Näkymättömien aitojen taika: Miten ne todella toimivat?

Näkymättömien aitojen taika: Miten ne todella toimivat?

Miten näkymätön aita toimii?

Miten näkymätön aita toimii?

Olet nähnyt sen, tai pikemminkin et ole nähnyt. Näkymätön aita on lemmikkieläinmaailman nykyaikainen ihme, joka antaa Fidolle vapauden kulkea vapaana ilman, että tassu irtoaa tontiltasi. Mutta miten tämä teknologinen ihme todella toimii? Onko se turvallinen? Pidä kiinni koiran hihnasta, sillä nyt käymme läpi kaikki yksityiskohdat.

Näkymätön aita ei ole mikään Harry Potterin kaltainen taikatemppu, vaan pikemminkin johdoista, lähettimestä ja koirapannasta koostuva järjestelmä. Johto upotetaan maan alle kiinteistösi rajan ympärille. Lähetin lähettää radiosignaalin tämän johdon kautta, mikä luo piilotetun rajan. Koirallasi on erityinen panta, joka vastaanottaa nämä signaalit. Kun koira lähestyy rajaa, panta antaa varoitusäänen. Jos koirasi ei ota varoitusta huomioon ja jatkaa siirtymistä lähemmäs rajaa, panta antaa lievän staattisen korjaussignaalin, joka on juuri riittävä herättämään koirasi huomion mutta ei vahingoittamaan sitä.

Lemmikkieläinten rajojen kehitys: Aidoista futuristisiin

Olisit yllättynyt, miten pitkä matka on kuljettu valkoisen aidan jälkeen. Perinteiset aidat voivat olla kalliita, ja jotkut saattavat väittää, että ne pilaavat pihan estetiikan. Näkymättömät aidat sen sijaan ovat tasoittaneet tietä nykyaikaisemmalle ja vähemmän haittaavalle menetelmälle, jolla lemmikkisi pysyvät turvassa.

70-luvulla Richard Peck, kiertävä myyntimies, keksi näkymättömän aidan, jotta hänen koiransa eivät pääsisi harhailemaan. Hän ei osannut aavistaa, että tästä ideasta tulisi monen miljoonan dollarin teollisuus.

Tekijöitä, jotka on syytä ottaa huomioon ennen näkymättömän aidan käyttöönottoa.

Ennen kuin hyppäät kelkkaan, on muutamia asioita, jotka sinun tulisi ottaa huomioon:

Lemmikkisi temperamentti.

Vaikka useimmat koirat ja jopa jotkut kissat sopeutuvat hyvin näkymättömiin aitauksiin, aggressiivisia taipumuksia omaavat eläimet eivät välttämättä ole parhaita ehdokkaita. Pannan tarjoama ärsyke saattaa pahentaa niiden aggressiivista käyttäytymistä.

Paikalliset määräykset

Tarkista paikalliset lait, sillä joissakin yhteisöissä on rajoituksia näkymättömiä aitoja vastaan.

Tarvittava lisäkoulutus

Koirasi on koulutettava ymmärtämään ja kunnioittamaan uusia rajoja, mikä voi kestää jopa pari viikkoa koiran temperamentista riippuen.

Hyvät ja huonot puolet: Vaihtoehtojen punnitseminen

Aivan kuten kaikessa muussakin elämässä, näkymättömillä aidoilla on omat hyvät ja huonot puolensa.

Näkymättömän koira-aidan asentaminen

 • Hyödyt:
  • Kustannustehokas pitkällä aikavälillä.
  • Helppo asentaa
  • Ei estä näkymiä
 • Miinukset:
  • Vaatii koulutusta
  • Ei sovellu kaikille lemmikeille
  • Vaatii jonkin verran huoltoa

Turvallisuusongelmat ja myytit kumottuina

Yleinen harhaluulo on, että näkymättömät aidat ovat julmia tai epäinhimillisiä. Todellisuudessa staattinen korjaus on hyvin lievä, kuten staattisesta sähköstä aiheutuva tunne. Tavoitteena ei ole vahingoittaa lemmikkiä vaan kouluttaa sitä.

Tee-se-itse- vai ammattiasennus?

Vaikka voit valita DIY-asennuksen, ammattimaisella asennuksella on omat etunsa, kuten asianmukainen kalibrointi, rajojen asettaminen ja mielenrauha, joka tulee siitä, että asennus on tehty oikein.

Asennus itse voi säästää aluksi jonkin verran rahaa, mutta jos et ole perehtynyt elektroniikkaan, saattaa olla syytä teettää asennus ammattilaisella, jotta voidaan varmistaa, että se toimii odotetulla tavalla.

Loppusanat

Siinäpä se, ihmiset! Näkymätön aita ei ole yksiselitteinen ratkaisu, mutta se voi olla erittäin tehokas, inhimillinen ja esteettinen tapa estää lemmikkisi harhailemasta liian kauas. Ymmärrät sen mekaniikan ja kumoat myytit, joten olet nyt valmis tekemään valistuneen päätöksen. Loppujen lopuksi tarkoituksena ei olekaan rajoittaa vaan asettaa rajat, jotka takaavat lemmikkisi turvallisuuden ja vapauden. Onnellista lemmikinomistamista!

Mitkä ovat näkymättömän aidan kielteiset puolet?

Ah, näkymätön aita – joillekin se on taivaan lahja, toisille päänsärky. Ennen kuin hyppäätte ennen kuin katsotte, on syytä ottaa hetki aikaa selvittääkseen tämän teknologisen ihmeen vähemmän hohdokkaat puolet. Luota minuun, tämä ei ole pelkkää nirsoilua, vaan tarkoituksena on varmistaa, ettet hauku väärää puuta.

Se ei ole yhden luukun ratkaisu.

Aluksi tehdään yksi asia selväksi: näkymätön aita ei pidä muita eläimiä tai ihmisiä poissa tontiltasi. Jos sinulla on siis liian ystävällinen koira tai koira, joka pitää jumalallisena velvollisuutenaan jahdata jokaista oravaa, et ole onnekas.

Lemmikkieläinten psykologia ja käyttäytyminen

Näkymätön aita toimii negatiivisen vahvistusmekanismin kautta – lemmikkisi yhdistää rajan epämiellyttävään tunteeseen. Vaikka tämä toimii kuin viehätysvoima monille lemmikkieläimille, joillekin se saattaa aiheuttaa ahdistusta tai stressiä. Ja jos koirasi on itsepäinen tyyppi, se saattaa, taivas varjelkoon, päästä epämukavuuden yli ja karata joka tapauksessa.

Tekniset häiriöt: Murphyn laki

Kyseessä on elektroninen järjestelmä, mikä tarkoittaa, että asiat voivat mennä pieleen – ja joskus menevätkin. Olipa kyse sitten akun tyhjenemisestä, häiriöistä tai vain Murphyn laista, et halua, että järjestelmä pettää, kun et ole paikalla.

Mahdollinen tekninen ongelma Miksi se on ongelma?
Akku on tyhjä Panta ei toimi, jolloin rajaus on tehoton.
Signaalin häiriöt Voi aiheuttaa vääriä korjauksia.
Sääherkkyys Kova sade tai lumi voi vaikuttaa toimintaan.

Alkuvaiheen kustannukset ja ylläpito

Toisin kuin yleisesti uskotaan, näkymättömät aidat eivät ole halpoja. Järjestelmään on tehtävä alkuinvestointi, eikä pidä unohtaa ylläpitokustannuksia – akkujen vaihdot, johtojen korjaukset ja niin edelleen.

Siinäpä se. Kuten kaikilla muillakin työkaluilla, näkymättömällä aidalla on myös haittapuolensa. Se on loistava apuväline monille, mutta se ei ole taikasauva. Tee kotiläksysi, punnitse hyvät ja huonot puolet ja ennen kaikkea tunne lemmikkisi. Loppujen lopuksi se on se, jolla on kaulus.

Miten langattomat näkymättömät aidat toimivat?

Vaihdetaanpa hetkeksi vaihteita ja puhutaan näkymättömien aitojen langattomasta versiosta. Ajattelet varmaan: ”Langaton, vai? Sen täytyy olla helpompaa!” Ja osuisit naulan kantaan.

Langattomat järjestelmät luopuvat maakaapelista ja luottavat sen sijaan lähettimeen, jonka sijoitat jonnekin talossasi, yleensä keskeiselle paikalle. Tämä luo säädettävän, ympyränmuotoisen rajan lähettimen ympärille – ajattele sitä kuin kuplaa, josta lemmikkisi ei voi poistua.

Mitä tapahtuu, kun Rover päättää kokeilla onneaan? Kun se lähestyy kuplan reunaa, panta antaa varoitusäänen, aivan kuten langallisessa versiossa. Entä jos se on edelleen päättänyt murtautua vapaaksi? Staattinen korjausääni alkaa toimia, ja Roveria kehotetaan perääntymään.

Mutta odota, on vielä muutakin – jotkut järjestelmät tarjoavat jopa GPS-pohjaisia rajoja. Kuvittele tämä: asetat virtuaaliset rajat älypuhelinsovelluksen avulla, ja voila, lemmikkisi tietää rajansa, vaikka olisit vaeltamassa erämaassa!

Langaton tyyppi Miten se toimii Paras
Radiosignaali Keskuslähetin Pienemmät pihat
GPS Älypuhelinsovellus Suuret tilat ja matkustaminen

Myönnettäköön, että langattomiin järjestelmiin voivat vaikuttaa fyysiset esteet, kuten seinät ja puut, joten ne eivät sovi kaikille. Lisäksi ne tarjoavat yleensä epätarkempia rajoja kuin langalliset järjestelmät. Mutta jos etsit yksinkertaisempaa asennusta tai liikut paljon, langaton aita voi olla lemmikkisi uusi paras ystävä.