Osta tai tee itse: 5 tapaa, joilla saat lisää tilaa jääkaappiin ja pakastimeen.

Osta tai tee itse: 5 tapaa, joilla saat lisää tilaa jääkaappiin ja pakastimeen.

Maustetelineet, veitsitelineet ja pyyhetangot – keittiössä elämisen helpottamiseen tähtäävistä organisointiavustajista ei ole pulaa. Ironista kyllä – kun otetaan huomioon, kuinka usein käytämme jääkaappia ja kuinka tärkeä laite on jokapäiväisessä elämässämme – jääkaapin järjestäminen jää useimmilta huomaamatta, jopa niiltä, jotka ovat innokkaasti nähneet paljon vaivaa parantaakseen säilytystilaa muualla keittiössä. Jos jääkaapin tai pakastimen huono suunnittelu tai tilan puute turhauttaa sinua jatkuvasti, on aika toimia. Asianmukainen järjestäminen voi tehdä seuraavasta vuorovaikutuksestasi jääkaapin kanssa hieman helpompaa, olitpa sitten valmistelemassa ateriaa tai nappaamassa jotain matkalla. Selaa alaspäin nähdäksesi viisi suosikkijääkaapin organisointi-ideaa, joista minkä tahansa voit ostaa, yleensä edullisesti, tai luoda helposti DIY-menetelmällä.

1. LANKAKORIT
Nosta käsi ylös, jos sinulle on joskus käynyt näin: Kun olet tehnyt ylimääräisen kauppareissun tuotteen X hankkimiseksi, palaat kotiin ja huomaat, että sinulla oli koko ajan tuote X, mutta se oli vain piilossa jonkin muun tavaran alla. Jotta näkisit helpommin, mitä sinulla on ja mitä tarvitset, osta tai tee itse ainakin yksi rautalankakori, johon pakastimessa olevat paketit ja pussit voi laittaa.

OSTA
Voit pitää pakasteet järjestyksessä tällaisilla rautalankakoreilla. Laita vihannekset yhteen, lihat toiseen ja jälkiruoat kolmanteen. Saatat huomata, että korit eivät ainoastaan auta sinua luomaan ja ylläpitämään järjestystä, vaan ne myös vapauttavat tilaa, jolloin voit pakata pakastimeesi vielä enemmän (jäätelöä, kuka tahansa?).

DIY
Jos haluat ottaa kaiken irti pakastimen jokaisesta senttimetristä, tee pakastimesi mittojen mukaan mittatilaustyönä korit, jotka sopivat täsmälleen pakastimesi mittoihin. Rautakangas tekee tämän melko helposti. Tarvitset peltisakset, neulapihtejä ja tukevat käsineet. Saatat halutessasi käyttää grafiikkapaperia, ja haluat ehdottomasti käyttää tätä Four Corners Designin ohjeistusta.

2. MAUSTEKOTELOT
Kun seuraavan kerran sytytät grillin ja katat terassipöydän ulkoilmaillallista varten, eikö olisi paljon kätevämpää, jos voisit kantaa kaikki maustevälineet kerralla ulos? Tässä kohtaa maustekori tulee kuvaan – tämä on jääkaappiversio niistä suloisista pienistä kahvallisista koreista, joita on pöydällä paikallisessa ruokapaikassa.

OSTA
Jääkaapin Condiment Caddy liukuu suoraan jääkaapin ovilokeroon, ja se pitää esimerkiksi ketsupin, sinapin ja maustekastikkeen kätevästi mukana. Kun ateria on tarkoitus viedä ulos, nosta Caddy yksinkertaisesti pois paikaltaan ja ota kestävä muovikori mukaan.

DIY
Luo oma maustekori kuuden pakkauksen kannattimesta ja piilopaperista. (Jos et ole koskaan aiemmin kokeillut kontaktipaperia, usko pois – tulet rakastamaan sen monipuolisuutta ja DIY-ystävällisyyttä). Jos haluat vaiheittaiset ohjeet oman ruokakassin tekemiseen, juokse – älä kävele – Neat Nest Organizingin sivuille.

3. IMUKYKYISET MATOT
Kun jääkaapin hyllyt ovat täynnä, on todellakin syytä itkeä kaatunutta maitoa. Jos et siivoa sotkua heti, siitä tulee pian rapautunutta ja paakkuuntunutta. Entä se mätä tomaatti pakastekaapissa? Vai oliko se paprika? Yäk! Tarvitset jääkaapin version kaapin hyllyjen suojasta.

OSTA
Jääkaappialusta imee tippoja, ja se voidaan puhdistaa tai vaihtaa tarvittaessa. Sitä on saatavana värikkäinä painatuksina ja monessa eri koossa, jotta se sopii jääkaappisi eri osiin, kuten hyllyihin, näkkileivänsuojiin ja ovilaatikoihin. Fridge Coaster ei ole pelkästään toimiva, vaan se myös lievittää jääkaapin sisätilojen karua valkoisuutta.

DIY
Ota vinkkiä 2 Little Superheroes -järjestöltä ja tee omat jääkaappimatot dollarikaupan lautasmattoja. Jotta saat sopivan istuvuuden, irrota vain jääkaapin hyllyt, jotka haluat peittää, piirrä niiden ääriviivat lautasmattoihin, leikkaa matot ja aseta ne paikoilleen. Nämä ovat kuvankauniita ja valmiita rokkaamaan, vaikka paikalle saapuisi mitä sotkuja.

4. LAISKAISET SUSANIT
Aterioiden valmistelu olisi niin paljon helpompaa, jos sinun ei tarvitsisi penkoa jääkaapin lähes jokaista purkkia ja muovisäiliötä löytääkseen sen yhden tarvitsemasi asian. Voi, odota – sellainenkin asia on olemassa. Se on laiska Susan, ja sellainen voi ehdottomasti olla jääkaapissasi.

OSTA
Laiska Susan toimii jääkaapissa samassa roolissa kuin ruokapöydälläsi: Se tekee asioista paljon helpommin saatavilla olevia. Eikä sen tarvitse olla silmänruokaa, kuten tämä pyörivä valkoinen marmoritarjotin todistaa hyvin. Muista mitata jääkaappisi etukäteen, jotta varmistat, että ostoksesi mahtuu sinne hyvin.

DIY
Vain muutamalla edullisella rautakaupoista ja käsityöliikkeistä saatavalla materiaalilla voit tehdä oman laiskan Susanin ja räätälöidä luomuksen täsmälleen omien vaatimustesi mukaan sekä toiminnallisuuden että tyylin osalta. Ihan totta, voit tehdä tämän. Käy osoitteessa iHeartOrganizing, niin saat selville, mitä tarvitset ja miten se tehdään.

5. PAKASTIMEN HYLLYT
Tavaroiden pinoamisessa pakastimeen Tetris-tyyliin on vain yksi ongelma. Oletetaan, että teet sen erittäin hyvin, sijoitat nerokkaasti pussin tai laatikon kaikkeen käytettävissä olevaan tilaan. Mitä tapahtuu, kun haluat ottaa sieltä jotain pois? Sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin perua se, mitä olet aiemmin tehnyt. Pakastehyllyt tulevat apuun.

OSTA
Pinottavien pakastehyllyjen avulla voit järjestää samankaltaiset tavarat erillisiin lokeroihin. Näin et vain löydä tarvitsemasi, vaan myös haluamasi on helppo tavoittaa ja ottaa pois. Aivan oikein – ei enää kaatuvia hampurilaiskiekkoja, jotka sinkoilevat vaarallisesti kohti varpaitasi.

DIY
Jos olet kuten minä, käytät nykyään paperin säilytystarvikkeita yhä harvemmin. Jos sinulla on lehtien kansioita lojumassa, miksi et uusiokäyttäisi niitä hetkessä upean yksinkertaisiksi DIY-pakastushyllyiksi? Lisätietoja tästä projektista ja vieläkin enemmän uudelleenkäyttöideoita löydät Aunt Peachesista.