Oikean hehkulampun (ja himmentimen) valinta

Oikean hehkulampun (ja himmentimen) valinta

Viime aikoihin asti hehkulampun ostaminen oli useimmille ihmisille luultavasti yhtä rutiininomaista kuin maitotölkin ostaminen. Tammikuun 1. päivänä 2014 voimaan tulleet uudet hehkulamppusäädökset, joilla pyritään vähentämään yleisten hehkulamppujen mässäilevää energiankulutusta, ovat kuitenkin tehneet energiansäästövaihtoehdoista, kuten pienloistelampuista (CFL) ja LED-lampuista (LED-lamput), monien mielenkiinnon kohteita. Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun on tiedettävä uusista energiatehokkaista lampuista ja niitä tukevista himmentimistä.

Unohda "watit" – ajattele "lumeneita".
Vuosikymmeniä olemme ostaneet hehkulamppuja sen perusteella, kuinka paljon energiaa ne kuluttavat (wattia), emmekä sen perusteella, kuinka paljon valoa ne tuottavat (lumenia). Jotta kuluttajat ymmärtäisivät paremmin siirtymisen wateista lumeihin, Federal Trade Commission vaatii nyt, että tuoteselosteissa on mainittava molemmat. Jos haluat korvata 100 watin hehkulampun, etsi hehkulamppu, joka tuottaa noin 1600 lumenia. 60 watin hehkulampun tilalle tarvitaan 800 lumenia. Lisätietoja saat tutustumalla Lumens and the Lighting Facts Label -tietoihin Energy.gov-sivustolla.

Pienloistelamput (CFL).
Toisin kuin näiden lamppujen aiemmat versiot, jotka säteilevät loistehoa, uudet lajikkeet tarjoavat saman määrän ja laadun valaistusta kuin tavalliset hehkulamput, mutta ne kuluttavat 75 prosenttia vähemmän energiaa. Pienloistelamppuja on saatavana laajalla tehovalikoimalla, joka vaihtelee 5:stä 68:aan (vastaa nykyistä 25-100 wattia). Niitä on saatavana kolmessa värilämpötilassa – pehmeän valkoinen, kirkkaan valkoinen ja päivänvalo – ja ne kestävät noin 10 kertaa pidempään kuin nykyiset hehkulamput.

Valodiodit (LEDit)
LED-lamput, jotka käyttävät puolijohdetekniikkaa valaistuksen tuottamiseen, käyttävät 85 prosenttia vähemmän energiaa kuin hehkulamput ja 50 prosenttia vähemmän kuin pienloistelamput tuottaakseen saman valomäärän, joten ne ovat luokkansa korkeimmat lumenit wattia kohden. LEDit tarjoavat tarkan värinlaadun, ja niiden värilämpötilat vaihtelevat pehmeästä ympäristön väristä päivänvaloon. Ne ovat kalliimpia kuin pienloistelamput, mutta kun otetaan huomioon niiden pitkä käyttöikä (25-kertainen tavallisiin lamppuihin verrattuna) ja energiansäästö, ledit saattavat olla aluksi hankintansa arvoisia.

Uuden valon himmentäminen
CFL- ja LED-valaisimien varhaisversiot eivät olleet himmennettävissä, mutta sekin on muuttunut. Lutron, johtava himmenninteknologian toimittaja, tarjoaa nyt useita innovatiivisia vaihtoehtoja uuden sukupolven energiansäästölamppujen valotehon vähentämiseksi. CFL- ja LED-lampuille yhteensopivilla kytkimillä voit helposti säätää valon määrää ja luoda oikean tunnelman mihin tahansa huoneeseen talossasi. Ja koska himmentäminen kuluttaa vähemmän energiaa, säästöjä on mahdollista saada myös pienempinä käyttökustannuksina.

Jotta lamppu olisi himmennettävissä, sen on oltava yhteensopiva himmentimen kanssa. Lutronin C-L®-himmenninlaitteet on suunniteltu erityisesti himmennettäville LEDeille ja CFL-lampuille, joten etsi polttimoita, joiden pakkauksessa lukee "himmennettävä". (Nämä himmenninlaitteet toimivat täysin myös hiljattain säänneltyjen hehkulamppujen kanssa, jos suosit edelleen näitä lamppuja). Divan, Skylark Contourin, Togglerin ja Luméan kaltaiset mallit, joiden vakio-ominaisuuksiin kuuluu pääkytkin ja himmennyssäädin, ovat fiksuja valintoja. Yritys tarjoaa myös kehittyneempiä malleja, kuten Maestro Wireless -tekniikkaa, jonka avulla voit hallita valaistustasoja millä tahansa 10 himmentimen, kytkimen, anturin ja langattoman ohjauksen yhdistelmällä – kaikki yhdellä napin painalluksella.

Lutron C-L® -himmenninlaitteita on saatavana useissa eri väreissä ja tyyleissä paikallisesta kotitalouskeskuksesta, valaistusnäyttelystä tai sähkömyyjältäsi. Lisätietoja saat osoitteesta www.YouCanDim.com.

Tämän postauksen on tuonut sinulle Lutron. Sen faktat ja mielipiteet ovat BobVila.comin omia.