Paksuuksien vertailu

Jalkalistat ja arkkitravit ovat nykyään helppo tapa saada talo näyttämään sisältä paremmalta. Kun ihmisillä on nykyään enemmän valinnanvaraa ja mahdollisuuksia muuttaa kotiaan, on tärkeämpää kuin koskaan varmistaa, että talosi saa todella ansaitsemansa hienon kohtelun.

Useampien profiilimallien, halvempien mutta vahvempien materiaalien ja useampien värivaihtoehtojen ja viimeistelyjen ansiosta markkinoilla on hyvä hetki mainita toinen jalkalistojen ja arkkitravien näkökohta, jota ei koskaan tunnu mainittavan; paksuusvaihtoehto.

Jalkalistojen ja kaideprofiilien paksuudesta päättäminen vaikuttaa talosi ulkonäköön tavoilla, joita et luultavasti ole koskaan ajatellutkaan.

Tämänpäiväisessä blogikirjoituksessa selitämme tämän ja annamme joitakin esimerkkejä siitä, miksi tietyt paksuudet saattavat olla sinulle parempia kuin toiset.

Mikä on paksuusvaihtoehto?

Paksuusvaihtoehto määrää, kuinka paksua haluat joko jalkalistan tai arkkitravin olevan. Keskimääräiset paksuusvaihtoehdot Yhdistyneessä kuningaskunnassa ovat 15 mm, 18 mm ja 25 mm.

Jos haluat korvata kodissasi jo olemassa olevan jalkalistan tai arkkitravin ja haluat, että ne sopivat yhteen, on parasta valita sen paksuus, jossa se on ollut, jotta vältät sen ulkonevan ulospäin ja pilaavan ulkoasun.

Jos olet kuitenkin asentamassa sekä uusia jalkalistoja että arkkitraiveja, kaikki riippuu siitä, millaista ilmettä haluat. Tässä on avuksesi erittely kustakin paksuudesta ja siitä, miksi voit harkita kutakin.

15mm paksuus

Paksuuksien vertailu

15mm on pienin tarjoamamme paksuus. 15mm on kätevä, koska se on paitsi paksuuksista halvin, myös melko vahva levy, vaikka se näyttääkin melko ohuelta.

15 mm:n levyt ovat hyödyllisiä pienemmissä kodeissa, joissa ei ole paljon tilaa työskennellä, mutta ne näyttävät silti hyvältä useimpien tarjoamiemme mallien kanssa.

Tietyt mallit, kuten Firenzen tai Lontoon profiilit, eivät kuitenkaan sovi 15 mm:n levyyn, koska niiden mallit eivät joko sovi levyyn tai profiili olisi hauras ja silmälle epämiellyttävä.

Muuten pieniin koteihin tai taloon, jossa tarvitaan enemmän lattiatilaa, 15 mm:n paksuus on ihanteellinen valinta kodinomistajille, jotka tarvitsevat tätä vaatimusta.

18mm paksuus

Paksuuksien vertailu

18mm on vakiopaksuuskoko Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Useimmissa kodeissa käytetään tätä kokoa, koska sen ansiosta jalkalistat ja kaarisokkelit erottuvat hieman talossa.

Puhumattakaan siitä, että tämä paksuus tukee kaikkia mallejamme. Tämä tarkoittaa, että jos haluat tämän paksuuden, voit käyttää mitä tahansa haluamaasi profiilimallia.

Tämän paksuuden hinta on vain hieman enemmän kuin 15 mm, se ei vie paljon enemmän tilaa ja sen ansiosta modernit kodit voivat tarjota siistin ja tyylikkään ulkonäön, josta ne tunnetaan.

25 mm:n paksuus

Paksuuksien vertailu

25mm on paksuin vakiona tarjoamamme paksuus, mutta voit halutessasi käyttää vieläkin paksumpaa. Paksuin vaihtoehto on loistava, jos haluat, että profiilimallisi todella erottuvat talossa.

Menneisyydessä monet rikkaat ostivat paksuja jalkalistoja osoittaakseen luokkaansa ja varallisuuttaan talossa vieraileville vieraille. Sama voi päteä vielä nykyäänkin.

Koska monet ihmiset asuvat edelleen myös perinteisissä taloissa, kun niiden puiset jalkalistat on vaihdettava, paksummat vaihtoehdot toimivat hyvin näissä ympäristöissä.

Paksumpien lautojen profiilit erottuvat todella hyvin muista paksuusluokista, ja kalliimmissa taloissa tämä antaa sen suurenmoisen ilmeen, jota ihmiset tavoittelevat.

Mikä paksuus sopii sinulle?

Viime kädessä riippuen siitä, mitä etsit ja missä talossa asut, on monia vaihtoehtoja.

Halusitpa sitten suurenmoista ilmettä, halusitko säästää lattiatilaa tai jopa vain jotain, joka näyttää hyvältä erottumatta liikaa, jokainen paksuusvaihtoehto on katettu sinulle.

Jalkalistat ja kaarisokkelit voivat tietysti olla paksuudeltaan alle 15 mm tai yli 25 mm. Koska nämä eivät ole vakiokokoja, kaikki alle 15 mm:n paksuudet merkitsevät sitä, että levyyn mahtuu yhä vähemmän malleja, ja on olemassa vaara, että se on liian heikko ollakseen käyttökelpoinen.

Kaikki yli 25 mm:n paksuudet aiheuttavat hinnankorotuksen, koska yli 25 mm:n paksuudet eivät ole yleisiä. Ole hyvin varovainen – vaikka paksumpi levy on vahvempi ja mahdollistaa sen, että mallit näyttävät upeammilta ja että profiileja voidaan tehdä yksityiskohtaisemmin, hinnan nousu on otettava huomioon ennen kuin ryhdyt toimiin.

Toivottavasti tämä blogi on auttanut sinua ymmärtämään paremmin syitä siihen, miksi paksuusvaihtoehto on harkitsemisen arvoinen, kun ostat uusia jalkalistoja tai korvaat olemassa olevia jalkalistoja ja/tai arkkitraveja.

Jos pidit tästä blogista, lue lisää blogeja meiltä verkkosivuiltamme. Tai jos haluat katsoa videoitamme, käy YouTube-sivullamme. Muussa tapauksessa nähdään ensi kerralla.