Opas kaapinalaiseen valaistukseen

Valaise keittiön, toimiston ja muiden huoneiden pimeitä nurkkia ja kolkkia kaapin alla olevien valaistusideoidemme avulla. Nämä valaisimet on suunniteltu sopimaan pieniin tiloihin ja tarjoamaan korostus- tai työvalaistusta, ja niitä voidaan käyttää keittiön kaappien alla, kirjahyllyissä, kuriositeettikaapeissa ja muualla.

Keittiön kaapinalainen valaistus lisää keittiön käytännöllisyyttä. Vaikka dramaattiset riippuvalaisimet ja kattokruunut ovat hauskoja ja näyttäviä, kaappivalaisimet tekevät työnsä ilman suurempia fanfaareja. Yläpuoliset valaisimet ja luonnonvalo toimivat tilavalaistuksena ja valaisevat tilaa kokonaisvaltaisesti. Yläkaappien aiheuttamat varjot voivat kuitenkin vaikeuttaa tarkkojen työtehtävien, kuten viipaloimisen ja kuutioimisen, suorittamista. Tästä huomaamattomammasta ja hienovaraisemmasta keittiöominaisuudesta voi tulla yksi suosikeistasi, koska se helpottaa keittiötöitäsi. Lisäksi ratkaisu ei vaadi täysimittaista remonttia.

Sijoitus on myös avainasemassa. Aseta keskeiset esivalmistelupaikkasi etusijalle, koska juuri siellä kaapinalainen valaistus on kaikkein olennaisinta. Voit myös harkita valaisimien asentamista näyttöpaikan yläpuolelle, kuten sisäänrakennettuun sivupöytään. Tällaisessa tapauksessa kaapin alla olevasta valaistuksesta tulee eräänlainen aksenttivalaistus, jolla korostetaan vintage-keittokirjojen tai rakkaiden keramiikkatuotteiden näyttöä.

Riippuen haluamastasi ulkoasusta, kaappien alle asennettava valaistus voi olla yksinkertainen DIY-projekti tai se voi vaatia ammattimaisen asennuksen. Käymme läpi eri vaihtoehdot ja annamme vinkkejä oikeiden lamppujen valitsemiseen kaapinalaiseen valaistukseen.

Kaapinalaisen valaistuksen tyypit Opas kaapinalaiseen valaistukseen DIY-pistokevalaisimet

Jos haluat asentaa kaapin alaisen valaistuksen ASAP, valitse helpoin vaihtoehto. Kaapin alle asennettavan valaistuksen opettelu on yksinkertaista. Pistokkeellinen valaisin kiinnitetään kaapin tai hyllyn alapuolelle, ja se voidaan kytkeä mihin tahansa lähellä olevaan pistorasiaan. Nämä valaisimet on kytkettävä päälle ja pois päältä laitteessa olevan kytkimen avulla, eikä johtoja ole piilotettu. Nauha- tai köysivalaisimet ovat yksi pistokkeellinen LED-valaistusvaihtoehto kaapin alla. Nämä kirkkaat muoviputket on täytetty pienillä LED-lampuilla, jotka hehkuvat pehmeästi.

Asennettavat nauhavalaisimet Opas kaapinalaiseen valaistukseen

Vakavampaan kaapinalaiseen valaistukseen voit valita loisteputkivalon, halogeenilampuilla varustetun kiskovalaisimen tai halogeenilampuilla varustetut kiekkovalot. Nämä kosketuskäyttöiset levyt ovat pinta-asennettavia, helppoja asentaa ja ovat langaton kaapin alaisen valaistuksen vaihtoehto. Valot ovat paristokäyttöisiä, ja niitä on saatavana useilla tehoilla kirkkaan valon tuottamiseksi. Ole kuitenkin varovainen kaapin alle sijoitettavien valaisimien kanssa, sillä suuritehoiset halogeenilamput voivat tuottaa paljon lämpöä, eikä niitä pitäisi asentaa lähelle mitään syttyvää.

Ammattimaisesti kytketyt valot Opas kaapinalaiseen valaistukseen

Jos haluat saumattoman ilmeen, harkitse investoimista kiinteästi johdotettuihin valaisimiin, jotka ovat asennuksen jälkeen lähes näkymättömiä. Upotettavat puck-valot ovat matalaprofiilisia valoja, jotka on asennettava suoraan hyllyihin, ja jos sitä ei tehdä uuden talon rakentamisen tai keittiön uudistamisen yhteydessä, ne vaativat muutoksia kaappiin. Ellei sinulla ole kokemusta sähkötöiden tekemisestä, ammattilaisen on asennettava nämä ja muut kiinteästi johdotetut mallit, jotka on kytkettävä virtalähteeseen tai alueelle on lisättävä uusi virtapiiri. Ammattilainen tietää myös, mitä rakennusmääräyksiä ja -määräyksiä on noudatettava, jotta valaistus on määräysten mukainen. Muita kiinteästi johdotettuja vaihtoehtoja ovat muun muassa räätälöidyn kokoiset kaapin alta löytyvät kiskovalaistukset ja ohuet nauhavalaisimet. Huomioi myös valokatkaisijan sijoitus, kun asennat kiinteästi johdotettuja valoja. Haluat varmistaa, että kytkin on helposti saavutettavassa paikassa.

Erilaiset lampputyypit Opas kaapinalaiseen valaistukseen

Kun valitset kaapin alle asennettavaa valaisinta, on tärkeää ymmärtää, millaisia erilaisia hehkulamppuja kukin käyttää, jotta voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan lampun. Erityyppiset lamput antavat myös valoa eri sävyissä ja lämpötiloissa. Myös lampun hinta voi vaikuttaa päätökseen. Jotkut, kuten LED-lamput, ovat kalliimpia hankkia, mutta kestävät pidempään.

    Perinteiset hehkulamput ovat edullisin vaihtoehto, ja ne antavat kirkkaan, lämpimän valon, mutta niiden käyttöikä on lyhin ja ne kuluttavat enemmän energiaa kuin muut valaisimet.Kaapin alle asennettavat LED-valaisimet ovat erittäin tehokkaita, ja ne tuottavat vain vähän lämpöä, mutta niiden valo ei ole yhtä luonnollista kuin muiden vaihtoehtojen. Niiden kallista hintaa kompensoi pitkä käyttöikä. Halogeenivalot ovat tehokkaita, pitkäikäisiä ja kirkkaita, ja ne säteilevät luonnollista kelta-valkoista valoa. Liiallinen lämpö voi olla ongelma, joten niitä on parasta käyttää himmentimen kanssa.Ksenonvalot ovat samanlaisia kuin halogeenivalot, mutta ne palavat kirkkaammin ja tuottavat vähemmän lämpöä. Ne ovat kalliita, mutta niillä on kaikista polttimoista pisin käyttöikä.Loistelamput ovat erittäin energiatehokkaita, pitkäikäisiä ja vähän lämpöä tuottavia. Loistelamput säteilevät viileää, vihertävän sinistä sävyä.

Bonus: Kaksi helppoa tapaa lisätä kaapinalainen valaistus.