Omenoiden kypsyminen 2018

Omena on siirtynyt paratiisista tietotekniikan palvelukseen. Hellekesä sai omenasadon kypsymään jopa kuukauden viime vuotta. Ensimmäiset kypsyvät luultavasti elokuun puolella. Omenoiden kypsyminen on alkanut normaalia aikaisemmin.

Suomen omenaguru Anssi Krannila kertoo, kuinka säilöä omena omenana.

Satokauden ylimääräiset omenat vyöryvät jätehuoltoon – paikoin jopa

Omenoiden kypsyminen 2018

Nollassa asteessa omenan kypsyminen lähes pysähtyy. Omenasato kypsyy nyt kaksi viikkoa normaalia aiemmin. Puut notkuvat omenoita Oulun seudulla, sato on tänä vuonna suurempi kuin koskaan. Talviomenat, kuten Antonovka, eivät koskaan kypsy puussa.

Omenapuut suorastaan notkuvat omenien painosta. Omena kypsyy myöhään, ja tämä olisi varmaankin sellainen omppu jota.

Omenat kypsyvät hurjaa vauhtia

Omenoiden kypsyminen 2018

Odotettavissa on lisäksi huomattavasti parempi. Suomessa eniten viljelty omenalajike Lobo on nyt parhaimmillaan ja monien. Lämmin kesä vauhditti omenan kypsymistä noin 2 viikkoa. Syksyn omenasato kypsyy etuajassa – ennätyssadon saavuttamiseen tarvittaisiin sateita. Ensimmäistä omaa omenasatoa ihmetellessä aloin miettiä, mistä tiedän koska omenat ovat kypsiä? Sitten kun eivät maistu enää happamilta? Kuuma kesä on aikaistanut omenasatojen kypsymistä, mikä näkyy jo paikoin jätteisiin päätyvien. Heikki Teiro näyttää, millaista satoa.

On taas se aika vuodesta, kun pihojen omenapuut alkavat tuottaa satoa. Omenasato on kypsymässä tänä vuonna harvinaisen aikaisin. Lämpimässä omenat kypsyvät nopeammin. Jaa: Lempäälän-Vesilahden Sanomat Julkaistu 11.

Kuuman kesän mehukas omenasato alkaa kypsyä. Omenasatoa poimitaan sitä mukaan, kun se kypsyy. Aikaiset lajikkeet kypsyvät jo elokuussa, talviomenat juuri ennen pakkasia.

Syksyn omenasato kypsyy etuajassa – ennätyssadon saavuttamiseen

Omenoiden kypsyminen 2018

Siirry kohtaan omena – Pirja ja Huvitus kypsyvät omenalajikkeista yleensä ensimmäisenä, keskimäärin ensimmäisiä omenoita maistellaan elokuun. Heikki ja Tuija Ylisen pihassa Sahalahdella kypsyi tänä syksynä ennätysomena. Jättiomenalla oli painoa 658 grammaa, mikä on uusi Suomen. Tänä kesänä aurinko on hellinyt meitä ja olemme saaneet nauttia ulkoilmasta. Toki helteet ovat olleet uuvuttaviakin, mutta onneksi riittävä. Sivuilta löytyvät oman alueen marjapaikat ja herkullisia vinkkejä omenien ja marjojen. Summerred-lajikkeen omenat kypsyvät syyskuun puolivälissä. Omenat ovat keskikokoisia ja lieriömäisiä.

Paksun kuoren kellanvihreää pohjaväriä peittää lähes. Small Hill Hillotehdas on siirtynyt seuraavaan kohteeseen: omena. Tänä kesänä omenoita kypsyy puissa huimia määriä ja pääsin auttamaan. Omena on valkeamaltoinen, syötävä hedelmä, joka on yleensä. Huoneenlämpötilassa omenat kypsyvät 6–10 kertaa nopeammin kuin jääkaapissa.

Nahistunut omena ei ole kovin ylevä näky. Mikäli omenoiden liian nopean kypsymisen kanssa tahtoo tulla ongelmia, kokeile käyttää niitä. Päinvastoin, omenapuut hyötyivät kesän lämmöstä. Omenat kannattaisi käyttää biojätteenä. Siloposket mahdollistavat terveiden, virheettömien, taudittomien omenoiden kasvattamisen kotipuutarhassa. Erittäin aikaisin kypsyvä, herkullinen kesälajike, jonka hedelmät säilyvät enintään 3 viikkoa.

Omenoiden on oltava riittävän kehittyneitä ja kypsiä. Lue jutustamme, milloin marjat tänä vuonna kypsyvät.