Paras kiitospäivän äyriäisruokavalio muille kuin kalkkunan ystäville.

Olitpa sitten sisämaassa tai rannikolla asuva, mereneläviä sisältävä kiitospäivämenu vie sinut uusille raikkaille ja maukkaille juhlapäivän alueille. Jätä siis tänä vuonna odotettu kalkkuna väliin ja kokeile muutamaa reseptiä, jotka ovat hieman ainutlaatuisempia. Tämä kevyt ja täyttävä menu, joka alkaa paahdetuilla sikureilla ruskistetun voin kera ja päättyy kevyeen ja kermaiseen Pavlovaan, tekee vieraillesi vaikutuksen jopa enemmän kuin tavallinen kiitospäivän illallinen. Viimeistele ateria vihannesten lisukkeella tai kokeile kotitekoista keitettyä hummeria voin ja sitruunan kera. Lisäbonuksena tämä helppo lomamenu sisältää kasvissyöjäpääruokavaihtoehdon kiitospäivänä!

Kiitospäivän äyriäisruoka-aterian reseptit

Mene tänä vuonna lintua pidemmälle näillä mereneläviä sisältävillä kiitospäivän resepteillä:

    Lisukkeet: Pääruoka: Paahdetut sikurit ruskistetun voin kera: Helppo keitetty hummeri Jälkiruoka: Billabaisse: Hummerin keittäminen Sitruuna-kermapavlova marjojen kanssa

Katso kuvia ja lisätietoja kustakin näistä merenelävistä inspiroiduista resepteistä alla.

Paras kiitospäivän äyriäisruokavalio muille kuin kalkkunan ystäville. Kasvissivukeitto: Kasvikset: Paahdetut sikurit ruskistetun voin kera

Jos haluat vihannesten lisäkkeen, joka on täydellinen kumppani kiitospäivän mereneläville, kokeile paahdettuja sikureita.

Aloita paahtamalla leipäkuutiot ja ripottele päälle parmesaania ja persiljaa. Mausta ja paahda seuraavaksi endiivia ja retiisi. Yhdistä kaikki sitrushedelmillä maustetulla ruskistetulla voi-kapriskastikkeella. Se on melkein kuin klassinen kiitospäivän täyte, mutta merenelävistä inspiroituneella twistillä!

Tarjoilitpa sitä sitten kalkkunan tai kalan kanssa, tästä voi tulla uusi suosikkisi kiitospäivän lisukkeeksi.

Hanki resepti: Paahdetut kesäkurpitsat ruskistetun voin kanssa

Paras kiitospäivän äyriäisruokavalio muille kuin kalkkunan ystäville. Pääruoka: Bouillabaisse

Kinkkua tai kalkkunaa kiitospäiväksi Ei kumpaakaan! Merenelävien ystävät: Tämä herkullinen bouillabaisse, Ranskan Provencen alueelta lähtöisin oleva mereneläväpata, on suunniteltu sinulle.

Lajitelma mausteita, kuten sitruunankuorta ja cayennepippuria, saa liemen erottumaan muista varjostamatta tuoreita katkarapuja, kampasimpukoita, siikaa ja sinisimpukoita (mereneläviä ei puutu tässä kiitospäivän kalareseptissä). Lisäksi mukana on tuoreita tuotteita, kuten tomaatteja ja perunoita.

Kylmänä syyspäivänä tämä ruokalaji saa sinut tuntemaan olosi lämpimäksi, mukavasti kylläiseksi ja onnelliseksi.

Hanki resepti: Bouillabaisse

Blaine Moats Alkupala: Keitetty hummeri

Juhli juhlapäivää tällä kiitospäivän hummerireseptillä. Suunnittele tarjoiltavaksi yksi kilo hummeria per henkilö. Täydennä tämä kiitospäivän äyriäisruoka yhdellä (tai kahdella!) neljästä kastikkavaihtoehdostamme. Tarjoile valmis hummeri suurella lautasella viipaloitujen sitruunoiden kanssa.

Testikeittiön vinkki: Elävät hummerit on kypsennettävä samana päivänä, jona ne ostetaan.

Hanki resepti: Helppo keitetty hummeri

Paras kiitospäivän äyriäisruokavalio muille kuin kalkkunan ystäville. Jälkiruoka: Sitruuna-kermapavlova marjojen kera

Valmis herkullinen jälkiruoka täydentämään tämän merenelävien mestariteoksen Jätä raskas piirakka väliin ja jatka ateriaa ilmavalla, raikkaalla jälkiruoalla. Täytä kevyt marenki kermaseoksella, sitruuna-curdilla ja marjoilla ja kruunaa se sitten tyylikkäästi syötävillä ruusun terälehdillä. Tämä kevyt, kuohkea ja hedelmäinen ruokalaji on täydellinen lopetus kiitospäivän kala- ja äyriäisjuhlille.

Vinkki: Paista marenki ohjeen mukaan avaamatta uunin luukkua. Sammuta lämpö määrätyn ajan jälkeen ja anna marengin jäähtyä/kuivua uunissa luukku suljettuna.

Hanki resepti: Sitruuna-kermapavlova marjojen kera