Nurmikon leikkaus helteellä

Tasainen nurmimatto syntyy vain, kun nurmikko leikataan säännöllisesti, alkukesällä. Pitkään helteessä kärsinyt nurmikko rasittuu jatkuvasta leikkaamisesta. Liian lyhyt nurmikko kuivuu ja palaa helposti helteellä. Leikkauksen seurauksena heiniin.

Miten hoitaa puutarhaa kesähelteillä?

Ekorakentaminen osa 35: robottiruohonleikkuri helpottaa arkea

Nurmikon leikkaus helteellä

Kuumalla kelillä nurmikkoa ei kannata kastella päivisin. Helteet tekevät tepposia puutarhan hoitamiselle. Puutarhan kasvit ja nurmikko tarvitsevat nyt erityistä huolenpitoa. Nurmikkoa kannattaa leikata säännöllisesti. Leikkuujätteen voi jättää nurmen pinnalle jos ruoho leikataan usein.

Ilta on helteillä parasta aikaa leikata nurmikko.

Ruohon leikkaaminen liian lyhyeksi tekee työstä raskaampaa

Nurmikon leikkaus helteellä

Jos leikkaat nurmikon keskellä päivää niin saat auringonpistoksen ja aurinko polttaa vasta. Jos ruoho leikataan liian lyhyeksi, se tiivistyy ja tihenee. Heinäkuussa, helteiden tehdessä tuloaan, nurmikon kasvu hidastuu, eikä sitä tarvitse enää leikata yhtä usein. Muista, ettet koskaan leikkaa ruohon korkeudesta. Kotipuutarhuri joutuu miettimään tarkkaan, milloin vetää. Pihanurmikko pitää jo ihan kohta leikata ensimmäisen kerran. Nopea kasvupyrähdys johtuu siitä, että nurmikkojen juuret ovat saaneet hyvin. Silloin kelpaa punakottaraisenkin tepastella.

Ikävästi vaan ihan muutamasta vihreestä kohasta puskee jotain rikkaruohokukkaa, mutta antaa olla leikkuu näillä helteillä, kun ei tuota vettäkää. Upea nurmikko syntyy ennen kaikkea oikeaoppisella ruohonleikkuulla. Tämä on loistava ominaisuus, koska esim. Ja nyt uudella siirtonurmikolla aloitettiin 50 mm. Edullisin lämpötila pystyleikkuun suorittamiseen on 8-20 °C.

Helteellä sitä ei kannata tehdä.

Nurmikko: leikkaa nurmi tehokkaasti

Nurmikon leikkaus helteellä

Voit leikata nurmikon ensimmäistä kertaa, kun ruohon pituus on vähintään 40–60 mm. Vältä leikkaamista helteellä ja aurinkoisella säällä, sillä silloin ruoho on. Leikattu nurmisilppu kannattaa jättää nurmiko joukkoon lannoittamaan. Useimmat pihanpitäjät tietävät, kuinka usein nurmikko pitää leikata.

Sitä vastoin useimmilla ei ole aavistustakaan, kuinka lyhyeksi ruoho. Keskustelupalstat – Nurmikko, käytävät ja pihakentät. Paras aika on tietenkin illalla, mutta kovilla helteillä on pakko kastella esim. Tosin naapuri saa kyllä ihan itse leikata nurmikkonsa. Syksyllä nurmi kastellaan vain. Säännöllinen leikkaus, lannoitus ja kalkitus takaavat nurmen hyvinvoinnin. Välillä työtä tehdään helteessä, välillä vesisateessa ja toisinaan kylmässä.

Tämän blogin kimmokkeena on jokasyksyinen havainto siitä, että jengi leikkaa nurmikkoa "maan tasalle" ennen talvea. Nurmikko vaatii hoitoa säilyäkseen kauniina. Käytä nurmikon leikkausjätettä istutusten ja kasvimaan katteena. Kun leikkausjälki on terävä, nurmikon kuivumisen ja sairauksien riski vähenee.

Periaatteessa se olisi pitänyt jo leikata, mutta näillä helteillä heinä voi kellastua leikkaamisen jälkeen. Joten nurmikon leikkaus siirtyy ensi.