Olkapään kipu

Olkapäätä tutkittaessa kipua pyritään aiheuttamaan venyttämällä jännettä passiivisesti eli vastustetaan loitonnusta ja kiertoliikettä, jolloin kipu. Kipu olkapäässä taudin yleisin alkuoire. Parkinsonin tautiin sairastuneista 50 prosenttia kärsii kivuista. Jokin vaiva paranee itsestään, ja usein fysioterapia auttaa. Joskus tarvitaan kirurgin veistä.

Olkapään kipu on iso haitta, koska se vaikuttaa koko käden toimintaan.

Fysioterapeutin ohjeita olkapääpotilaalle

Olkapään kipu

Lue täältä lisää olkapään kiputiloista ja niiden hoidoista. Silloin kyseessä voi olla vaivoista yleisin, eli niin sanottu ahdas olkapää. Alkuun on hyvä miettiä, missä kipu tuntuu, mikä sitä pahentaa tai. Olkanivel on ihmisen liikkuvin nivel, jonka normaalista toiminnasta vastaa lihasten, jänteiden ja nivelsiteiden herkkä tasapaino. Siirry kohtaan Tyypillisenä oireena kipu etenkin käden ollessa kohotettuna – Kiertäjäkalvosimen jännevaivan tyypillisin oire on kipu, joka tuntuu levossa.

Olkapään nivel on liikkuvin nivel, jota käytetään paljon urheillessa, työssä ja arkiaskareissa. Siksi kipeytynyt olkapää kannattaa hoitaa ajoissa. Lääkäriin kannattaa totta kai hakeutua, jos olkapää on kovin kipeä tai kotikonsteista ei ole hyötyä.

Miten hoidan jäätynyttä olkapäätä?

Olkapään kipu

Mistä kivut johtuvat ja miten olkapäätä voisi. Pitkittynyt olkapään kipu voi aiheuttaa pysyvän muutoksen hartiarenkaan toimintaan. Kun kivuliasta liikettä pyritään välttämään, ihminen. Olkanivelen vaivat ovat yleisiä varsinkin työikäisillä. Olkapää on levossa usein täysin oireeton, mutta rasituksessa kipu tulee yhä herkemmin. Yösärkyä ilmaantuu öisin varsinkin kyljellä maatessa. Mikäli olkapäähän kohdistuneen tapaturman, iskun tai riuhtaisun jälkeen ilmaantuu kovaa kipua tai käden liikutteluvaikeutta, on hyvä hakeutua. Oireina ilmenee olkapään kipua, joka tuntuu myös levossa, mutta erityisesti olkavartta loitontaessa.

Yleensä kipu alkaa kun olkavarta on loitonnettu noin 30. Potilas saattaa jatkaa työtään, mutta vuorokauden kuluessa olkapään kipu. Pidä ryhtisi hyvänä kai- kissa harjoitteissa. Seisten tehtävissä harjoitteissa ojenna lonkat. OLKAPÄÄKIPU JA JÄÄTYNYT OLKAPÄÄ. Olkapääkipu on Suomen kolmanneksi yleisin tuki- ja liikuntaelinten vaiva. Kipu on hoidettavissa, kun fysioterapiassa.

Kipu tuntuu yleensä olkapään alueella, mutta se voi säteillä olkavarren ulkoreunaa pitkin aina kyynärniveleen asti. Jäätynyt olkapää on kivulias vaiva, jonka hoito vaatii kärsivällisyyttä. Olkapäässä tuntuva kipu säteilee myös olkavarteen, ja se on.