mehevä ja muheva perusruoka, johon ei kyllästy koskaan.

Vietimme pikkujoulua naapureiden kesken ja teimme tarjolle jo aiemmin kerrosnaapureidemme kanssa koristeltuja. Karkea täysjyväsinappi tekee sinappisilakoihin. Maistuvimmat sinappisilakat syntyvät, kun teet ne itse. Sinappi maustaa nämä silakkafileet. Herkku kaipaa rinnalleen vain perunan ja kesäherkku on valmis. Etikkaliemi: 2 dl vettä 1 tl suolaa 4 rkl väkiviinaetikkaa. Perinteiset sinappisilakat mamman reseptin mukaan. Uunissa kypsennettyjä rullalla kierrettyjä tuoreita silakoita, herkullisessa Dijonsinapilla.

Silakkatastingissamme ovat siis mukana enää sinappisilakka ja chilisilakka. Hiukan mietiskelin mikä olisi sopiva oheistuote silakalle. Silakkafileet huuhdotaan ja laitetaan likoamaan etikkaliemeen yön. Kalamestari Pentti Snyggin parhaat silakka- ja silliherkut kuuluvat jouluun.

Joulusillit ja joulusilakat

Parhaat sinappisilakat

Nämä kermaiset sinappisilakat paistoin tänään tuoreista silakkafileistä. Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin. Parhaat hetket marinoida joulun kalaherkkuja on ihan kohta!

Graavilohta, sinappisilakkaa, lasimestarin silliä, savusiikamoussea, keitetty kananmuna ja uuden sadon perunoita.