Nyppy neuleohje

Jos haluat suuremman nypyn, tee ensin nyppyneulos II 1. Tulevan nypyn kohdalla neulo yhteen silmukaan 4 oikeaa silmukkaa. Monien kuviokokeilujen jälkeen heitin niin kirjoneuleet kuin palmikotkin romukoppaan ja päädyin kokeilemaan nyppyjä, joita olen aiemmin. Eräs lukija kysyi taannoin miten nypyt syntyvät, joten tässä ohje kuvien kera. Neulo nyppy haluamaasi kohtaan siten, että neulot yhteen.

Neulo sitten nypyt ja aloita sileä neule vastaavasti kuin takana.

Aikuisen palmikkoneulemyssy novita nordic wool

Nyppy neuleohje

Minulla on tuollaisen pienen tytön pampulajakun ohje, johon tulee paljon neulottavia nyppyjä. Olen tässä yrittänyt noiden nyppyjen kanssa. Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki krs:t oikein. Sileä oikea neule: neulo s:t oikealla oikein ja nurjalla nurin. Nyppy: neulo silmukka 5 kertaa (neulo silmukka vuorotellen oikein silmukan etu- ja takareunaan). DROPS Design on toiminut neule – ja virkkausalalla yli 30 vuotta ja meillä on yksi.

Tässä DROPS videossa näytämme miten neulot pienen nypyn.

Akryylipaita kestää sesongin

Nyppy neuleohje

Neulomalla aikaansaatu nyppy tehdään siten, että ensin neulotaan samaa. Mallineuleet: sileä neule lyhennetyin kerroksin ohjeen mukaan, pitsineule ruutupiirroksen mukaan Nyppy: neulo seuraavaan oikeaan silmukkaan 1 o, lk, 1 o, lk. Noki -lanka (1) nyppy (2) nyppyneule (1) ohje (19). Tunnisteet: ohje, tuunaus, tyyny, virkkaus. Uusi hieno syksyn neule veltostuu nopeasti, siitä tulee lerppu ja nyppyinen.

Akryylipaita on jo parin pesun jälkeen nyppyjä täynnä ja valmis kiertoon. Yksittäinen silmukka, jota siirtämällä mallikuvio muodostuu. Työssä on palmikoita ja nyppyjä. Garter stitch, gst, Aina oikein – neule, edestakaisneule. Videolla nyppyjä neulotaan paksusta langasta, jotta tekniikka näkyy, mutta oikeisiin neuleisiin kannattaa valita tarpeeksi ohutta lankaa. Tässä vielä parempi kuva nyppy -piposta Pipon ohje löytyytäältä.

Alkuun nyppy muistuttaa epämääräistä nöyhtää, mutta ajan mittaan se saattaa nousta kunnolla kankaasta koholle selkeästi näkyvänä. Ilmainen neuleohje Guanti Di Maglia, Cappuccio Maglia, Scialli A Maglia, Modelli Di. Ohjeet alkeista viimeistelyyn, mukana mallineuleita ja neuleohjeita. Tämä on ollut sitten hyvä ja monipuolinen neule, varsinkin töissä. Isoja nyppyjä voi onneksi poistaa aika helposti.

Tämä neuleohje on siitä mahtava, että alussa ei tarvitse olla tarkkaa suunnitelmaa, vaan työ etenee.

Annikainen puikoissa: ennen ja jälkeen

Nyppy neuleohje

Neulo 5 silmukkaa oikein ja toista nyppy. Ota lanka koukulle, työnnä koukku silmukasta, ota lanka koukulle ja vedä se.