Parhaat jalkalistaliimat

Kun haluat kiinnittää jalkalistat seinään, haluat varmistaa, että käytät vahvinta mahdollista liimaa ja kiinnitystarvikkeita. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat jalkalistaliimat.

Parhaat jalkalistaliimat

Parhaat jalkalistaliimat

1. Demsun A32 Express-liima

Täällä Skirting Worldissa varastoimme melko vähän Demsunin tuotteita, koska ne ovat huippulaatua ja tekevät työnsä.

Tämä pätee ehdottomasti ykköspaikalla olevaan A32 Express Adhesive -liimaan.

Otsikon sana "express" viittaa sen erittäin nopeaan, vain 15 minuutin kovettumisaikaan!

Sillä on vahva tartunta ja se on myös joustava, joten se on kaikkea, mitä sinun pitäisi etsiä!

Parhaat jalkalistaliimat

2. Demsun A30-liima

Demsunin A30 Adhesive on toinen vankka valinta. Tämä on ollut useimpien asiakkaidemme valitsema jalkalistaliima siitä lähtien, kun aloitimme sen varastoinnin.

Pohjimmiltaan se on hieman halvempi versio A32-liimasta, koska se ei kovetu yhtä nopeasti.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole kiire, se on enemmän kuin ihanteellinen liima.

Parhaat jalkalistaliimat

3. Gripfill-liima

Ennen kuin löysimme Demsunin, varastoimme Evostikin Gripfilliä.

Siksi voimme suositella tätä liimaa jalkalistojen kiinnittämiseen.

Demsun-vaihtoehtomme ovat kuitenkin parhaita vaihtoehtoja, ja niitä on yleensä runsaasti varastossa!

Mitä hyvässä liimassa on huomioitava?

Markkinoilla on runsaasti jalkalistaliimoja, joten mitä sinun pitäisi tarkalleen ottaen etsiä?

On olemassa tiettyjä ominaisuuksia, jotka haluat varmistaa, että valitsemallasi liimalla on.

1. Tartu

Yksi tärkeimmistä tekijöistä on kiistatta tarttuvuus. Tämä tarkoittaa periaatteessa sitä, kuinka vahvasti liima tarttuu pintaan.

Jalkalistojen jalkalistaliimassa tarvitaan erittäin vahvaa tarttuvuutta, jotta jalkalistat pysyvät paikoillaan eivätkä ala irrota seinästä ajan myötä.

2. Kovettumisaika

Kovettumisaika on myös toinen seikka, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Kun liimaat jalkalistoja, on parasta valita jalkalistaliima, jonka kovettumisaika on nopea. Tämä tarkoittaa, että se kovettuu nopeasti, jolloin sitä ei tarvitse pitää paikallaan liiman irtoamisen ajan.

3. Joustavuus

Varmistamalla, että valitsemasi jalkalistaliima on joustava, varmistat, että se kestää aikaa.

Joustamattoman liiman valitseminen aiheuttaa epäilemättä ongelmia myöhemmin. Se haurastuu ja heikkenee lopulta. Tämä on huono asia, koska jalkalistat voivat laajentua ja supistua lämpötilan ja kosteuden muuttuessa kodin sisällä.

On myös viisasta varmistaa, että jalkalistaliima on joustava, koska jalkaliikenteen aiheuttamaa tärinää ei yksinkertaisesti voi välttää.

4. Korkeat rakojen täyttöominaisuudet

Lähes aina jalkalistan takaosa, johon liimaa levitetään, on täysin tasainen.

Samaa ei kuitenkaan aina voida sanoa seinistä, joihin jalkalista asennetaan. Ellei seinä ole juuri rapattu, siinä voi olla reikiä/halkeamia, jotka voivat aiheuttaa ongelmia jalkalistaliiman tarttumisessa.

Varmista, että liima pystyy täyttämään aukot. Näin varmistetaan, että jalkalistaliima pystyy täyttämään kaikki seinässä olevat raot, kun jalkalistoja kiinnitetään. Näin vältytään heikoilta kohdilta, kun jalkalistaliima on kovettunut.

Pinnan valmistelu

Vaikka jalkalistaliima olisi kuinka hyvä tahansa, se ei toimi niin hyvin kuin sen pitäisi, jos et käytä aikaa sen pinnan valmisteluun, johon se kiinnittyy. Huonosti valmisteltu pinta on heikko tartuntapiste.

Varmista ennen jalkalistaliiman levittämistä, että jalkalista ja seinä ovat puhtaat roskista, pölystä ja rasvasta, sillä ne haittaavat liiman toimintaa. Lopputuloksena on paljon vahvempi ja kestävämpi sidos näiden kahden pinnan välillä.

Kun työskentelet seinällä, joka ei ole täysin tasainen, yritä parhaasi mukaan tehdä siitä mahdollisimman tasainen. Esimerkiksi kipsiseinä voi hyötyä kevyestä hionnasta, jolla poistetaan mahdolliset kuopat ja kohoumat.

Muista, että tässä suhteessa on apua, jos käytät liimaa, jossa on suuri rakotäyte.

Parhaat jalkalistaliimat

Vaahdon käyttäminen liimana

Olemme suositelleet edellä parhaita liimoja – nämä ovat tarkoituksenmukaisia tähän työhön.

Monet alan ammattilaiset ovat kuitenkin kehuneet paisuvan vaahdon liimaominaisuuksia. Emme voi väittää, että tämä toimii, sillä emme ole vielä kokeilleet sitä, mutta monet ammattilaiset käyttävät sitä erinomaisin tuloksin.

Vaahdon käyttämisen perusteet jalkalistojen kiinnittämiseksi seinään ovat seuraavat:

  • Sumuta pintaa vedellä (ei jalkalistoja, vain seinää).
  • Levitä pari siistiä vaahtohelmeä jalkalistalle vaahtopistoolilla.
  • Tarjoa se seinälle ja kiinnitä se jollakin painavalla esineellä noin 10 minuutiksi.

Siinä kaikki! Sinulla pitäisi nyt olla jalkalista, joka on kiinnitetty seinään paisuvalla vaahdolla. Ja monien netissä olevien mukaan tämä menetelmä tarjoaa yhtä vahvan sidoksen kuin mikään heidän käyttämänsä jalkalistaliima.

Etuihin kuuluu myös erittäin helppo irrotus tarvittaessa. Yksinkertaisesti liu’uttamalla ohut metallinen viivoitin (tai leipäveitsi) jalkalistan ja seinän väliin vaahtomuovin pitäisi rikkoa vaahtomuovi ja sallia levyn irtoaminen seinästä.

Näin vältytään rappausvaurioilta, ei ole siivottavaa sotkua ja levyt voidaan laittaa takaisin seinälle yhtä helposti kuin ne tulivatkin pois.

Vaikka irrottaminen tällä menetelmällä on helppoa, älä ajattele, että tämä tarkoittaa, että vaahtomuovin pitolujuus ei ole yhtä hyvä kuin liiman. Monien tätä menetelmää käyttävien mukaan, kun vaahto on kovettunut, ei ole mitään mahdollisuutta, että jalkalista irtoaisi rikkomatta vaahtoa.

Useimmat ovat myös todenneet, että yleinen paisuva vaahto riittää – ei tarvitse etsiä erikoistuotetta. Ja he myös sanovat, että vaahtoa on käytettävä vaahtopistoolilla, jotta se olisi parhaiten hallittavissa.

Erään käyttäjän mukaan lämpö- ja äänieristys näyttävät parantuvan myös käyttämällä vaahtoa liimana.