Nämä eurooppalaiset jouluruoat tekevät juhlapäivästäsi maailmanlaajuisen tapahtuman

Jos välimerellinen ruoka on suosikkisi, tämä eurooppalainen joulumenu on täydellinen lahja tulevana jouluna. Tässä joulumenussa on reseptejä Italiasta, Kreikasta, Espanjasta ja Ranskasta sekä bonuskohteita Tanskasta ja Saksasta, jotta makumaailma laajenisi hieman. Lisää haluamasi cocktail ja kutsu ystäväsi läheltä ja kaukaa. Kukaan ei voi kiistää, että tämä jouluaterian menu on herkullinen!

Nämä eurooppalaiset jouluruoat tekevät juhlapäivästäsi maailmanlaajuisen tapahtuman Salaatti: Italialainen leipäsalaatti

Salaattikurssia varten suuntaa Toscanaan, jossa rapeat italialaisen leivän palat saavat tasavertaisen roolin tuoreiden vihannesten kanssa. Voitko sanoa "bravo"

Salaatti saa savuisen vivahteen, kun lisäät siihen paahdettuja paprikoita. Voit ostaa niitä paahdettuina ja purkitettuina tai tehdä ne itse.

Voit paahtaa omat punaiset paprikat:

Poista punaisista paprikoista varret ja siemenet.Aseta valmiit paprikat leikkuupuoli alaspäin foliolla vuoratulle pellille.Paahda 20-25 minuuttia 425 asteessa.Ota uunista. Nosta folio varovasti paprikoiden ympärille.Anna seistä 15 minuuttia ja irrota kuoret terävällä veitsellä.

Hanki resepti: Italialainen leipäsalaatti

Nämä eurooppalaiset jouluruoat tekevät juhlapäivästäsi maailmanlaajuisen tapahtumanAndy Lyons Keitto: Tanskalainen Gronkaal-keitto

Kinkku-perunakeiton entistäkin viihtyisämmäksi tekemisen salaisuus on kourallinen kaurahiutaleita. Aivan oikein, aamiaisruokasi tuo pähkinäistä terveellisyyttä tähän perinteiseen tanskalaiseen keittoon.

Vinkki: Valmista tämä keitto hitaassa keittimessä, niin säästät aikaa (ja uunitilaa) muille eurooppalaisille jouluresepteille.

Hanki resepti: Tanskalainen Gronkaal-keitto

Nämä eurooppalaiset jouluruoat tekevät juhlapäivästäsi maailmanlaajuisen tapahtumanJacob Fox Bread: Kreikkalaiset lättyleivät

Tarjoile näitä kreikkalaisia lättyjä lisäkkeenä tai pääruokana kasvissyöjävieraillesi. Niissä on runsaasti tuoreita, suolaisia täytteitä, kuten artisokkatapenadea ja tahmaista fontina-juustoa, ja ne ovat osoitus siitä, mistä Välimeren keittiö tunnetaan.

Lomareseptivinkki: Jos aika ei ole puolellasi, käytä kaupasta ostettua taikinaa. Voit silti pölyttää kuoren maissijauhoilla, jotta saat kotitekoisen tuntuman.

Hanki resepti: Greek Flatbreads

Nämä eurooppalaiset jouluruoat tekevät juhlapäivästäsi maailmanlaajuisen tapahtumanAndy Lyons Pääruoka: Saksalainen paahdettu ankka mustikka-appelsiinikastikkeella.

Eurooppalaisen joulumenun tähti ei ole mikään salaisuus. Yksinkertainen paahdettu ankka saa vuosittaisen perinnepotentiaalin appelsiinista, karhunvatukasta ja inkivääristä koostuvan suussasulavan kastikkeen ansiosta. Ripaus appelsiinilikööriä, melassia ja inkivääriä tuovat tähän rustiikkiseen mutta kuninkaalliseen ankkaillalliseen vielä lisää joulun makuja.

Hanki resepti: Saksalainen paistettu ankka mustikka-appelsiinikastikkeella

Nämä eurooppalaiset jouluruoat tekevät juhlapäivästäsi maailmanlaajuisen tapahtumanRobert Jacobs Juustokurssi: Ranskalainen paistettu Brie en Croute

Tämä hillolla täytetty ja kuohkealla leivonnaisella ympäröity pehmeäksi paistettu Brie-resepti on tarpeeksi makea tarjottavaksi jälkiruokana. Laita se uuniin, kun olet aloittamassa pääruokaa, niin saat täydellisesti ajoitetun illallisen jälkeisen herkun, jonka voit tarjoilla ison keksitarjottimen kanssa.

Hanki resepti: Paistettu Brie en Croute

Nämä eurooppalaiset jouluruoat tekevät juhlapäivästäsi maailmanlaajuisen tapahtuman Keksi: Ranskalaiset makaronit

Nämä perinteiset ranskalaiset herkut on tehty kruunaamaan eurooppalainen joulumenu kermaisella mantelitäytteellä ja murealla mantelikeksillä. Tee ne jopa kolme päivää ennen tarjoilua.

Hanki resepti: Ranskalaiset macaronit