Öljyn kulutus maailmassa barrelia

Maailman öljyntuotanto ja -kulutus. Päivittäin öljyä tuotettiin noin 92 miljoonaa barrelia ja kulutettiin noin 97 miljoonaa. Todettujen öljyvarojen on jatkuvasti arvioitu vastaavan seuraavien noin 40 vuoden kulutusta. Kymmenen vuotta sitten päiväkulutus oli alle 84 miljoonaa barrelia.

Vaikka kuinka pyristelisimme eroon fossiilisista polttoaineista, etenkin öljystä, kulutuksen kasvu on lähes kaksi miljoonaa barrelia päivässä.

Turun kauppakorkeakoulu • turku school of economics

Öljyn kulutus maailmassa barrelia

OPEC-järjestön maat tuottivat 38,33 miljoonaa barrelia ja. Tuotanto oli jonkin verran kulutusta suurempaa, ja varastoon kertyi arviolta noin. On arvioitu, että maailman liikenteestä 90 % kulkee öljyllä ja 95 % tavaroista sekä. Raakaöljyn kysyntä on nyt 86 miljoonaa barrelia päivässä.

Ensinnäkin öljyn hinnan ja kulutuksen välinen yhteys näyttää. Tuleeko maailman öljytuotanto vähenemään tulevina vuosina dramaattisesti.

Öljyn markkinahintaan vaikuttavat tekijät

Öljyn kulutus maailmassa barrelia

Tänä vuonna poraajat ovat löytäneet vain 736 miljoonaa barrelia perinteistä. Globaali kulutus öljyn etsinnässä on leikattu tänä vuonna 40. OECD-maissa kulutus laski yli 4,5 prosentilla, mutta OECD:n ulkopuolella. Raakaöljyn hinta oli huhtikuun lopulla vajaat 50 dollaria barrelilta. Jos kulutus kasvaa 2 % vuodessa, tarvittaisiin lisäksi noin 2 miljoonaa.

Globaalilla tasolla sekä maailman öljyvarat, että lokaali kulutus ovat. Onko löydetty maailman myrkyllisin aine – hiilidioksidi? Kun koko maailma kuluttaa raakaöljyä suurin piirtein sata miljoonaa barrelia päivässä, merkitsee jokainen kymmenen dollarin lisä. Yksi barreli raakaöljyä on noin 159 litraa eli 42 Yhdysvaltain gallonaa. Vuodessa maailmassa käytetään öljyä kuutiomailin verran.

Globaali öljynkulutus päivää kohti on noin 90 miljoonaa 159 litran tynnyrillistä. Puuttuu: barrelia Energia ja talous: Öljyhuippu – Q&A – Öljyhuippu, energia- ja talouskriisi energiajatalous. Tämä luku on siis kaikki maailmasta koskaan löydetty öljy. Yhdestä tynnyristä raakaöljyä voidaan valmistaa puoli tynnyriä bensiiniä.

Helsingin kaikkien kotitalouksien reilun kolmen viikon sähkönkulutusta.

Öljyn kallistuminen heikentää maailman talouskasvua

Öljyn kulutus maailmassa barrelia

Reaaliaikaiset tilastot maailman väestöstä, hallinnosta, taloudesta, yhteiskunnasta. Veden kulutus tänä vuonna (mrd. litraa). Jos tuntuu siltä, että öljynsaanti on nykyään ongelma, niin odottakaahan 20 vuotta. Romahtaako öljybisnes autoteollisuuden mullistuksen myötä? Tällä hetkellä öljyä kulutetaan maailmassa 95 miljoonaa barrelia päivässä. Pohjois- Amerikan raakaöljyn kulutus puolestaan on runsaat 24 miljoonaa tynnyriä. Koska maailman taloudellisen kasvun vakaus on hyvin riippuvainen öljyn vakaasta.

Ihmiskunta käyttää päivittäin yhteensä 95 miljoonaa barrelia öljyä ja se on. Suomen öljynkulutuksen tulisi vähentyä samassa suhteessa maailman öljyntuotannon. Barreli Öljykaupassa käytettävä raakaöljyn mittayksikkö. Tuolloin mereen pääsi 3,3 miljoonaa barrelia öljyä. Ennakoitua suurempi pudotus viittaa öljyn kulutuksen yltyneen. Lisäksi kivihiili on öljyn jälkeen maailman tärkein energianlähde. Jos kulutus tippuu merkittävästi, on sillä vaikutusta globaalin talouden.

Laivat kuluttavat noin viisi prosenttia maailman öljystä ja Morgan. Euroopassa eri direktiivit ajavat kulutusta pois varsinkin hiilestä ja öljystä. Vastaavasti öljyn kulutus vuonna. Yhdysvalloissa tuotetaan nykyään 10,7 miljoonaa barrelia öljyä päivässä, mikä vastaa jo 63 prosenttia amerikkalaisten jalostamojen kulutuksesta.

Jatkuva kulutuksen kasvu merkitsi tuottajille nousevia tuloja, ja kaik- ki öljyyn.