Olkasauman neulominen

Kolmen puikon päättelyllä voi yhdistää esimerkiksi neuleen olkasaumat. Tässä Ullassa tekniikkaa on käytetty Punahilkka-ponchon hupun saumaan. Käsin ommeltu sauma on samaa laatutasoa kuin käsin neulominen ja se sulautuu neuleeseen koneompeleita huomaamattomammin. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi olkasaumat, jotkin pohjaan.

Kappaleiden viimeistelyssä ja ompelemisessa ei kannata kuitenkaan hätäillä, sillä huolimattomasti kasattu neule voi pilaa upeasti neulotut.

Silmukoiden päättäminen 3 puikolla (tutorial video)

Olkasauman neulominen

Olen neulonut neulepuseron (ohuehko lanka, puikko nro 3), johon tulee olkasaumat ja hihat ommellaan neuleeseen kiinni. Neulo puikon alusta 2 silmukkaa mallineuleen mukaan. Silmukoiden päättäminen yhteen neulomalla. DROPS Design on toiminut neule – ja virkkausalalla yli 30 vuotta ja meillä on yksi kaikkein laajin.

Tämä on hyvä tapa yhdistää 2 reunaa, sen sijaan että esim. Videossa näytetään, kuinka neulekappaleiden päätelty ja päättelemätön reuna yhdistetään silmukoimalla.

Koralli neulemekko neulottu

Olkasauman neulominen

Villapaidan neulominen itselle ilman valmista ohjetta, omien mittojen. En tosin tiedä, onko tämä neulomalla tehty enää virallisesti silmukointia, mutta jälki on saman näköistä, kuin neulan avulla silmukoinnin. Hailuodon saarelta löytyy kymmenkunta tekijää, jotka neulovat. Ompele toinenkin olkasauma ja kauluksen.

Tokassa tapauksessa neulotaan olkasauman viistotus. Joka toinen kerros päätellään uloimmaisesta reunasta ne seitsemän silmukkaa. Liivihame neulotaan helman kärjestä ylöspäin yhtenä kappaleena:. Ainoastaan olkasaumat ommellaan, muita saumoja vaatteessa ei ole. Nyt neulotaan olkasaumat yhteen 3-puikon päättelyllä. Neulo helmineuletta, eli joka toinen silmukka nurin ja joka toinen oikein.

Laitoin omani hiukan olkasauman alapuolelle ponchon etupuolelle. Etukappale Neulo ensin mallitilkku ja hae koneesi sil-. Neulo raidallinen jous- tin näin: 4 krs. Jatka takakappaleen neulomista 60(70) s:lla ja neulo 25(30) cm.

Päätä krs:n alussa olkasaumaa varten 12(14) s, neulo 36(42) s oikein ja päätä.

Näin silmukoit neuleeseen sauman

Olkasauman neulominen

COTTON Love Short Knit – neule, vaaleanpunainen. Valikoituja tuotteita jopa -50 % hintaan! Mallineuleet Kierretty joustinneule: 1. Viimeistely: Ompele olkasaumat. Kohoneule: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan. Silmukat, luominen, tasona ja suljettuna neulominen, päättäminen 20.

Suljettu neule ja oikeiden silmukoiden neulominen ovat olleet käytännöllisiä sukkien. Neuloin tässä syksyn mittaan neuletakkia kirpputorilta ostamastani. Supistava joustin ja sileä neule on helpointa piirtää sen levyisinä, kuin. Yläosassa vältellään sivu- ja olkasaumoja. Vastaamatta Denise alkoi uudestaan pistellä neuloja. Sitten hänen täytyi melkein asettua polvilleen.

Hihat on vielä helppo neuloa, mutta etukappaleisiin sitten pitää. Olkasaumat oli kumpikin korjattava. Sileä nurja neule: neulo oikealla nurin ja nurjalla oikein. Suoran palan neulominen sujui sutjakkaasti, mutta tuon yhden olkasauman ompeleminen kesti kuukausia!

Onneksi kauluksen sentään sain. Poimi kainaloaukosta silmukoita aloittaen olkasauman kohdalta.