Ommeltu matto

Silitä saumanvarat nurjalle ja ompele. Okein hauska ja hyvin ommeltu matto! Kierrätetyn farkun pinta on kyllä niin hieno, mä tykkään, ja mietin mitä kaikkea mahdollista siitä voisi. Tällä samalla tekniikalla voi myös tehdä maton kuteesta joka on tehty esim.

Käsin ompelemisen sijaan matot voi ommella.

Ompele matto vanhoista vanuneista villoista

Ommeltu matto

Kokeilin vielä letittää lettejä yhteen, ja tämän jälkeen ommella niitä käsin yhdeksi matoksi. Tämä idea oli muuten hyvä, mutta matosta tuli. Katso Unelmien Talo&Kodin ohje ja tee pehmoinen matto itselle tai lahjaksi! Ryijymatto ommellaan ompelukoneella pohjakankaalle. Tee pyöreä matto palmikoiden ja ommellen. Kuteeksi voit leikata vanhoja vaatteita ja lakanoita.

Nyt riittävät pienetkin tilkut!

Vaatteen uusi elämä stoassa – matto vanhoista kylpypyyhkeistä ja

Ommeltu matto

Uusi, itsetehty matto tekee kodin tai mökin sisustuksesta kauniin ja kodikkaan helposti ja. Kappaleet ommellaan yhteen kuvan mukaan. Eipä ainakaan minulle ole tullut aiemmin mieleen, että voisin ommella. Todella nätti matto, vaikka omaan keittiöön sopisi kyllä paremmin pitkä ja kapea matto. Taita ommellut tilkut vasemmalle ja asettele uusi rivi tilkkuja viereen, lähelle edellistä riviä. Mitä lähemmksi tilkut laitat, sit tihemmän maton saat. Vanteen avulla voi kutoa pienen pyöreän maton – kuten Lee Strömsössä – tai ison maton, jos yhdistät monta pientä ympyrää toisiinsa.

Yksinkertaisimmillaan kankaasta leikataan tilkkuja, jotka ommellaan suunnitellulla tavalla pohjakankaaseen. Kun olin leikannut kaikki tilkut ja ommellut maton pohjan, piirsin 1,5cm. Niitä tuli 58, joten tein 6 pinoa joihin. Matonkudonta on maton tekemistä erilaisia sitoutusmenetelmiä muun muassa.

Pieniä tilkkuja voi ommella koneella ensin isoksi levyksi ja leikata vasta sitten. Aseta matto pöydälle nurja puoli ylöspäin. Halutessasi voit ommella aukkoon myös nepparit tai napit. Minä taas haluaisin kovasti ison räsymaton olohuoneeseemme kesäksi, niinpä päätimme äitini kanssa ommella pari mattoa yhteen.

Tutkimus sivistyssanoista obilais

Ommeltu matto

Mukava ja erilainen tilkkutäkki räsymatto kotiin tai mökille edullisesti mattoshopista. Nerokas Lynton matto on todellinen neronleimaus. Räsymatot keittiöön, olohuoneeseen, kotiin, toimistoon tai lahjaksi. Sisusta perinteikkäästi räsymatoilla, räsymatot ovat tukevia ja tiukkaan kudottuja. Soveltuu lieriö-, kartio- ja tasopintoihin palo- ja lämmöneristeeksi.

Päällyste on ommeltu mattoon teräslangalla maton ja verkon väliin.