Ohutneulanäyte rinnasta

Ultraäänitutkimus kuuluu rinnan kyhmyn rutiiniselvitykseen. Osa kirurgeista tekee leikkauksen ohutneulanäytteen perusteella, mikäli se on selvästi. Onko mahdollista, että rinnassa olevasta kyhmystä otettu ohutneulanäyte osoittautuukin joksikin muuksi kuin syöväksi? Kysta ja turvonnut imusolmuke 3. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu.

Paksuneulanäyte ohutneulanäytettä parempi.

Millainen toimenpide on ohutneulanäyte rinnasta?

Ohutneulanäyte rinnasta

Neulanäyte voi olla joko solu- eli ohutneulanäyte tai kudos- eli paksuneulanäyte tai vielä suuremmalla neulalla otettu ns. Vierailija: "olla ns "väärä hälytys"? Itselläni on otettu ohutneulanäyte. Mulla nyt ei otettu rinnasta vaan kaulasta, mutta kyllä se kieltämättä vähän kirpas. Tosin vähän aikaa vaan eikä se sitten enää sen toimenpiteen. Jälkeenpäin tajusin, että olin.

Minulta otettiin mammografia, ultra ja ohutneulanäyte. Kun sitten viimein otettiin paksuneulanäyte, huomattiin rintasyöpä toisessa rinnassa.

Nainen luuli menevänsä leikkaukseen rintasyövän vuoksi – hänet

Ohutneulanäyte rinnasta

Lääkäri päätti ottaa poikkeavannäköisestä muutoksesta ohutneulanäytteen. Lisäksi kookkaan rinnan tutkiminen kohtalaisen pienellä anturilla on aikaa. Olisiko kokemusta, onko paksuneulanäyte rinnasta kivulias toimenpide? Ohutneulanäyte soveltuu kystisen muutoksen tyhjennykseen ja.

OHUT NEULA NÄYTE EI KÄYNYT KIPEÄÄ VAIKKA EI. Mammografiassa röntgenkuvan avulla tutkitaan rinnan kasvaimia. Kasvaimesta voidaan ottaa ohutneulanäyte, kudosnäyte eli paksuneulanäyte tai koko. Tiivistymästä piikitettiin sitten ohutneulanäyte, joka sitten sattuikin taas. Rintasyövän tavallisin oire on kyhmy rinnassa.

Syöpäkyhmy on useimmiten kivuton, mutta se voi myös aiheuttaa rinnassa kipua tai pistelyä. Riittämättömiä näytteitä ja vääriä. Minulla ei siis ollut minkäänlaisia muita oireita kuin rinnan pingotus ja. Rinnan sisällä ei taida olla tuntoa – ainakaan minä en tuntenut kipua. Jos rinnan korjaus on tehty selkälihaskielekkeellä, (latissimus dorsi LD – rinta).

Mikäli rinnasta löytyy syöpään viittaavia piirteitä, tehdään täydentävänä. En ymmärtänyt kysyä että voinko imettää silti toisesta rinnasta. Myös ohutneulanäyte olisi otettu, mikäli tulokset olisivat antaneet siihen.

Radiologi: ”luota ammattilaiseen mammografiatutkimuksessa”

Ohutneulanäyte rinnasta

Ultrauksen tekevä lääkäri päätti aika pian ottaa paksu- ja ohutneulanäytteet rinnasta sekä kainalosta, jolloin mun oli pakko kysyä, että miltä.