Näin sammutat hiiligrillin turvallisesti

Grillauskauden aikana mikään ei vedä vertoja puuhiiligrillille, joka on yksi parhaista tavoista lisätä savun makua ruokaan ja jonka avulla voit valmistaa ruokaa korkeammalla lämmöllä kuin useimmissa muissa grilleissä. Grillaaminen on kuitenkin muutakin kuin osaamista hiilien sytyttämiseen – sinun on myös osattava sammuttaa hiiligrilli oikein, kun olet lopettanut grillaamisen.

Kaasu- ja sähkögrillit on helppo sammuttaa – sinun tarvitsee vain sammuttaa lämmönlähde, ja ne jäähtyvät melko nopeasti. Hiiligrilli voi olla hieman pelottavampi, jos olet uusi grillaaja, koska kuumat hiilet eivät jäähdy heti. Mutta kun osaat tekniikan, hiiligrillin laittaminen on helppoa.

Hiiligrillin sammuttaminen Sulje kansi

Paras tapa sammuttaa puuhiili on sulkea grillin kansi, jolloin puuhiilen ilmansyöttö katkeaa. Tuli tarvitsee happea jatkaakseen palamistaan, joten sulkemalla grilli kokonaan kaikki liekit sammuvat ja puuhiili jäähtyy. Hiilien täydellinen jäähtyminen voi kestää jopa kaksi päivää; hiiligrillin nopeaan sammuttamiseen ei ole olemassa yhtä turvallista menetelmää kuin se, että hiilien annetaan palaa ja jäähtyä itsestään.

Poista hiillos.

Kun hiillos ei ole enää kuuma, voit poistaa suuremmat hiilipalat, säilyttää ne kuivassa paikassa ja käyttää niitä uudelleen toisessa grillaussessiossa. Poista muut hiilet ja tuhka ja kääri ne alumiinifolioon (tai laita ne metalliastiaan, kuten kahvipurkkiin) ja laita ne ulkojäteastiaan, kun ne ovat täysin jäähtyneet.

Mitä ei pidä tehdä

Vaikka se saattaa vaikuttaa nopealta ratkaisulta, älä koskaan kaada vettä kuumien hiilien päälle. Vesi muuttuu höyryksi, kun se osuu hiiliin, mikä voi polttaa sinut, jos et ole varovainen. Kuuma vesi voi myös vahingoittaa grilliäsi, jopa niin paljon, että metalliin syntyy todennäköisemmin halkeamia ja reikiä. Jos haluat, että grilli kestää useita kesiä takapihan grillijuhlien parissa, pidä kiinni hitaasta menetelmästä, jossa hiilien annetaan palaa loppuun ja jäähtyä.

Miten sammutetaan hiiligrillin tulipalo?

Toivottavasti sinun ei koskaan tarvitse sammuttaa hiiligrillipaloa, mutta on aina hyvä olla varautunut kaiken varalta. Aina kun grillaat, riippumatta siitä, minkä tyyppistä grilliä käytät, pidä sammutin lähelläsi kaiken varalta. Älä nojaa sitä grilliä vasten, vaan pidä se sellaisessa paikassa, josta se on tarvittaessa helppo ottaa kiinni. Saatat joskus nähdä pieniä liekkipurkauksia; ne ovat vain liekkien syttymisiä, jotka johtuvat yleensä ruoasta hiillokselle tippuvasta rasvasta. Voit yleensä hallita niitä siirtämällä ruoan toiseen osaan grilliä. Voit myös sammuttaa liekit laittamalla grillin kannen kiinni, jos se on turvallista.

Puuhiiligrillin käyttö on helppoa, kun käytössä on oikeat tiedot. Kun hallitset grillin sytyttämisen ja sammuttamisen, voit keskittyä siihen, mikä on todella tärkeää – grillattujen ribsien ja pihvien reseptien viimeistelyyn kesäksi.