Omenapuu sisällä

Jos omenasta ottaa siemeniä ja laittaa multaan ruukuun itämään, niin kasvaako ne sisällä? Mikähän omenapuulaji pärjäisi hyvin sisällä? Siten saat esiin kierteen sisällä kasvavaa pientä juuristoa ja edistät uusien. Jos haluaa kasvattaa itse omenapuun siemenestä, kylmäkäsittely ja idätys pitää aloittaa jo talvella.

Idätys ja kasvatus vaativat paljon aikaa.

Omenapuu malus domestica huvitus

Omenapuu sisällä

Taita omenapuun oksia maljakkoon ja pian kukkii sisällä. Koivunoksat ovat myös hiirenkorvalla! Sisällä kukkii jo omenapuu ja koivunoksat on hiirenkorvalla. Ja kukapa ei haluaisi nauttia kesäisistä päivistä oman omenapuun katveessa. Hedelmäpuiden kääpiölajikkeet ja pilarimaisesti kasvavat.

Näin tapahtuneen hedelmöityksen seurauksena syntyy siemen. Siemenkylvö on ollut Suomessa tärkeä keino saada omenapuu pihaan.

Näin kasvatat omenapuun siemenestä

Omenapuu sisällä

Siemenen itämisestä menee kymmenkunta. Omenapuun voi kasvattaa siemenestä. Istuta vähintään kahta eri lajiketta, näin varmistat pölytyksen ja parannat sadontuottoa. Harvenna oksia latvuksen sisältä.

Sisällä oli Joulun tuoksuinen omena, pipari ja joulukuuseen sopiva. Sisällä se ei menesty, omena tarvitsee viileän kauden. Ne joita kiinnostaa, niin omenapuu. Perheomenapuuhun on vartettu useita lajikkeita, jolloin kukat pölyttävät toinen toisensa. Lajit kasvavat alkuperäisinä pohjoisen pallonpuoliskon lauhkealla vyöhykkeellä. Kun omenapuun paikkaa valitaan, on kiinnitettävä huomiota maan. Jos on tulossa liikaa satoa, omenapuu päättää itse karistaa osan pois.

Se on perhostoukka, joka kaivautuu omenan raakileen sisälle. Leikkaus on käsillä, kun omenapuussa silmu rupeaa turpoamaan. Jos omenapuu pääsee tämän vaiheen ohi, ja silmu aukeaa, leikkaus. Vastaamme viestiisi viiden päivän sisällä!

Omenapuun hoito iän mukaan

Omenapuu sisällä

He lojuvat omenapuun alla ja herkuttelevat. Veden kohinan, kun se virtaa puun sisällä. Tasakarkea savustuslastu matalammassa lämpötilassa savustettaviin ruoka- aineisiin. Hän arvioi omenapuuta katseellaan, hörppää kahvia, tarttuu oksaan, ravistaa sitä ja sytyttää pikkusikarin. Latvuksen sisään kasvavat oksat. Vaikka puussa kasvaisi kääpiä, ne harvoin haittaavat puuta, koska omenapuu voi elää sisältä onttona vielä vuosikymmeniä.

Omena on ristipölytteinen: hedelmöittyäkseen kukan on saatava toisen lajikkeen siitepölyä. Vaikka pelkästään pihaa (ja puulämmitteistä pihasaunaa!) voisi jäädä ihastelemaan loputtomasti, tämä koti on aivan yhtä upea sisältä kuin ulkoa. Yhdessä istutettu omenapuu symboloi laajaa "perheyhteyttä". Hedelmäpuut – kirsikat, luumut, omenapuut, päärynät – istutetaan mieluiten. Yksi (1) osuus koostuu 2 omenapuun sadosta jotka maksun yhteydessä viljelijä. Omena lukeutuu lämpimän kesän hyötyjiin.

Ilmavassa oksistossa omenapuun kaikki puolet saavat tasaisesti valoa, eivätkä taudinaiheuttajat pääse rellestämään. Sato kypsyi kaksi viikkoa etuajassa ja maku. Seinään kiinnitettävä ääntävaimentava. Useimmilla kotipihoilla on vain yksi tai muutama omenapuu. Otto muodosti sanat äänettömästi huulillaan ja muisteli, kuinka hän oli istunut omenapuussa syksyisenä iltana vakoilemassa, mitä aikuiset tekivät sisällä.

Kun eihän siinä ole järjen häivää, että ostetaan ensin kallis ja kiiltävä arkku, joka puolen tunnin päästä haudataan maan sisään.