Nämä vuoden 2022 keittiötrendit auttavat sinua luomaan toimivamman kodin

Vuonna 2022 keittiömallit rakentuvat viime vuoden trendien luomalle vauhdille, mukaan lukien säilytyksen korostaminen, luonnon inspiroimat aksentit ja päivitetty teknologia valaistuksessa, laitteissa ja kalusteissa. Tämän vuoden keittiömallit täydentävät orgaanisen tyylin yksinkertaista ylellisyyttä, kun taas toiminnallisuuden lisäämisestä tulee päivitysten ja päivitysten päätavoite. Nämä kuusi keittiötrendiä auttavat keittiötäsi toimimaan omalla tavallaan ja lisäävät sisältöä ja tyyliä, joka varmasti kestää vuosia.

Nämä vuoden 2022 keittiötrendit auttavat sinua luomaan toimivamman kodin 1. Joustava valaistus

Kun keittiö muuttuu yhä enemmän monikäyttöiseksi tilaksi, valaistus on avainasemassa. "Valaistuksen ohjaus ja mahdollisuus säätää valoa tehtävän mukaan on tärkeä trendi", sanoo Greg Martin, Kichler Lightingin suunnittelusta vastaava luova johtaja. "Tämä voi olla niinkin yksinkertaista kuin mahdollisuus himmentää valon tasoa tai niinkin monimutkaista kuin sovelluksella ohjattava värilämpötila ja valon voimakkuus."

National Kitchen and Bath Associationin (NKBA) vuoden 2022 Design Trends Report -raportin mukaan sovellus- ja ääniohjattavat valaisimet ovat tulevana vuonna yhtä suosittuja kuin perinteiset himmentimet ja liiketunnistimilla toimivat valaisimet.

Monipuoliset valonlähteet ovat toinen merkittävä ominaisuus tilassa, jota käytetään monenlaisiin tehtäviin, ja Martinin mukaan säädettävät valaisimet ovat erityisen suosittuja keittiöissä. Nämä kiinteästi kytkettävät tai pistorasiaan kytkettävät valaisimet voidaan asentaa miten ja minne niitä tarvitaan, ja ne lisäävät sekä valaistusta että tyyliä. Kaikkien valaisimien osalta hän näkee edelleen voimakkaita trendejä kohti mustaa ja kultaista pintakäsittelyä, ja hän toteaa, että valkoiset valaisimet alkavat yleistyä.

Nämä vuoden 2022 keittiötrendit auttavat sinua luomaan toimivamman kodin 2. Kävelevät ruokakomerot

Viime vuonna keittiöt pursuivat uusia keittokirjoja, pienkoneita ja ruokapurkkeja COVID-19-pandemian aiheuttamien ruoanlaitto- ja ostotottumusten muutosten seurauksena. Vuonna 2021 julkaistussa "What Home Buyers Really Want" -raportissaan National Association of Homebuilders (NAHB) totesi, että kävelevät ruokakomerot ovat kahden altaan kanssa tasapisteissä keittiön toivotuimman ominaisuuden kanssa, jota asunnonostajat etsivät keittiöstä.

Asuntojen omistajat eivät tyydy vain löytämään paikkaa kaikelle, vaan haluavat lisätä toiminnallisuutta myös keittiön säilytystiloihin vuonna 2022. "Työskentelykomerot", joihin kuuluvat alueet, kuten kahvikeskukset tai paikka pienten laitteiden säilyttämiseen ja käyttämiseen, ovat NKBA:n trendilistan sijalla 5.

Nämä vuoden 2022 keittiötrendit auttavat sinua luomaan toimivamman kodinWerner Straube 3. Tiskiallas-työpisteet

Pesualtaat kokevat suuria uudistuksia vuonna 2022, ja kaksi tyyliä kilpailee huomiostasi. "Viimeiset 20 kuukautta ovat osoittaneet, että kotimme tilojen on palveltava useita toimintoja, eikä keittiön tiskiallas ole erilainen", sanoo Caroline Danielson, Ferguson Bath, Kitchen & Lighting Galleryn näyttelytilojen johtaja.

NAHB:n raportin mukaan vierekkäiset kaksoisaltaat ovat halutuin keittiöominaisuus. Danielsonin mukaan nämä lavuaarit ovat suosittuja, koska ne mahdollistavat samanaikaiset tehtävät, kuten ruoanvalmistuksen ja astioiden pesun. Ne tarjoavat myös erilaisia kokoonpanoja, joiden ansiosta asunnonomistaja voi valita altaan koon ja syvyyden sekä hanan sijainnin ja asennustavan.

"Keskiverto ruostumattoman altaan sijaan kannustamme asiakkaitamme valitsemaan työaseman altaat", sanoo Ebony Stephenson, Designs by Ebony -yrityksen omistaja. Työaseman lavuaareissa on sisäänrakennettu reunus lisävarusteille, kuten siivilöille, tiskitelineille, leikkuulaudoille ja jäänpitimille, ja usein myös useita hanoja tuottavuuden lisäämiseksi. Stephenson odottaa näkevänsä galley-tyylisiä pesualtaita (jotka ovat leveämpiä kuin tavallinen 36 tuuman pesualtaan alakaappi), jotka voivat olla erityisen suosittuja suuremmissa kunnostustöissä ja uudisrakentamisessa, joissa työtasot ja kaapit on määritelty.

Nämä vuoden 2022 keittiötrendit auttavat sinua luomaan toimivamman kodin 4. Pyöristetyt korostukset

Orgaanisesta tyylistä tuli nopeasti huippusisustustyyli vuonna 2021, ja se vaikuttaa edelleen keittiösuunnitteluun. Nyt pyöristetyt aksentit näkyvät tämän luonnon inspiroiman estetiikan täydentäjinä. "Odotamme, että kaarevia ja orgaanisia muotoja integroidaan entistä enemmän keittiötiloihin, mikä edistää mukavuutta, omituisuutta ja luonnollisia elementtejä", sanoo FLORin visuaalisen markkinoinnin ja valokuvauksen johtaja Katherine Cohen.

Suurenmoiseksi lähestymistavaksi Cohen ehdottaa kaarevia ikkunoita, oviaukkoja ja kattokäsittelyjä, jotka integroivat rakenteellisesti turvotuksia ja käyriä. Pienemmässä mittakaavassa etsi aksentteja, kuten pyöreitä tarjottimia, suomupintaisia taustalevyjä, istuimia, joissa on kaarevat selkänojat, ja pehmeitä kalusteita, joissa on pyöristettyjä geometrisia ja abstrakteja kuvioita. Cohen toteaa myös, että suuntaus on "kaarevien ja aaltoilevien sisustuselementtien yhdistäminen toisiinsa", kuten pyöreät pöydät pyöreiden mattojen kanssa tai pyöreät leikkuulaudat kaarevien saviastioiden kanssa.

Nämä vuoden 2022 keittiötrendit auttavat sinua luomaan toimivamman kodinKritsada Panichgul 5. Modernit puupinnoitteet

Vihreät ja siniset sävyt hallitsevat kodin suunnittelua edelleen vuonna 2022, eikä keittiö ole poikkeus. Mutta NKBA:n mukaan myös valkoinen ja puun sävyt tulevat olemaan suosittuja. Yhdessä nämä sävyt muodostavat perustan nykyään suositulle orgaaniselle tyylille. Vaikka NKBA:n mukaan maalattu puu on edelleen suosituin kaappivalinta, suunnittelijat ovat yhtä mieltä siitä, että puun jyväset, erityisesti vaaleat ja keskiruskeat sävyt, yleistyvät keittiössä.

"Näen, että puukeittiöitä rakastetaan jälleen. Ei 1980-luvun maalaistammea, vaan upeaa, rakeista saksanpähkinää tai valkotammea", sanoo Kelly Finley, Joy Street Designin perustaja ja pääsuunnittelija. Finley sanoo, että nämä lämpimät puulajit tasapainottavat kylmyyttä, jota usein löytyy kaakeli- ja kivityötasoista. Kyse ei ole vain puun sävyistä, vaan myös näkyvät puun jyvät ja tekstuurit ovat löytäneet paikkansa keittiösuunnittelussa.

Nämä vuoden 2022 keittiötrendit auttavat sinua luomaan toimivamman kodin 6. Älykkäät laitteet

Teknologiaa hyödyntävät kodinkoneet ovat siirtymässä yhä useampaan keittiöön useista syistä. Ensinnäkin monet yritykset yksinkertaisesti päivittävät ja lisäävät uusia ominaisuuksia laitevalikoimiinsa, jotta ne vastaisivat paremmin nykypäivän verkottuneita koteja. Lisäksi kodinomistajat ovat halukkaita tuhlaamaan, vaikka laitteet ovat tällä hetkellä kalliimpia.

"Koska laitteiden saaminen viivästyy, kodinomistajat haluavat odottaa saadakseen kaiken haluamansa "täydellisen" laitteen", Finley sanoo. Ajan säästäminen esilämmittämällä ennen kotiin tuloa, hälytys, kun ajastimet ovat valmiit, riippumatta siitä, missä olet, ja mahdollisuus saada laitteet huollettua ilman teknikkoa ovat kaikki syitä, miksi kodinomistajat innostuvat lisäämään keittiönsä teknisiä toimintoja vuonna 2022, Finley sanoo.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon keittiöremontti maksaa?

Keittiöremontin kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen muutamista avaintekijöistä, kuten kotisi koosta, muotoilumieltymyksistäsi ja muista tekijöistä. Suuremmat kodit maksavat luonnollisesti enemmän remontista, vaikka voitkin alentaa kustannuksia, jos päätät säilyttää tilasi nykyiset osat ennallaan (kuten maalata kaapit sen sijaan, että valitsisit uudet). Yleisesti ottaen sinun pitäisi odottaa käyttäväsi 10 000 – 80 000 dollaria tai enemmän kattavaan keittiöremonttiin.

  • Mikä on helpoin asia, joka on helppo kunnostaa keittiössäsi?

    Yksi helpoimmista tavoista päivittää keittiötäsi ilman, että budjetti räjähtää käsiin – tai viettää kuukausia rakennustöissä – on käyttää maalia. Päivitetyt seinä- tai kaappivärit voivat päivittää keittiön ulkoasua huomattavasti, ja usein se onnistuu vain viikonlopun aikana.

  • Miten voit säästää rahaa keittiöremontin aikana?

    Keittiöremontin aikana on useita tapoja pysyä budjetissa tai säästää rahaa. Jos haluat käyttää rahasi mahdollisimman tehokkaasti, mieti, mitä osia keittiöstäsi voit säilyttää tai tehdä siihen pieniä parannuksia (kuten maalata tai asentaa uusia laitteistoja olemassa oleviin kaapistoihin) sen sijaan, että aloittaisit alusta. Tunnista hankkeet, jotka voit tehdä itse, jotta voit säästää työvoimakustannuksissa. Tämän lisäksi voit valita budjettiystävälliset viimeistelyt koko remontissa, mikä voi säästää tuhansia dollareita.