Onko appelsiinien syöminen suihkussa niin hienoa kuin kaikki sanovat?

Muistatko juoda olutta suihkussa opiskeluaikana (ja ehkä vielä sen jälkeenkin)? No, appelsiinien syöminen suihkussa on vuoden 2023 paljon terveellisempi versio tästä suositusta harrastuksesta. Kun #showerorange on saanut yli 7 miljoonaa katselukertaa TikTokissa, ihmiset tekevät tätä varmasti tykkäysten vuoksi, mutta tässä voi olla jotain muutakin, sillä monet käyttäjät kutsuvat suihkuappelsiinikokemusta "elämää muuttavaksi".

Luonnollisen sitruksen tuoksun virkistävästä elementistä, jota suihkun höyry korostaa, ja siivouksen helpottumisesta lähtien appelsiinien syömisen rituaali suihkussa tekee tavallisista appelsiineista avaimia poikkeuksellisiin kokemuksiin. Mutta onko appelsiinin syöminen suihkussa niin uskomatonta kuin kaikki sanovat Tässä kerrotaan, mitä sinun on tiedettävä tästä trendistä.

Onko appelsiinien syöminen suihkussa niin hienoa kuin kaikki sanovat?

LigoraGetty Images, Design: Better Homes & Gardens

Mitä TikTokilla on sanottavaa

TikTok-käyttäjät ovat raportoineet erilaisista kokemuksista. Jotkut raportoivat lähes alkukantaisesta kokemuksesta, kun repivät kuoren irti ja nauttivat raikkaasta sitruksen tuoksusta ilman huolta sotkun aiheuttamisesta, ja väittävät, että se luo aromaattisen, kylpylätyyppisen ilmapiirin. Monet TikTokerit väittävät, että appelsiinien syöminen suihkussa tuntuu myös puhtaammalta, koska mehun voi vain huuhdella pois ilman, että siitä tulee tahmeaa.

Appelsiinin syöminen suihkussa on myös hyvin tietoinen kokemus. Kun todella nautit tuoksun ja maun, et ole multitaskingissa: Kuorit appelsiinin fyysisesti ilman, että huomiosi kiinnittyy puhelimeesi tai muuhun, kuten tavallisen napostelun yhteydessä.

Onko appelsiinien syöminen suihkussa vaarallista?

Vaikka monet meistä pitävät suihkua kodin puhtaimpana paikkana, se ei välttämättä ole totta. Suihkussa voi olla runsaasti epäpuhtauksia, kuten tuotejäämiä, bakteereita, hometta ja hiuksia – kaikkia niitä asioita, joita ei kannata sekoittaa ruokaan. Helpoin tapa estää saastuminen on olla laskematta appelsiinia alas, kun syöt sitä.

Jos sinulla on suihkukaappi, sisäänrakennettu hylly tai käytät yksinkertaisesti kylpyammeen/suihkun yhdistelmän reunoja, älä laske tuoretta appelsiinia sinne, missä on aiemmin ollut shampoo- tai vartalopesupulloja, koska näille pinnoille voi tarttua hometta, hometta tai saippuakertymää, joista mitään ei saisi niellä.

Vinkkejä suihku-appelsiinikokemuksen parantamiseen

Jos mahdolliset riskit eivät ole pelottaneet sinua tästä trendistä, on olemassa keinoja, joilla suihku-appelsiinista voi tehdä mahdollisimman miellyttävän. Appelsiinin kuoriminen voi olla hieman haastavaa, olitpa sitten suihkussa tai keittiössä. Aloita siis kypsästä appelsiinista tai appelsiinityypistä, jossa on ohut kuori, koska se on helpompi kuoria. Vaihtoehtoisesti voit aloittaa appelsiinin kuorimisen suihkun ulkopuolella ja lopettaa sen sitten suihkussa.

Voit myös vaihtaa appelsiinin klementiiniin, joka on paljon helpompi kuoria ja jolla on samanlainen maku ja tuoksu.

Vaikka monet sanovat, että suihkun jälkeinen appelsiinin siivous on helppoa, toiset eivät ole niin innostuneita siitä, että heidän on kauhottava märkiä appelsiininkuoria. Kokeile laittaa kaikki kuoret suihkukaapin tyhjälle hyllylle lyhentääksesi prosessia ja estääksesi mahdolliset viemäritukokset.

Suihku-appelsiinin helpommat vaihtoehdot

Jos haluat samanlaisen ja suoraan sanottuna rentouttavamman kokemuksen, voit kokeilla syödä appelsiinin kylvyssä sen sijaan. Etsi kulho – mieluiten muovinen tai Pyrex-kulho, sillä jos pudotat vahingossa lasisen tai keraamisen kulhon liukkailla sormilla, voit viiltää itseäsi. Käynnistä kylpyamme ja nauti appelsiinista samalla, kun liotat ja keräät kuoret kulhoon. Kun olet lopettanut syömisen, ota käytetyt kuoret ja laita ne kylpyveteen pidentämään sitruksisen aromin käyttöikää.

Jos olet enemmän suihkussa käyvä ihminen ja haluat eniten nauttia sitruksen tuoksusta, harkitse muutaman tipan appelsiinin eteerisen öljyn tai sitrussekoituksen lisäämistä suihkun lattialle. (Älä vain lisää liikaa, sillä lattia voi muuttua liukkaaksi.) Käynnistä suihkuvesi ja hengitä sisään trooppista autuutta.