Onko aika modernisoida jalkalistat?

Jalkalistat kärsivät usein kolhuista koko elinkaarensa ajan – ehkäpä on jo aika vähän huolenpitoa.

Haluamme, että kotimme näyttää parhaalta mahdolliselta. Tässä tapauksessa on olemassa keino korjata rumat tai kuluneet jalkalistat ja tehdä niistä sellaiset kuin olet aina halunnut.

Elämme nykyään erilaisia aikoja. Oli aika, jolloin jalkalistat maalattiin aina valkoisiksi, sinun oli siedettävä tiettyjä malleja, jotka perustuivat talosi arvoon, eikä jalkalistojen vaihtaminen ollut vaihtoehto. Nyt sinulla on mahdollisuus saada vihdoin ja viimein se, mitä haluat, mahdollisimman vähällä hössötyksellä.

Toinen muutos on jalkalistojen materiaalin käyttö. Aikoinaan ennen vanhaan jalkalistat tehtiin massiivipuusta.

Vaikka tämä teki jalkalistoista vahvat ja luonnollisen näköiset, puu lahosi ajan myötä, eikä sen pitäminen hyvässä kunnossa ollut helppo tehtävä. Puhumattakaan siitä, että puu haurastui vanhetessaan.

Nykyään yritykset ovat siirtyneet MDF-levyyn, koska sitä on helppo valmistaa ja se voi kestää kauemmin kuin keskimääräinen puinen jalkalista. Se on myös vahva ja auttaa suojaamaan seiniä vaurioilta.

Onko aika modernisoida jalkalistat?

Muita merkkejä, jotka on otettava huomioon myös jalkalistoissa, on tarkistaa, ettei jalkalistassa ole halkeamia, maali on toinen.

Jos jalkalistat näyttävät siltä, että niitä on maalattu vuosien varrella paljon, se näyttää ajan mittaan epämiellyttävältä, ja halutun viimeistelyn saavuttaminen on lähes mahdotonta.

Muita vihjeitä ovat heikentynyt pito seinässä ja haalistunut ulkonäkö. Kaikki nämä ovat mahdollisia syitä siihen, että jalkalistasi saattaa olla vihdoin tiensä päässä.

Annetaan nyt muutamia esimerkkejä. Useimmissa nykyaikaisissa taloissa, ainakin täällä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, on todennäköisesti vakiojalkalistat, kuten suosittu Bullnose-malli. Tämä jalkalista on hyvin yksinkertainen, ja siinä on vain yksi käyrä profiilin yläosassa.

Koska se on niin yksinkertainen ja helppokäyttöinen, se on erittäin halpa ostaa, mikä selittää, miksi se on kaupan alan suosikki. Puhumattakaan siitä, että se sopii useimpiin koteihin ilman minkäänlaista hössötystä.

Toinen esimerkki, jota käytetään laajalti Yhdistyneessä kuningaskunnassa, on Torus-jalkalistasarja. Se on perinteisemmän näköinen, minkä ansiosta se sopii erinomaisesti taloihin, jotka ovat hyvin vanhoja mutta tarvitsevat uuden jalkalistan vanhojen puisten jalkalistojen tilalle.

Vaikka se on paljon monimutkaisempi ja mielenkiintoisempi muoto kuin härkäpääty, se on silti yksi tärkeimmistä valinnoista Yhdistyneessä kuningaskunnassa, kun yritykset käyttävät sitä pääasiassa vanhemmissa taloissa.

Paranna jalkalistoja

Mitä hyötyä tästä kaikesta on? Sen tarkoituksena on kertoa sinulle, että moderni muotoilu ei tarkoita sitä, että seuraisit nykyistä trendiä tai tyytyisit näihin keskivertojalkalistoihin, jotka yritykset vain valitsevat puolestasi.

Se, että pitäydyt siinä, mitä niin monissa kodeissa jo on, ei vain enää riitä. Tässä muutamia ideoita siitä, miten voit saada jalkalistat toimimaan kodissasi ja saamaan sinut tuntemaan olosi rauhalliseksi.

Kokeile eri värejä

Olen jo maininnut tämän, mutta valkoinen on jalkalistojen vakioväri, ja se on ollut sitä jo hyvin pitkään.

Tämä väri sopii useimpiin koteihin, mutta jos olet eri mieltä, jalkalistat voidaan nyt maalata.

Saatavilla on monenlaisia värejä. Siellä on melkein mitä tahansa väriä, josta voit valita. Jos sinusta tuntuu rohkealta, voit maalata olemassa olevat jalkalistat eri värisiksi.

Varmista, että maalatessasi noudatat suurta varovaisuutta ja tarkastat jalkalistat huolellisesti vaurioiden ja kulumisen merkkien varalta.

Onko aika modernisoida jalkalistat?

Voit nyt saada erilaisia malleja.

Tämä vaihe on mielestäni tärkein. Sinun ei enää tarvitse käyttää tavallisia Bullnose- tai Torus-lautoja.

Nyt jalkalistojen malleja on niin paljon, että se voi olla hieman ylivoimaista.

Paras tapa löytää malleja on miettiä, millaista ulkoasua etsit, ja katsoa sitten netistä tai paikallisesta liikkeestä, mitä löydät.

Esimerkkeinä mainittakoon, että Bullnose on hyvin yksinkertainen mutta helppo lauta, jota on helppo käyttää ja jonka kanssa on helppo elää.

Ogee-tyyliset jalkalistat ovat täynnä yksityiskohtia, ja ne sopivat hyvin perinteisiin koteihin, joissa jalkalistat tehtiin puusta ja niissä oli ainutlaatuisia kaiverruksia.

Toinen esimerkki on tämä porrastettu jalkalista (porrastettu 2 on suosituin). Sen asteittainen ulkonäkö on silmiinpistävää katsottavaa. Samoin on Milanin jalkalista sen yksityiskohtaisen mutta modernin näköisen profiilin ansiosta.

Käytä laadukkaampia MDF-jalkalistoja.

Jos et ole tietoinen, MDF-jalkalistat koostuvat puukuiduista, jotka sitten puristetaan korkeassa paineessa jalkalistaksi.

Tärkeää tässä on viimeistely. Jos olet ostamassa jalkalistoja ja niiden viimeistely näyttää joko epäyhtenäiseltä tai epätasaiselta tai tuntuu pinnalta karhealta, on todennäköistä, että kyseessä on vakiolaatuinen MDF-levy.

Tämä on yleistä useimmissa kodeissa. Tämä voi haurastua ajan myötä ja näyttää epätyydyttävältä pian sen jälkeen.

Jos haluat välttää tämän ongelman, varmista, että etsit HDF-jalkalistoja. HDF on lyhenne sanoista High Density Fibreboards.

Ne eivät maksa yhtään enempää kuin tavallinen MDF-levy, ja mikä tärkeintä, ne kestävät paljon pidempään, jolloin haitat jäävät minimiin.

Muuta jalkalistojen korkeutta.

Oli aika, jolloin jalkalistoja oli vain tietyn korkuisia, hyvin pieniä korkeuksia.

Asia jäi huomiotta, koska ihmiset eivät koskaan ajatelleet kokeilla uusia korkeuksia, ja se olisi ollut siihen aikaan liian kallista. Nyt jalkalistoja voi olla minkä korkuisia tahansa.

Oletko kyllästynyt pieniin jalkalistoihin? No nyt voit korvata ne valtavilla.

Onko aika modernisoida jalkalistat?

Toinen muutos on jalkalistojen paksuus. Kuten korkeus ennen sitä, jalkalistoja oli vain yhden paksuisia.

Nyt voit tehdä siitä myös paksumman. Jos ihmettelet, mitä paksuus tekee, tässä on pari kohtaa:

  • Sen lisäksi, että paksumpi lauta on vahvempi, sen ansiosta mallit näyttävät upeammilta ja erottuvat paljon enemmän kuin ohuempi lauta. Tästä on todella hyötyä malleissa, joissa on yksityiskohtaisia profiileja, ja se auttaa tekemään kodistasi erottuvan.
  • Jos tarvitset enemmän lattiatilaa tai jos asennat jalkalistoja kapeaan tilaan, ohuempi lauta sopii näihin tilanteisiin paremmin.

Onko sinulla muita vaihtoehtoja?

Kyllä! Jos todella haluat modernisoida tai muuttaa jalkalistojesi ulkoasua, sinua ilahduttaa tietää, että sinulla on muitakin vaihtoehtoja.

Olemme käsitelleet toisaalla blogissa, voiko jalkalistoista päästä kokonaan eroon, sekä niiden vaihtoehtoja.

Yhteenveto

Kuten näet, jalkalistat ovat nyt joustavia ja niitä voi muuttaa haluamallaan tavalla. Ajat ovat muuttuneet ja nyt mahdollisuus tehdä talostasi koti voi vihdoin toteutua.

Joten, mitä sinä odotat? Tee unelmiesi kodista totta jo tänään!