Parhaat imurit puulattioille ja lemmikkieläimille

Kodin pitäminen puhtaana, kun sinulla on karvaisia ystäviä, voi olla haastava tehtävä. Kovapuulattioista on helpompi poistaa turkki kuin syvistä matoista, mutta ne vaativat silti säännöllistä hoitoa. Oikeanlainen imuri auttaa sinua pysymään haasteessa mukana yksinkertaistamalla rutiinejasi ja tekemällä suuren osan kovasta työstä puolestasi. Kun ostat imuria, harkitse sen ominaisuuksia huolellisesti, jotta saat varmasti parhaan mahdollisen imurin.

Onko robotti-imuri oikea sinulle?

Jos kaipaat vaivatonta ratkaisua pölyiselle, karvojen peittämälle lattialle, robotti-imuri voi tarjota juuri sitä, mitä etsit. Nykyaikaiset robotti-imurit ovat kaukana vanhemmista kollegoistaan. Nämä autonomiset lattianpuhdistimet selviytyvät kaikentyyppisistä lattioista. Sen lisäksi, että nämä imurit puhdistavat kovapuulattiat, ne hoitavat myös matot ja laatat. Nykytuotteet oppivat huoneidesi pohjapiirroksen, joten ne voivat puhdistaa järjestelmällisesti ennalta ohjelmoidun tilan. Kun nämä imurit ovat valmiit, ne tyhjentävät lian määrättyyn paikkaan ja palaavat latausasemalle odottamaan seuraavaa tehtävää.

Tuotteesta riippuen voit säätää robotti-imurin asetuksia manuaalisesti tai antaa sen siirtyä automaattisesti pinnalta toiselle. Monet näistä imureista jopa vastaavat älypuhelinsovelluksen kautta lähetettyihin komentoihin. Tämän ominaisuuden avulla voit ehkä siivota talon vaikka olisit töissä.

Kun kotona on lemmikkieläimiä, karvojen ja hilseen kanssa tekemisiin joutuu päivittäin. Robotti-imuri on kätevä automaattinen ratkaisu, jonka avulla voit pitää lattiat puhtaina ja allergeenittomina mahdollisimman vähällä vaivalla.

Varmista, että pölynimuri pystyy käsittelemään hiuksia.

Riippumatta siitä, valitsetko robotti-imurin vai perinteisemmän käsikäyttöisen mallin, on tärkeää, että valitset imurin, joka pystyy käsittelemään lemmikkieläinten karvoja. Ellei kotonasi ole karvattomia eläimiä, karva on loputon ongelma talossa. Etsi tuotteita, jotka mainostavat erityisesti lemmikkien karvoja koskevia ominaisuuksiaan. Joitakin hyvin arvioituja vaihtoehtoja ovat Dyson Ball Animal 2, Shark Navigator Lift-Away Professional Upright NV356E ja Eufy Robovac 11S.

Joitakin erityisominaisuuksia, joita kannattaa etsiä lemmikkieläinten karvojen käsittelyssä, ovat mm. seuraavat:

  • Erikoislisälaitteet ja -työkalut kulmien, reunojen ja verhoilun käsittelyyn.
  • Voimakas imu imee hilseet ja hiukset pois.
  • Tankovapaa harja, joka ei sotkeudu turkkiin.
  • Ohjattavuus, jolla pääsee kodin pienemmille alueille, joissa lemmikit saattavat viettää aikaansa mielellään.
  • Siirrettävyys, erityisesti monikerroksisessa kodissa.
  • HEPA-suodatin, erityisesti jos kodissasi on astmaa tai allergiaa sairastavia henkilöitä.

On tärkeää miettiä kaikkia paikkoja, joihin lemmikkieläinten karvat voivat kerääntyä, ja valita imuri, joka pääsee kaikkiin niihin. Tavallisessa imurissa saatat tarvita ohuita lisälaitteita, jotka voi sujauttaa huonekalujen alle. Robotti-imuriin kannattaa etsiä matalaa mallia, joka mahtuu sohvan alle. Lemmikkieläinten karvat voivat kerääntyä melkein minne tahansa, joten etsi imuri, joka pääsee myös näihin paikkoihin.

Voiko imuri puhdistaa myös matot ja matot?

Vaikka ensisijainen huolenaiheesi voi olla kotisi kovapuulattiat, sinun kannattaa miettiä myös muita pintoja, joita sinulla saattaa olla. Jos joissakin huoneissa on mattoja, haluat imurin, joka pystyy pitämään nämä kohdat puhtaina. Jopa niinkin vähäiset asiat kuin sisääntulomatot vaativat säännöllistä huomiota, jos sinulla on lemmikkejä.

Useimmat imurit on suunniteltu useita lattiamateriaaleja silmällä pitäen. Etsi tuote, joka pystyy käsittelemään kaikkea, mitä kotonasi on. Harkitse hallintalaitteita ja varmista, että imuri on helppo vaihtaa kovapuulattia-asetuksesta matolle sopivampaan asetukseen. Jotkin robotti-imurit on jopa suunniteltu tunnistamaan ero ja tekemään vaihto puolestasi, jotta voit nauttia vaivattomasta siivouksesta.

Onko imuri johdoton?

Johdottomat pölynimurit ovat kätevä vaihtoehto lemmikinomistajille, jotka haluavat päästä moniin pieniin nurkkiin ja rakoihin. Ehkäpä koirasi tykkää piileskellä kaapin kaukaisimmissa kolkissa, joihin tavallinen johdollinen imuri ei yllä. Ehkä haluat mennä ulos ja imuroida koirasi takapihan nukkumapaikan ilman, että joudut raahaamaan jatkojohtoa koirankoppiin. On monia tilanteita, joissa johdoton imuri voi palvella lemmikinomistajaa hyvin.

Johdottomilla imureilla on kuitenkin joitakin rajoituksia. Johdottoman imurin kapasiteetti on yleensä pienempi, joten kanisteri on tyhjennettävä useammin – jopa kesken työn. Näitä imureita rajoittaa niiden akun kesto. Jos akku ei pysy työn vauhdissa mukana, joudut jakamaan työn pienempiin osiin, mikä voi tehdä siitä aikaa vievämpää. Saatat myös huomata, että johdottomassa imurissa on vähemmän imutehoa.

Lopputulos on, että johdoton imuri on hyvä, jos tarvitset sitä erityisesti, mutta se ei ehkä ole investoinnin arvoinen, jos perinteisempi imuri pääsee kaikkiin puhdistettaviin alueisiin yhtä hyvin.

Vinkkejä puulattioiden puhtaana pitämiseen

Puulattioiden pitäminen puhtaana on muutakin kuin imurointia. Se on tärkeä osa siivousrutiinia, mutta se ei ole ainoa asia, joka sinun on tehtävä. Käytä imuria pölyn, lian ja lemmikkieläinten karvojen puhdistamiseen lattian puhdistamisen ensimmäisenä vaiheena. Seuraa tätä lattian märällä mopilla desinfioimiseksi ja itsepäisempien sotkujen puhdistamiseksi.

Jos haluat lisätä lattioille yksinkertaista kiiltoa, kiillota ne teehen kastetulla pehmeällä liinalla. Teen tanniinihappo tuo esiin kovapuulattioiden luonnollisen kiillon. Säännöllisellä hoidolla ja huolenpidolla voit pitää kovapuulattiat kauniina riippumatta siitä, kuinka paljon niitä kuluu.

Kun valitset oikean imurin kovapuulattioille ja lemmikkieläimille, kodin pitäminen puhtaana nopeutuu ja helpottuu. Valitse tehtävään sopiva työkalu, ja voit auttaa lattioitasi loistamaan.

Tutustu kovapuulattioiden valikoimaan.