Onko sinulla viherpeukalo? Näillä sivutöillä voit tienata paljon rahaa?

Onko sinulla viherpeukalo? Näillä sivutöillä voit tienata paljon rahaa?

Keikkatalous on tullut jäädäkseen. Jos haluat ansaita lisärahaa kokopäivätyösi ohella, mikset löytäisi sivutoimista työtä, jossa puutarhaviljelytaitosi pääsevät oikeuksiinsa? Niille, jotka haluavat liata kätensä, hoitaa kasveja ja auttaa asioita kasvamaan, on paljon mahdollisuuksia päästä puutarhanhoitoon freelancerina tai pienyrityksenä.

Tässä on seitsemän loistavaa tapaa käynnistää rahavirtasi puutarhanhoitoon liittyvällä keikalla.

1. Kasvatetut juhlalahjat

Ihmiset, jotka isännöivät häitä, syntymäpäiviä, yritystapahtumia ja muita tilaisuuksia, antavat usein pieniä juhlapalveluksia vierailleen. Jos viherpeukalosi on lahjakas lisäämisen suhteen, voit kasvattaa pistokkaista tai poikasista tonneittain kasveja. Käytä lahjakkuuttasi kasvattaaksesi runsaasti ihastuttavia mehikasveja, kuten jadea, echeveriaa, pikkuruisia kaktuksia ja muita pieniä kasveja, joita voit myydä irtotavarana tapahtumissa.

2. Freelance-puutarhasuunnittelu

Myönnetään, että aloittelevat puutarhurit voivat hyötyä kokemuksestasi, ja monet ovat valmiita maksamaan asiantuntemuksestasi. Uudet puutarhurit saattavat tarvita apua oppiakseen, mihin tietyt kasvit kannattaa sijoittaa, kuinka paljon aurinkoa ja vettä kasvit tarvitsevat, millaista ruukkumultaa ostaa, miten kasvattaa ruokaa perheelleen ja millaista hoitoa kukin puutarhan osa tarvitsee.

Tee itsestäsi puutarhasuunnittelija, ja voit auttaa perustamaan menestyksekkäitä puutarhoja ympäri kaupunkia. Veloita kotikäynneistä, hoitosuunnitelmista, kasvi- ja puutarhatarvikkeista ja muusta.

3. Kasvien kääntäminen

Nautitko haasteesta pelastaa kuolevia kasveja ja auttaa niitä kukoistamaan uudelleen? Usein joku tuntemamme henkilö on luopunut huonekasvista ja aikoo heittää sen pois. Sen sijaan, että antaisit heidän hankkiutua eroon elävästä kasvista, tarjoa, että ottaisit sen pois heidän käsistään – yleensä he vain antavat sen sinulle ilmaiseksi.

Kun olet elvyttänyt kasvin, voit myydä sen voitolla. Lisäksi jos tutustut suuren tavaratalon puutarhakeskukseen, saatat törmätä laiminlyötyihin kasveihin, jotka on hinnoiteltu alennuksella. Poimi kasa ja myy ne korkeampaan hintaan, kun ne ovat terveitä.

4. Kaupunkitilan kukkakimput

Tuoreet kukat tuovat huoneeseen ihastuttavan visuaalisen ilmeen ja miellyttävän tuoksun: kukkakimput sopivat erinomaisesti sisustukseen, lahjoiksi tai vain siksi, että. Siellä on niin paljon upeita kukkia, ja jos sinulla on tilaa kasvattaa monia niistä, sinulla saattaa olla mahdollisuus tehdä ja myydä kukkakimppuja tai -asetelmia.

Ranunculuksista päivänkakkaroihin ja kehäkukista amaranttiin, ei ole pulaa kukista, joista valita. Voit myydä verkossa, henkilökohtaisesti maanviljelijän markkinoilla tai tarjota kaupunkikimppujesi toimitusta paikallisille. Tämä liiketoiminta voi olla erityisen hedelmällistä, jos valitsemiesi kukkien kasvukausi osuu juhlapyhien, kuten äitienpäivän tai ystävänpäivän, aikaan.

5. Syötävät tuotteet

Puutarhan hedelmät ja vihannekset maistuvat paljon paremmilta kuin ruokakaupan tuotteet. Tee runsaasta syötävästä puutarhastasi sivurahaa (varsinkin jos kasvatat liikaa, ettet pystyisi syömään sitä itse).

Voit hankkia tuloja myymällä puutarhatuotteitasi eri tavoin: Voit myydä tuoreita yrttejä, hedelmiä ja vihanneksia. Tai voit tehdä hedelmistä tai vihanneksista säilykkeitä, kuten hienoja hilloja tai suolakurkkuja. Voisit jopa tarjota poimintavaihtoehtoa niille, jotka haluavat valita itse puutarhasta tuoreet tuotteensa.

6. Ryhdy toimittajaksi

Mahdollisuus tarjoutuu, kun verkostoidut paikallisten käsityöläisten, kuten saippuantekijöiden, korujen, kynttilöiden, leivän ja chutneyn valmistajien kanssa. Monet käsityöläiset käyttävät luomuksissaan yrttejä, kukkia ja vihanneksia, ja jos he pitävät tuotteitasi ja kukkaistutuksiasi laadukkaina, he saattavat haluta tehdä jatkuvaa yhteistyötä kanssasi.

7. Myy starttikasveja ja siemeniä verkossa

Kun sinulla on taito kasvattaa ja korjata kasveja, joiden kanssa muilla on vaikeuksia, kuten tomaatit, sinulla on mahdollisuus ansaita rahaa taidoillasi. Aloittelevien puutarhureiden on helpompi kasvattaa jo valmiiksi vakiintuneita starttikasveja, ja he ovat valmiita maksamaan avusta sen sijaan, että kasvattaisivat kasveja siemenistä. (Olethan nähnyt Etsyn kasvivalikoimat viime aikoina?)

Lisäksi jos keräät siemeniä puutarhastasi, ne säilyvät yleensä muutaman vuoden. Näin säästyt paitsi siltä, että sinun ei tarvitse ostaa lisää siemeniä ensi vuonna, myös voit myydä siemenet voitolla.