Näin usein ilmansuodattimet on vaihdettava kotonasi

Näin usein ilmansuodattimet on vaihdettava kotonasi

Kysymys: Kuinka usein minun pitäisi vaihtaa kotini ilmansuodattimet ja mitkä tekijät vaativat minua vaihtamaan ne säännöllisten vaihtojen välillä?

V: Ilmansuodattimen olennainen tehtävä on puhdistaa ilma, joka kulkee kodin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmän läpi. Ilmansuodattimet on valmistettu kehrätystä lasikuidusta, paperista tai kankaasta, joka on suljettu pahvikehykseen, ja ne sijaitsevat yleensä kodin ilmanvaihtoaukoissa. Kodinomistajat saattavat unohtaa vaihtaa LVI-suodattimet kuukausiksi kerrallaan, mikä voi aiheuttaa pölyn, roskien ja allergeenien kertymistä. Tämä kertyminen voi ajan mittaan aiheuttaa huolto-ongelmia.

Lisäksi ilmansuodattimen vaihtamisen laiminlyönti voi aiheuttaa kodinomistajan energialaskun nousun, sillä tukkeutuneet suodattimet aiheuttavat sen, että järjestelmä joutuu työskentelemään kovemmin kierrättääkseen ilmaa. Tyypillinen valmistaja suosittelee ilmansuodattimien vaihtamista 30-90 päivän välein; tämä riippuu kuitenkin suodattimen käyttöiästä ja muista kodin ympäristötekijöistä.

Ilmansuodattimen käyttöikä riippuu suodattimen tyypistä, sisäilman laadusta, kodin koosta ja ilmansaasteista.

Erityyppisillä uunin tai ilmastointilaitteen suodattimilla on erilaiset eritelmät siitä, milloin ne olisi vaihdettava. Lasikuitusuodattimien hinta on alhaisempi; ne on kuitenkin vaihdettava useammin (yleensä 30 päivän välein). Pleissatut ilmansuodattimet ovat kalliimpia kuin lasikuitusuodattimet, joiden materiaalit ovat laadukkaampia. Nämä suodattimet voivat kestää 3-6 kuukautta eri tekijöistä riippuen.

Mitä vähemmän asukkaita talossa on, sitä vähemmän epäpuhtauksia ja roskia kerääntyy sen ilmansuodattimiin. Esimerkiksi nelihenkinen perhe joutuu vaihtamaan ilmansuodattimensa useammin kuin yhden hengen koti. Ilmansuodattimen käyttöikä riippuu myös talon koosta, sillä suuremmissa taloissa ilmansuodattimien läpi kiertää enemmän ilmaa. Pienempien asuntojen ilmansuodattimia ei tarvitse vaihtaa yhtä usein kuin suurempien asuntojen ilmansuodattimia.

Kodin ilmanlaatu määrittää myös sen, kuinka usein ilmansuodattimet on vaihdettava. Jos asukas tupakoi, ilmansuodattimen vaihtaminen usein voi parantaa kodin sisäilman laatua. Lisäksi ulkoilman laatu määrittää, milloin suodattimet on vaihdettava. Kun ulkoilman pöly tai saasteet lisääntyvät, ilmansuodattimet on vaihdettava sisätiloissa säännöllisemmin.

Tarkista ilmansuodattimen pakkauksesta suodattimen odotettu käyttöikä.

Ilmansuodattimen valmistaja selittää yleensä asennusohjeissaan, kuinka usein ilmansuodatin on vaihdettava. Jotkut valmistajat suosittelevat ilmansuodattimien vaihtamista 30-60 tai 90 päivän välein ilmansuodattimen tyypistä riippuen. Jos on kysyttävää, asukas voi soittaa ammattilaiselle tai ilmansuodattimen valmistajalle selvittääkseen, mikä on hänen järjestelmässään käytettävän tietyn suodattimen käyttöikä. Ammattilainen pystyy auttamaan, jos tietyn merkin ilmansuodattimen vaihtamiselle on olemassa tietty protokolla tai jos ilmansuodattimen vaihtamistiheys on määritetty.

Mietitkö, onko ilmansuodattimesi vaihdettava?Ehkä on aika kutsua ammattilainen. Hanki ilmainen, sitoumukseton arvio lähelläsi olevilta asiantuntijoilta. Etsi ammattilainen +

Jos joku talossa asuvista kärsii astmasta tai allergioista tai jos talossa on lemmikkejä, jotka vuodattavat, ilmansuodatin on vaihdettava useammin.

Ilmansuodattimet auttavat puhdistamaan ilmaa lämmitys- ja ilmastointijärjestelmässä poistamalla ei-toivotut roskat. Ylimääräiset epäpuhtaudet voivat kerääntyä suodattimeen ja aiheuttaa pölyn ja hilseen vapautumista, jos niitä ei vaihdeta säännöllisesti. Tämä voi aiheuttaa tietyille kotitalouden jäsenille nuhaa, silmien kutinaa, aivastelua ja muita allergisia reaktioita. Huono ilmankierto voi myös lisätä astmakohtausten riskiä. Jos joku kotitaloudessa kärsii vakavista allergioista, ilmansuodattimet on suositeltavaa vaihtaa hyvin usein; joissakin tapauksissa kahden viikon välein. Lievempien tai keskivaikeiden allergioiden kohdalla asukkaiden kannattaa yrittää vaihtaa ilmansuodattimet 30 päivän välein.

Lemmikin pitäminen voi myös lyhentää ilmansuodattimien vaihtojen välistä aikaa. Lemmikkieläinten karvat ja ulkoa sisään kulkeutuva lika voivat tukkia suodattimet entisestään ja estää ilmavirran kulun. Tämä roskien kertyminen voi muuttaa sitä, kuinka usein ilmansuodattimet on vaihdettava. Asunnonomistajien tai vuokralaisten on suositeltavaa vaihtaa suodattimet 60 päivän välein, jos kyseessä on yksi lemmikki, ja 20-45 päivän välein, jos lemmikkejä on useita.

Vaihda ilmansuodatin allergiakausien aikana.

Allergiakausien aikana ilmansuodattimet voivat tehdä ylitöitä puhdistaakseen lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmän kautta kiertävät allergeenit, pölyn ja muut roskat. Tänä aikana on suositeltavaa vaihtaa ilmansuodattimet laadukkaisiin korvaaviin suodattimiin, jotka voivat suodattaa tavalliset allergeenit, kuten siitepölyn. Tämä on erityisen tärkeää, jos kodinomistajat alkavat huomata ilmassa leijuvia hiukkasia, jotka myöhemmin aiheuttavat allergisia reaktioita. Suodattimien säännöllinen vaihtaminen voi pitää kodinomistajat ja heidän perheensä terveinä tehokkaan ilmankierron ansiosta.

Allergiat saavat sinut masentumaan?Ehkä on aika vaihtaa ilmansuodattimet. Ammattilainen voi auttaa. Hanki ilmaiset, sitoumuksettomat arviot lähelläsi olevilta asiantuntijoilta. Etsi ammattilainen +

Harkitse suodattimien vaihtamista rakennusprojektin jälkeen, jos se on aiheuttanut ylimääräistä pölyä ja roskia.

Kotiremontti voi aiheuttaa ylimääräisen pölyn ja roskien kertymistä, jotka tukkivat ilmansuodattimet. Remontin, esimerkiksi kipsilevyhankkeen, jälkeen ilmakanaviin saattaa kerääntyä kipsilevyn paloja, likaa ja pölyä, mikä rajoittaa ilmavirtausta ilmansuodattimien läpi. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos lattialla olevien roskien vuoksi on tarpeen imuroida useammin, on turvallista sanoa, että nämä roskat joutuvat myös ilmansuodattimiin. Kodinomistajien kannattaa harkita ilmansuodattimien vaihtamista raskaan remontin jälkeen, jotta ilma pysyy puhtaana ja kalliiden huoltokorjausten mahdollisuus vähenee myöhemmin.

Vähentynyt ilmavirta, ylimääräinen pöly tai lisääntyneet energialaskut ovat kaikki merkkejä siitä, että suodattimet on vaihdettava.

Lukuisat epäpuhtaudet ja roskat, mukaan lukien ylimääräinen pöly, voivat aiheuttaa ilmansuodattimien tukkeutumisen ja heikentää ilmankiertoa koko kodissa. Kun järjestelmä pyrkii torjumaan tämän ylimääräisen pölyn ja roskien vaikutuksia, se voi tehdä ylitöitä, jolloin energialasku kasvaa.

Nämä kaikki ovat merkkejä siitä, että on aika vaihtaa kodin ilmansuodattimet. Ne voivat kuitenkin myös viitata siihen, että LVI-järjestelmässä on jokin toimintahäiriö. Jos kodinomistaja on vaihtanut ilmansuodattimensa ja havaitsee edelleen näitä ongelmia, on viisasta kutsua paikalle ammattilainen, joka auttaa puuttumaan perimmäiseen ongelmaan.

Löydä luotettavat paikalliset ammattilaiset mihin tahansa kotiprojektiin Etsi ammattilaisia nyt. +