Ohraton olut

Gluteeniton olut … Itselleni melko harvinainen tuttavuus ja pienen salapoliisityön tuloksena selvisikin, ettei tarjonta aivan valtavan suurta. Oireita tulee jo tölkillisestä tavallista olutta. Tehdäänkö suomessa mitään bulkkilageria, jossa ei olisi yhtään ohraa? Tässä pieni lista gluteenittomista olusista, joihin olen Suomessa törmännyt.

Lähes kaikkia on myös tullut maistettua ja testistä löytyy myös. Corona Extra on meksikolainen olut.

Oluen & ruoan yhdistäminen

Ohraton olut

Se on myydyin olut Meksikossa ja yksi myydyimmistä oluista maailmanlaajuisesti. Coronaa on saatavissa yli 150 maassa. Vaikka tuote valmistetaan muun muassa ohramaltaasta, on siitä prosessoinnin avulla aikaansaatu Keliakialiiton hyväksymä gluteeniton olut. Enhän minä edes uskonut sitä ensin.

Minä rupesin kinaamaan, että eihän se voi pitää paikkaansa, kun meidän olut tehdään pelkästä ohrasta. Jos haluaa valmistaa luontaisesti gluteenitonta olutta, on raaka-aineiden kanssa oltava kekseliäs. En kyllä näe tälle käyttötarkoitusta, kun jotkut panimot tekevät nykyään. Haudutettu lehtikaaliIn " Olut ja ruoka".

Suosikkioluesta tuli gluteeniton versio – kalpeneeko kukko tälle

Ohraton olut

Helppo kasvislisu kalalleIn " Olut ja ruoka". Sinänsä näillä asioilla ei ole mulle mitään käytännön merkitystä, mutta kysympähän nyt kuitenkin kun on mieltä askarruttaneet. Poikkeuksetta viinoissa, mutta rommi tehdään sokeriruoosta. Meillä menee myös rommikaakao.

Tee valitus loukkaavasta kuvasta. Olut maistuu kesäruokien kaverina – kokeile rohkeasti uusia yhdistelmiä. Viimeksi kokeilin ohrattoa kollegani Anikó Lehtisen ohjeella. Olut on kypsytetty vanhoissa tammitynnyreissä, jotka tuovat makuun paahteisuutta.

Silppua ohraton päälle runsaasti tuoretta silopersiljaa. Opinnäytetyön aiheena on oluen ja ruoan yhdistäminen. Teimme kolme eri olutta 20 litran Braumeister kattiloilla ja. Pilsner, korianterilla ja appelsiinikuorilla maustettu täysin ohraton vehnäolut ja. Kaada kattilaan olut ja kiehauta. Kun olut on melkein haihtunut, kaada kattilaan kasvisliemi.

Olutta minä en pysty kykenemään, vaikka se virallisesti onkin low. Minä tein pesto- ohrattoa, tummassa oluessa paistettuja metsäsieniä. Lisää olut, suolaa ja mustapippuria ja anna paistua kypsäksi. Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot vuoden alusta alkaen.

Huhtikuun ruokahaaste: maltaisia makuja

Ohraton olut

Ruokajuomana liha- ja kasvisrisoton ja – ohraton kanssa. Portteri-nimitys ja portterinteon kuvaaminen etikettitekstissä kohentaa oluen arvostusta ja vaikuttaa. Me järjestämme panimoesittelyjä, olut -tastingejä, tutustumista oluen ja ruoan yhdistämiseen. Olen ollut ihan hämmentynyt, miten monenmoisia tuotteita kaupoissamme on myytävänä. VORKM = vehnätön, ohraton, rukiiton, kauraton ja. Sama olut tuntui muuten passaavan hyvin myös valmiin ohraton kanssa eli kaikkea ei kannata ahmia ruuanlaittojuomana.

Olut innostikin sitten soveltelemaan toistakin kastiketta. Kookosmaidolla maustettu ohratto. Vaikka risoton kuuluu olla todella kosteaa ja valuvaa, ohratto saa.